Racibórz, Twierdzowe

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Javox
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2009.11
    • 6426

To trafiłem chyba w jakiś felerny egzemplarz...

Przy okazji podejdę jeszcze raz do niego... albo jak się trafi w lepszą partię to jest ok...

- a pamiętasz może jaka była data?
    Last edited by Javox; 2011-06-29, 20:18.

Comment

• Feti
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2010.10
      • 801

Do któregoś lipca. Butelka już w śmietniku.

Comment

• Javox
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2009.11
        • 6426

No nic to będzie w ciemno....

Comment

• dadek
          Major Piwnych Rewolucji
          🍺🍺
          • 2005.09
          • 4702

Ja butelek nie wyrzucam więc mogę sprawdzić, że właśnie wypite przeze mnie Twierdzowe ma datę do 18.07.2011 i jest bardzo smaczne. Słodowość na pierwszym planie, ale czuć też chlebek i owocowość, a goryczka także daje o sobie znać na podniebieniu. Dobre piwko

Comment

• Keeper
            Kapral Kuflowy Chlupacz
            • 2011.04
            • 44

Trafił ktoś ostatnio na skwaśniałe twierdzowe? moje z datą 08.11.11 było mętne niczym pszenica, na dnie dziwny osad, w smaku kwaśnawe, ale jeszcze zdatne do wypicia. Nie przypominało twierdzowego, jakie piłem z miesiąc temu. W sklepie przechowywane w lodówce. Nie wiem, czy wina partii felernej, czy felerna sztuka.

Comment

• motonita2002
              Kapral Kuflowy Chlupacz
              • 2011.01
              • 41

Wypite dzisiaj - jedna butelka z partii do 25.08.11 - wrażenia smakowe bardzo dobre, wysycenie na dobrym poziomie, piana dość trwała. Przed spożyciem chłodziło się w lodówce dobrych 5 godz. Bez zastrzeżeń - to piwo do którego wracam bardzo często.
              P.S Pite dziś do spóły z Raciborskim i odniosłem wrażenie, że i zwyczajne Raciborskie zyskało na walorach smakowych.

Comment

• Keeper
                Kapral Kuflowy Chlupacz
                • 2011.04
                • 44

Miało być 11.08.2011 oczywiście. Dopiero teraz się zorientowałem, że babola zrobiłem.

Comment

• ZKB
                  Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                  • 2009.12
                  • 172

Niepowtarzalne na polskim rynku piwo, jak żadne inne do wypicia z marszu, przy tej zawartości % i jego lekkości a bez straty na walorach smakowych. Idealne do obiadu i ogólnie posiłków. Zalatuje mi lekko piwnicą, co dodaje oryginalności. Gdyby wybierać najlepsze polskie piwo to chyba nr 1.
                  O pozostałych produktach Browaru Zamkowego tyle dobrego napisać nie mogę - Twierdzowe to flagowy produkt i tak trzymać.
                  Beer is for life not just for christmas !

Comment

• pioterb4
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2006.05
                    • 4322

O pozostałych produktach Browaru Zamkowego tyle dobrego napisać nie mogę - Twierdzowe to flagowy produkt i tak trzymać.
                    Mam identyczne odczucia pod warunkiem, że mamy do czynienia z dobrą warką Twierdzowego bo jednak trzeba zaznaczyć że czasami dwie "sąsiednie" warki potrafią różnić się diametralnie.

Comment

• szu29
                      Kapral Kuflowy Chlupacz
                      • 2011.04
                      • 98

Pierwszy łyk to chyba smak kapsla bo taki trochę gumiasty i metaliczny. Dopiero w połowie piwa doszły do mnie inne smaki słodowo-chlebowe. Mocno rozwodnione. Ocena 2/5 przez ten kapsel.
                      http://www.bogatyojciec.pl/?A=59337

Comment

• whitewolf18
                        Szeregowy Piwny Łykacz
                        • 2011.07
                        • 3

TWIERDZOWE niepasteryzowane 4,5%

Piwo butelkowe, 0,5l, zakupione w Raciborzu, cena 3,20 zł

ZAPACH: Delikatny zapach słodowo-owocowy, idealnie dobrane [4,5]
                        PIANA: Na początku wysoka, później do samego końca tworzyła niewielki biały dywanik [4,5]
                        KOLOR: Ciemnosłomkowy [4]
                        BĄBELKI: Dla mnie wprost idealnie gazowane, do samego końca uchodziły pojedyncze bąbelki [4,5]
                        SMAK: Posmak słodowy z nutką goryczki dosyć długo się utrzymujący [4,5]
                        OPAKOWANIE: Kapsel czysty, ładna stylowa etykieta bez niepotrzebnych elementów, zachęcająca do konsumpcji. Jedyny mankament to klejąca butelka jakby niedomyta na zewnątrz, początkowo myślałem że trafiłem na taki egzemplarz, ale sytuacja pojawia się na innych piwach tego samego browaru zakupionych w tym samym dniu. Za to obniżam ocenę o jeden punkt. [3]

OCENA OGÓLNA: [4,1]

Z tyłu na etykiecie widnieje informacja "My piwo tworzymy, inni je produkują", jest to drugie piwo które miałem okazję konsumować z tego browaru i z czystym sumieniem mogę stwierdzić że piwko pod względem walorów smakowych można zaliczyć do tworzonych a nie produkowanych. Jedne z lepszych piw niepasteryzowanych, niemniej jednak moim osobistym faworytem jest RACIBORSKIE

Comment

• Rzeszowiak
                          Major Piwnych Rewolucji
                          🍼
                          • 2009.04
                          • 1597

Najlepsze polskie piwo jakie piłem na tegorocznych Chmielakach. Piękna piana, treściwe w smaku, bardzo wyraźna goryczka.

Niemniej w Konsumenckim Konkursie Piw przegrało z Goolmanem i Zwierzyńcem.

Comment

• jacer
                            • 2006.03
                            • 9875

Klepie warzywami, że aż cięzko pić. Jakieś takie ciężkie.
                            Milicki Browar Rynkowy
                            Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
                            "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
                            "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
                            No Hops, no Glory :)

Comment

• Raciborz
                              Kapitan Lagerowej Marynarki
                              • 2004.06
                              • 594

Jaka data?,jakie warzywa?,ćwikła,rzepak,chmiel,marchew,rzodkiewka?

Comment

• jacer
                                • 2006.03
                                • 9875

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Raciborz Wyświetlenie odpowiedzi
                                Jaka data?,jakie warzywa?,ćwikła,rzepak,chmiel,marchew,rzodkiewka?
                                06.09.11 Oczywiście chodzi o DMS w czystej postaci, jest tam wszystko.

Bardzo niepijalne piwo.
                                Milicki Browar Rynkowy
                                Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
                                "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
                                "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
                                No Hops, no Glory :)

Comment

Przetwarzanie...
                                X