Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Christof
Wyświetlenie odpowiedzi
Sulimar, Cornelius Weizen Bier
Collapse
X
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: mętny, pomarańczowy [4.5]
Piana: Drobniutka, błyskawicznie w ciągu kilku sekund się rozeszła, pomimo iż widząc że słabo się pienie starałem się aby coś jej się pokazało [2.5]
Zapach: tradycynie banan z goździkami, chyba z nytką mandarynki [4.5]
Smak: Poprawne, choć trochę rozwodnione i zbyt dużo kwaskowatości wyczuwalnej [4]
Wysycenie: Początkowo optymalne, drobne gryząe w język. Jednak na końcu praktycznie juz bez gazu. [3]
Opakowanie: ciekawa, czerno-biała kolorystyka z czerwonym infem o rodzaju. Informacje o czasie leżakowania, osadziei A, E. Wszystko co trzeba [5]
Uwagi: Spodziewałem sie czegoś lepszego od Okocimia, ale przewagi nie zauważyłem. Za dużo kwaskowatości, fajny leciutki osad na dnie. Warka z terminem18.12.2010.
Zakupiona w Cerrefour Reduta w Wawie za ok. 3,6 zł.
Moja ocena: [4.075]Last edited by fuliano; 2010-08-18, 17:17.
Comment
-
-
Piłem przedwczoraj i muszę przyznać, że sporo mnie rozczarowało. Wcześniejsze warki były dla mnie po prostu genialne, a ta (nie pamiętam daty) była jedynie przyzwoita.
A swoją drogą osłupiałem, gdy w legnickim Carrefourze zobaczyłem cenę - 7,99 zł! Chyba ich zdrowo poniosło, bo w małym (choć z dużym wyborem piw), typowo detalicznym CPNie stoi za 3,7."Nigdy nic nie ma nie" (Lech W.)
Comment
-
-
Wielki zawód. Nietypowy pomarańczowy kolor nie przeszkadza, skandalicznie mała piana już nieco bardziej. A smak? Oranżada,a nie piwo. Mocno i przede wszystkim agresywnie nagazowane, jak słodkie napoje w PETach. Przez myśl mi przeszło, że może piję Fante a nie piwo?
Takiemu pszeniczniakowi mówię stanowcze "nie!"
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Pomarańczowo-miedziany. Mętny, dość ciemny. [4.5]
Piana: Biała, raczej grubobąblowa. Po kilku minutach opadła, raczej mało trwała. [3.5]
Zapach: Przyjemny, intensywny, bananowy z lekkim goździkiem w tle. Po jakimś czasie traci na jakości. [4.5]
Smak: Lekko kwaskowy początek, staje się trochę słodki, bananowy. Później dociera gorycz, momentami nieco za mocna. [4]
Wysycenie: W dolnych granicach wyższego. [4]
Opakowanie: Ładne, utrzymane w stylu innych Corneliusów. Kapsel dedykowany, na kontrze pełne info. [4.5]
Uwagi:
Moja ocena: [4.175]
Comment
-
-
To był mój ulubiony pszeniczniak - ale tak z 2-3 lata temu, wtedy był naprawdę dobry, wyraźny w smaku, bananowo - goździkowy zgodnie z opisem na kontrze.
Teraz jest tylko poprawny, niestety brakuje mu wyraźnego smaku - za cenę ok. 4 zł za butelkę oczekiwałbym naprawdę lepszej pszenicy.
Klasyczny Paulaner za te same pieniądze oferuje na tą chwilę wyższy poziom ...
Comment
-
-
Dla mnie chyba najlepsza pszenica jaką piłem dotychczas w Polsce, ale jeszcze dużo przedemną
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dlugas Wyświetlenie odpowiedziDla mnie chyba najlepsza pszenica jaką piłem dotychczas w Polsce, ale jeszcze dużo przedemnąBo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.
Comment
-
-
To, że w Polsce nie oznacza, że polskie
Ale fakt faktem naszych pszenic jest niewiele, a szkoda bo polubiłem te mętniaki
Comment
-
-
Świetne piwko. piłem wczoraj. Świetnie orzeźwia, nie jest zbyt słodkie. Dobrze się pije. Zdziwił mnie natomiast praktycznie całkowity brak piany. Druga rzecz do jakiej mogę się przyczepić to trochę za słabe wysycenie. Sam smak, kolor, zapach moim zdaniem rewelacja. Przyjemna delikatna goryczka, lekki nienachalny kwasek.
Chyba, że trafiłem na felerną partię, bo honig-weizen wytworzył taką pianę, mimo ostrożnego nalewania, że dosłownie na drugi dzień dalej były zaschnięte już bąble piany na dnie kufla! Ogólnie oceniam piwko [4/5] z powodu tej piany i trochę za słabego wysycenia.
Comment
-
-
Mniam Piękne bąbelki to miłe zaskoczenie Nutka banana widoczna ale nie nachalna. Troszkę goździków ok. Bardziej mi smakował niż paulaner Ocena 4,6/5
Comment
-
-
Comment