Gościszewo, Naturalne Niefiltrowane

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • wrojtek
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2005.11
    • 377

    #91
    Pod koniec kwietnia próbowałem Naturalne z ważnością do 5 czy 6 maja, rzeczywiście kwach jak się patrzy
    Nie wiem jaka jest tego przyczyna...
    Wielka szkoda, bo to może zniechęcić niektóre osoby do sięgnięcia jeszcze raz po to piwko

    Comment

    • lzkamil
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2003.01
      • 3611

      #92
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika coldfire
      Ta ocena jest na zachętę W piwie wyczułem duży potencjał, jak napisałem w smaku jest bardzo konkretne i mocno słodowe - na pewno byłoby smaczne, gdyby jeszcze nie zaczęło się psuć.
      Nie ocenia się piwa które podejrzewamy o nadpsucie. Bierzemy inny egzemplarz który wiemy że nie jest zepsuty i wtedy wystawiamy ocenę
      Lepszy jabol pod okapem
      niż GŻ, CP i KP !


      Kompania Piwowarska obcięła Żubrowi rogi i jaja.

      Wspieraj swój Browar - zostań Premium-Użytkownikiem!

      Moja pierwsza literka to małe L a nie duże I :)

      Comment

      • abernacka
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛🥛
        • 2003.12
        • 10867

        #93
        Przywiozę na zlot odpowiednią ilość prosto z browaru i przekonacie się, że ów piwo jest naprawdę smaczne.
        Piwna turystyka według abernackiego

        Comment

        • ada13
          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
          • 2004.03
          • 128

          #94
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr
          No właśnie w tym problem. Naturalne jakie miałem okazję degustować było za każdym razem mniej lub bardziej nadpsute. I ja z kolei nie rozumiem zachwytów nad tym piwem.

          Tak to już jest,że piwo niepasteryzowane i niefiltrowane szybko się psuje jeśli nie jest przechowywane w odpowiednich warunkach.
          Właściciel browaru bardzo narzeka na sprzedawców,którzy psują mu renomę niewłaściwie przechowując piwo.Tłumaczy jak mają je przechowywać,że w lodówce a dzień później widzi swoje piwa na półce obok innych.Pewnie stąd biorą się te kwasiory,bo na pewno nie z winy browaru.

          Comment

          • kopyr
            Pułkownik Chmielowy Ekspert
            • 2004.06
            • 9475

            #95
            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ada13
            Tak to już jest,że piwo niepasteryzowane i niefiltrowane szybko się psuje jeśli nie jest przechowywane w odpowiednich warunkach.
            Właściciel browaru bardzo narzeka na sprzedawców,którzy psują mu renomę niewłaściwie przechowując piwo.Tłumaczy jak mają je przechowywać,że w lodówce a dzień później widzi swoje piwa na półce obok innych.Pewnie stąd biorą się te kwasiory,bo na pewno nie z winy browaru.
            Taaa... i oczywiście piwo jest rozwożone tylko samochodami chłodniami.
            blog.kopyra.com

            Comment

            • coldfire
              Porucznik Browarny Tester
              • 2008.01
              • 374

              #96
              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika lzkamil
              Nie ocenia się piwa które podejrzewamy o nadpsucie. Bierzemy inny egzemplarz który wiemy że nie jest zepsuty i wtedy wystawiamy ocenę
              Jak tak czytam wątek, to się zastanawiam, czy w ogóle uda mi się na taki trafić
              Ale faktem jest, że trochę głupio zrobiłem, jak zakupię następną sztukę Niefiltrowanego, to ocenię piwko jeszcze raz. O ile nie będzie kwasem.
              pzdr
              Piwa i pacierza nie odmawiam

              Comment

              • ada13
                Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                • 2004.03
                • 128

                #97
                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr
                Taaa... i oczywiście piwo jest rozwożone tylko samochodami chłodniami.
                Chyba podczas następnej wizyty w browarze zapytam o to.
                Bo gdzieś ten "pies jest pogrzebany" , a winnych za kwasiora brak.

                Comment

                • Czes
                  Kapitan Lagerowej Marynarki
                  • 2001.06
                  • 752

                  #98
                  Zawiera żywe kultury bakterii mlekowych - efekt:
                  coś w podobie kapusty kiszonej. Tragedia!
                  I szkodnictwo, bo psuje ideę naturalnego, świeżego piwa.

                  (ze sklepu U Joli, gdzie zgodnie z wymogami browaru stacjonowało w chłodziarce)
                  O!Nanobrowar Domowy "PiwU"

                  Comment

                  • tfur
                    Major Piwnych Rewolucji
                    🍼🍼
                    • 2006.05
                    • 1313

                    #99
                    zawiedzione oczekiwania. kiedyś raz wypiłem i bardzo mi się spodobał ówczesny chlebowy posmak, lecz tym razem był to raczej silny 'czynnik' chlebowy - skojarzenia z chemią były nieuniknione - i niestety, rozczarowałem się nieco. może pocieszy mnie gościszewski 'rycerz'?
                    veni, emi, bibi

                    Comment

                    • supersklep
                      Kapitan Lagerowej Marynarki
                      • 2005.01
                      • 982

                      #100
                      Zauważyłem że to piwko jest bardzo smaczne jak jest świeże a pózniej nawet sporo przed terminem zaczyna mętnieć (ta wersja filtrowana) a niefiltrowane zaczyna kwaśnieć jako pierwsze ,wcześniej od klarownego.


