Co jest z tym piwem?! W moim egzemplarzu z ww terminem goryczki jak na lekarstwo, za to słodkość znowu na pierwszym planie, może nie tak nachalna jak w Raciborskim, ale nie tego się spodziewałem. Ogólnie całkiem smaczne, lekkie i piwo, ale ja chcę goryczki i chmielu.
Racibórz, Twierdzowe
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cannabee776i99 Wyświetlenie odpowiedziCo jest z tym piwem?! W moim egzemplarzu z ww terminem goryczki jak na lekarstwo, za to słodkość znowu na pierwszym planie, może nie tak nachalna jak w Raciborskim, ale nie tego się spodziewałem. Ogólnie całkiem smaczne, lekkie i piwo, ale ja chcę goryczki i chmielu.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziData do 2.12 jeszcze bardziej goryczkowa. Ja nie wiem co oni wam tam wożą.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika skitof Wyświetlenie odpowiedziCzyli już zaczynają się problemy ze stabilizacją. Co warka to inny smak. A szkoda, bo piwo zapowiadało się bardzo dobrze.
Comment
-
-
To wszystko bardzo ciekawe, ale od jakiegoś czasu opisy dotyczą ZUPEŁNIE INNEGO piwa, lecz o tej samej nazwie, niestety...
Może jakiś podział typu "Twierdzowe 5,7%" i "Twierdzowe 4,5%", bo chyba od postu nr 27 opisywane jest to drugie...?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika skitof Wyświetlenie odpowiedziZmiana nastąpiła radykalna, nie tylko w zawartości alkoholu, ale też w jakości. Pozostała jednak nazwa, mimo że etykieta się zmieniła. Art musi zadecydować.
Comment
-
-
Nie wlatając na ARTa niebo chciałem jedynie zauważyć, że na liście mamy np. trzy różne Pilsweisery, dwa portery z Ciechanowa, czy - patrząc bliżej - dwa Racibory, różniące się wyróżnikiem "procentowo-ballingowym"...
Tak, jak podkreślił skitof, te dwa piwa mają niefortunnie taką samą nazwę, różnią sie jednak bardzo... Jestem zaskoczony, jak bardzo...
Comment
-
-
Nazwę browar też ma niefortunną. Już widzę wpisy , że pod cieszyńskim Zamkowym brakuje piw Raciborskie i Twierdzowe. Należałoby dokonać jakiejś kometyki - albo cieszyńskiemu zmienić na Bracki Browar Zamkowy, albo na Zamkowy - Cieszyn, a raciborski oznaczyć Zamkowy - Racibórz. Co wy na to?
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziNazwę browar też ma niefortunną. Już widzę wpisy , że pod cieszyńskim Zamkowym brakuje piw Raciborskie i Twierdzowe. Należałoby dokonać jakiejś kometyki - albo cieszyńskiemu zmienić na Bracki Browar Zamkowy, albo na Zamkowy - Cieszyn, a raciborski oznaczyć Zamkowy - Racibórz. Co wy na to?
Comment
-
-
Te ochy i achy, a tu... tylko po prostu mniej metaliczne niż Brackie, ale metaliczność pcha się zdecydowanie na pierwszy plan (po pierwszym łyku, po trzecim się człek przyzwyczaja).
W tle ta dziwna słodycz, która przytłacza w Raciborskim - tutaj tylko delikatna, ale jednak obecna. Słodycz, nie słodowość, choć ta druga też występuje. Dodatkowo klimaty piwniczne, które ja akurat bardzo lubię, ale sensorycznie podobno nie są zaletą Słodycz obkleja jamę ustną i pozostaje po przełknięciu.
Nachmielenie całkiem fajne, ale żeby od razu piwo roku?
Data przydatności do spożycia: 14.12.10
Comment
-
-
Nie wiem, co wy pijecie, ale u mnie metaliczne piwo nie mieści się nawet w pierwszej dziesiątce. Jeszcze ze Slavoyem porównamy jutro z dzisiejszym pozostałe zakupione .
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziNie wiem, co wy pijecie, ale u mnie metaliczne piwo nie mieści się nawet w pierwszej dziesiątce. Jeszcze ze Slavoyem porównamy jutro z dzisiejszym pozostałe zakupione .Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
Comment