Racibórz, Twierdzowe

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Cannabee776i99
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2009.08
    • 658

Co jest z tym piwem?! W moim egzemplarzu z ww terminem goryczki jak na lekarstwo, za to słodkość znowu na pierwszym planie, może nie tak nachalna jak w Raciborskim, ale nie tego się spodziewałem. Ogólnie całkiem smaczne, lekkie i piwo, ale ja chcę goryczki i chmielu.

Comment

• kopyr
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      • 2004.06
      • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cannabee776i99 Wyświetlenie odpowiedzi
      Co jest z tym piwem?! W moim egzemplarzu z ww terminem goryczki jak na lekarstwo, za to słodkość znowu na pierwszym planie, może nie tak nachalna jak w Raciborskim, ale nie tego się spodziewałem. Ogólnie całkiem smaczne, lekkie i piwo, ale ja chcę goryczki i chmielu.
      Data do 2.12 jeszcze bardziej goryczkowa. Ja nie wiem co oni wam tam wożą.
      blog.kopyra.com

Comment

• Cannabee776i99
        • 2009.08
        • 658

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedzi
        Data do 2.12 jeszcze bardziej goryczkowa. Ja nie wiem co oni wam tam wożą.
        No właśnie rozmawiamy o piwie z tą datą, tymbardziej jestem zaskoczony.

Comment

• skitof
          Major Piwnych Rewolucji
          🍼🍼
          • 2007.11
          • 2484

Czyli już zaczynają się problemy ze stabilizacją. Co warka to inny smak. A szkoda, bo piwo zapowiadało się bardzo dobrze.

Comment

• kopyr
            • 2004.06
            • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika skitof Wyświetlenie odpowiedzi
            Czyli już zaczynają się problemy ze stabilizacją. Co warka to inny smak. A szkoda, bo piwo zapowiadało się bardzo dobrze.
            U mnie jest tak samo dobry, od dwóch warek.
            blog.kopyra.com

Comment

• Pancernik
              🥛🥛🥛🥛🥛
              • 2005.09
              • 9788

To wszystko bardzo ciekawe, ale od jakiegoś czasu opisy dotyczą ZUPEŁNIE INNEGO piwa, lecz o tej samej nazwie, niestety...
              Może jakiś podział typu "Twierdzowe 5,7%" i "Twierdzowe 4,5%", bo chyba od postu nr 27 opisywane jest to drugie...?

Comment

• skitof
                Major Piwnych Rewolucji
                🍼🍼
                • 2007.11
                • 2484

Zmiana nastąpiła radykalna, nie tylko w zawartości alkoholu, ale też w jakości. Pozostała jednak nazwa, mimo że etykieta się zmieniła. Art musi zadecydować.

Comment

• leona
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2009.07
                  • 5853

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika skitof Wyświetlenie odpowiedzi
                  Zmiana nastąpiła radykalna, nie tylko w zawartości alkoholu, ale też w jakości. Pozostała jednak nazwa, mimo że etykieta się zmieniła. Art musi zadecydować.
                  Art poniekąd zdecydował, pisząc w wątku "nowe piwa", że zostajemy przy starym.

Comment

• Pancernik
                    🥛🥛🥛🥛🥛
                    • 2005.09
                    • 9788

Nie wlatając na ARTa niebo chciałem jedynie zauważyć, że na liście mamy np. trzy różne Pilsweisery, dwa portery z Ciechanowa, czy - patrząc bliżej - dwa Racibory, różniące się wyróżnikiem "procentowo-ballingowym"...
                    Tak, jak podkreślił skitof, te dwa piwa mają niefortunnie taką samą nazwę, różnią sie jednak bardzo... Jestem zaskoczony, jak bardzo...

Comment

• Pendragon
                      Generał Wszelkich Fermentacji
                      🥛🥛🥛
                      • 2006.03
                      • 13952

Nazwę browar też ma niefortunną. Już widzę wpisy , że pod cieszyńskim Zamkowym brakuje piw Raciborskie i Twierdzowe. Należałoby dokonać jakiejś kometyki - albo cieszyńskiemu zmienić na Bracki Browar Zamkowy, albo na Zamkowy - Cieszyn, a raciborski oznaczyć Zamkowy - Racibórz. Co wy na to?

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• skitof
                        Major Piwnych Rewolucji
                        🍼🍼
                        • 2007.11
                        • 2484

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
                        Nazwę browar też ma niefortunną. Już widzę wpisy , że pod cieszyńskim Zamkowym brakuje piw Raciborskie i Twierdzowe. Należałoby dokonać jakiejś kometyki - albo cieszyńskiemu zmienić na Bracki Browar Zamkowy, albo na Zamkowy - Cieszyn, a raciborski oznaczyć Zamkowy - Racibórz. Co wy na to?
                        Trzymajmy się faktów i oficjalnych nazw, czyli: Bracki Browar Zamkowy w Cieszynie oraz Browar Zamkowy w Raciborzu.

Comment

• Marusia
                          Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                          🍼🍼
                          • 2001.02
                          • 20221

Te ochy i achy, a tu... tylko po prostu mniej metaliczne niż Brackie, ale metaliczność pcha się zdecydowanie na pierwszy plan (po pierwszym łyku, po trzecim się człek przyzwyczaja).
                          W tle ta dziwna słodycz, która przytłacza w Raciborskim - tutaj tylko delikatna, ale jednak obecna. Słodycz, nie słodowość, choć ta druga też występuje. Dodatkowo klimaty piwniczne, które ja akurat bardzo lubię, ale sensorycznie podobno nie są zaletą Słodycz obkleja jamę ustną i pozostaje po przełknięciu.
                          Nachmielenie całkiem fajne, ale żeby od razu piwo roku?

Data przydatności do spożycia: 14.12.10
                          www.warsztatpiwowarski.pl
                          www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• Raciborz
                            • 2004.06
                            • 594

Roku to może nie.Ale pierwsza trójka,to chyba tak

Comment

• Marusia
                              Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                              🍼🍼
                              • 2001.02
                              • 20221

Nie wiem, co wy pijecie, ale u mnie metaliczne piwo nie mieści się nawet w pierwszej dziesiątce. Jeszcze ze Slavoyem porównamy jutro z dzisiejszym pozostałe zakupione .
                              www.warsztatpiwowarski.pl
                              www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• jacer
                                • 2006.03
                                • 9875

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi
                                Nie wiem, co wy pijecie, ale u mnie metaliczne piwo nie mieści się nawet w pierwszej dziesiątce. Jeszcze ze Slavoyem porównamy jutro z dzisiejszym pozostałe zakupione .
                                Moje dwa z datą 23.11.10 nie były metaliczne.
                                Milicki Browar Rynkowy
                                Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
                                "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
                                "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
                                No Hops, no Glory :)

Comment

Przetwarzanie...
                                X