A mnie nurtuje tylko dlaczemu w carrefourze kosztuje 6,60 zł kiedy ja dałem w intermarche 3,70, taka malutka różnica
Sulimar, Cornelius Weizen Bier
Collapse
X
-
Ot, gupi jesteś - gdybyś kupił drożej, bardziej by ci smakowało.
O pazernych szujach z kalafiura jest tutaj: http://www.browar.biz/forum/showthre...030#post816030
Comment
-
-
opisywal go nie bede - jedno z moich ulubionych pszeniczniakow - chyba tylko franziskaner zasluguje w mojej opini na lepsze. na dodatek franziskaner dunkel to ogolnie najlepsze piwo jakie udalo mi sie kiedykolwiek kupic. No ale do rzeczy :
Cornelius choc bardzo dobry i nadal szanowany u mnie trunek - tak po wypiciu kilkudziesieciu stwierdzic moge ze roznie to z nim bywa. Raz ma zapach banankow... raz jak niektorzy mowia - posmak dentysty - ogolnie chodzi o aromaty gozdzikowe. Raz jest jakby lekko wodnisty i bardziej goryczkowy, raz subtelny, lagodny i prawie bez goryczki. Akurat piszac ta wypowiedz popijam corneliusa - i jest to chyba najgorszy jaki pilem. Na dodatek kolor - o ile zawsze byl ciemny... tak teraz byl jest bardzo jasniutki. Pamietam jak kupilem go 1 razem - kupilem wtedy pak z kuflem - i wtedy pierwsze 4 butelki - poprostu zloto w plynie a potem jedna... ktora meczylem chyba z 50 minut... .
Jakos moje 1 wpisy niezbyt chwala piwa ktore komentuje - aczkolwiek cornelius to bardzo dobre piwo - jednak refermentacja w butelce, brak pasteryzacji - za tym moim zdaniem idzie to ze mozna trafic z tym roznie. Tak jak w browarze domowym
pozdrawiam !
Comment
-
-
Radzie drogi, korzystaj z ogonków proszę.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedziRadzie drogi, korzystaj z ogonków proszę.
Jednak postaram sie jakos bardziej gramatycznie układać zdania i używać ą ę
pozdrawiam !
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika adam16 Wyświetlenie odpowiedziArcie drogi - a gdzież to cudo można nabyć?
Ja szczerze się przyznam, nie wypiłem tyle piwa co każdy z was bo jestem jeszcze młody, ale z Corneliusem miałem styk. Tak jak piłem Paulanera grupy Żywiec, nie byłem zachwycony. Wręcz nie przekonany do piw pszennych Ale spróbowałem Corneliusa, muszę przyznać, Piwko jest smaczne.
W sumie to drugie piwo pszeniczne jakie piłem. Cornelius jako to drugie piwo, w zupełności zlikwidował moją odrazę i niechęć do piw pszenicznych jaką zrodził Paulaner grupy Żywiec.
Mało tego, co do pewnej wypowiedzi kolegi na temat Etykiety, cóż, moim zdaniem mają oryginalną reklamę, sympatyczny wierszyk Nalepka nie jest z kolei chamska. A jedyne w czym tkwi problem to w tym, że piwo jest naturalnie mętne, co do niektórych nie dociera. Myślę, że trzeba promować takie piwka :P Bo w przeciwnym wypadku, gdy wszyscy Ci specjaliści, piwosze, którzy mają dość długą listę wypitych przezeń piw, odejdą na długowieczną emeryturę... No cóż, Dobre piwa zostaną wyparte przez te napoje. A wszyscy inni zapomną, jak smakuje dobre piwko.
Oczywiście to tylko moje subiektywne zdanie więc mam nadzieję, że nie zostanę zmieszany z błotem za moją opinię o tym Piwku.
Piwo to zasługuje na najwyższą ocenę, przynajmniej moim zdaniem.
Obiło mi się też o oczy pewne sformułowanie, smakuje na 3%, a ma więcej, czy coś podobnego.
No cóż, zawsze możesz rozcieńczyć piwo spirytusem, ale chyba nie o to chodzi żeby śmierdziało alkoholem, a żeby miało trochę 'prundu' i jednocześnie nie powodowało odruchu wymiotnego ;p ;]
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mas1519 Wyświetlenie odpowiedziA mnie nurtuje tylko dlaczemu w carrefourze kosztuje 6,60 zł kiedy ja dałem w intermarche 3,70, taka malutka różnica"Niech zatrwożą się niewierni, przyjaciele, na sztorc kosa..."
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika silvian Wyświetlenie odpowiedziWczoraj w "kerfurze" zapłaciłem za corneliusa 5,99 PLN. Straszne zdzierstwo:/
Comment
-
-
W Kauflandzie w Gdyni Cornelus jest po 3,25 zł ... bardzo fajna cena
Comment
-
-
koszmarna cena w Carefourze - ja rozumiem piwo z wyższej półki (swoja drogą czemu to piwo jest wśród piw zagranicznych - bo nazwa niemiecka?) ale 5,50 czy 6 zł to przesada szczególnie że w Kauflandzie jednak może być za 3,50. A już miałem chwalić Kerfura za wzbogacenie oferty.
Comment
-
-
ja radze kerfury omijac z daleka... a jak ktos ma w poblizu np reala albo auchana albo alme ( chociaz i ona nie nalezy do najtanszych ale i tak sporo tansza niz kerfurzystko ) to radze udac sie wlasnie tam.... kerfury to porazka.... dla mnie najwiekszy skandal to svyturys baltas w realu kosztuje 2,99 a w kerurze 6,70................................. brak slow... rozwalila mnie promocja zywego - 6,99 przy czym w drogim sklepie z alkoholami pod moim blokiem kosztuje 3,89 a w realach i tym podobnych za 3,50.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: ciemnozłoty, przeraźliwie mętny [5]
Piana: duża, dosyć trwała, kożuch zostaje do końca picia [4]
Zapach: cytrynowy, drożdżowy, pod koniec lekko słodowy, intensywny [4.5]
Smak: świeży cytrynowo-drożdżowy, mocno kwaskowaty, lekko bananowy, nieznaczna goryczka, pod koniec wyraźniejszy posmak słodowy, treściwe i intensywne w smaku [5]
Wysycenie: dość wysokie [5]
Opakowanie: takie sobie graficznie ale wszystkie informacje podane [4]
Uwagi: Próbuję już któryś raz, zdarzały się różne warki, ta jest wyjątkowo dobra (kupione w styczniu 2009, piję dziś). Dla mnie najlepsza polska pszenica.
Moja ocena: [4.675]Lepszy jabol pod okapem
niż GŻ, CP i KP !
Kompania Piwowarska obcięła Żubrowi rogi i jaja.
Wspieraj swój Browar - zostań Premium-Użytkownikiem!
Moja pierwsza literka to małe L a nie duże I :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika rad998 Wyświetlenie odpowiedzija radze kerfury omijac z daleka... a jak ktos ma w poblizu np reala albo auchana albo alme ( chociaz i ona nie nalezy do najtanszych ale i tak sporo tansza niz kerfurzystko ) to radze udac sie wlasnie tam.... kerfury to porazka.... dla mnie najwiekszy skandal to svyturys baltas w realu kosztuje 2,99 a w kerurze 6,70................................. brak slow... rozwalila mnie promocja zywego - 6,99 przy czym w drogim sklepie z alkoholami pod moim blokiem kosztuje 3,89 a w realach i tym podobnych za 3,50.
Pzdr.
Comment
-
Comment