                      Comment

                      • lzkamil
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2003.01
                        • 3611

                        #101
                        Ostatnio kupiłem w łódzkim Zofmarze i trafiło mi się jakieś kwaśne, mam nadzieję że to chwilowa wpadka.
                        Lepszy jabol pod okapem
                        niż GŻ, CP i KP !


                        Kompania Piwowarska obcięła Żubrowi rogi i jaja.

                        Wspieraj swój Browar - zostań Premium-Użytkownikiem!

                        Moja pierwsza literka to małe L a nie duże I :)

                        Comment

                        • cororo
                          Kapitan Lagerowej Marynarki
                          • 2003.04
                          • 766

                          #102
                          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika lzkamil
                          Ostatnio kupiłem w łódzkim Zofmarze i trafiło mi się jakieś kwaśne, mam nadzieję że to chwilowa wpadka.
                          Potwierdzam ,partia kwaśna musiała być zdecydowanie większa .Już dwa tygodnie temu w zofmarze było kwaśne.Potwierdzone później także przez znajomego.
                          Ostatnia zmiana dokonana przez cororo; 2008-07-22, 22:30.

                          Comment

                          • cap-n-go
                            Porucznik Browarny Tester
                            • 2005.05
                            • 273

                            #103
                            Warka z datą ważnosci 1 wrzesien 2008 ma bardzo dziwny smak,pzynajmniej 3 butelki które ja zakupiłem w Zofmarze,a wyjmowałem je z lodówki. Posmak niezbyt sympatyczny,kojarzy mi się z ryżem preparowanym(?) czy czyms podobnym.. Dziwne,po raz pierwszy nie smakowało mi to piwo,a dotychczas było jednym z ulubionych.

                            Comment

                            • Jaroslav
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              🍼
                              • 2005.10
                              • 967

                              #104
                              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr
                              Taaa... i oczywiście piwo jest rozwożone tylko samochodami chłodniami.
                              To jest największa bolączka browaru. Mieli podpisaną umowę z
                              przewoźnikiem, iż piwo będzie transportowane w temperaturze
                              10 stopni. Ostatnio poproszono odbiorcę z Radomia (zdaje się
                              Dionizos), aby sprawdził temperaturę w ciężarówce i wyszło ponad 20 stopni .
                              Chwilowo wstrzymano dłuższe transporty, do czasu wyłonienia
                              solidniejszego przewoźnika. Cieszy profesjonalne podejście do problemu.
                              Właściciel zdaje sobie sprawę, że w dzisiejszych czasach mały browar ma
                              rację bytu dostarczając jedynie piwo najwyższej jakości.

                              Comment

                              • Kamień
                                Porucznik Browarny Tester
                                • 2007.07
                                • 361

                                #105
                                To dobra wiadomość, że browar na serio traktuje kwestię transportu w odpowiednich warunkach. Bo, niestety, ich piwa mają kłopot ze stabilnością i zdaża mi się, że piwo mające ładnych kilkanaście dni do upływu terminu ważności jest skwaśniałe. O świeżym Rycerzu lub Naturalnym, na którym nie znać żadnego wpływu upływu czasu mogę wypowiadać się w samych superlatywach. A tak - niestety - po prostu boję się kupować tw piwa bo nigdy nie wiem na co trafię. Dlatego decyduję się tylko gdy widzę, ze najnowsza partia pojawiła się w Zofmarze w przeciągu najbliższych ostatnich dni.

                                Comment

                                Related Topics

                                Collapse

                                • modzel
                                  Piwo niepasteryzowane i niefiltrowane - przechowywane
                                  modzel
                                  Czy piwo niepasteryzowane i niefiltrowane może być przechowywane poza lodówką?
                                  Nie mam na myśli długiego leżakowania a powiedzmy tydzień przetrzymywania w szafie.
                                  2023-09-11, 16:30
                                • telek
                                  Połczyn-Zdrój, Niefiltrowane
                                  telek
                                  Dzień Dobry, przy okazji podróży nad Bałtyk wstąpiłem do wspaniałej Piwiarni Bumerang i uwierzyłem ich filmikowi https://m.facebook.com/1000247900828...1851821296454/ i żałuję.
                                  Lubiłem...
                                  2023-08-01, 17:25
                                • Prusak
                                  Gościszewo, Lechista
                                  Prusak
                                  Wahałem się długo, nie wiedząc, gdzie umieścić opis, bo Lechista ma dokładnie takie same parametry jak ich Szewc. (E: 11, 6. A: 4,5). Lechista, bo piwo uwarzone dla kibiców Lechii Gdańsk, więc tym bardziej wygląda to na klon istniejącej już marki. Jako że nie pamiętałem już swoich wrażeń...
                                  2024-08-02, 17:26
                                • Javox
                                  Gościszewo, Szewc
                                  Javox
                                  Pils o ekstrakcie 11.6*, alko 4.5%

                                  Chmiele: Hallertauer Mittelfrūh i Hersbrucker.

                                  Piana - więcej na początku potem pełna warstewka.
                                  Lacing - sporo.
                                  Gaz - średni.
                                  Barwa - zamglony, jasny żółto pomarańczowy.
                                  Aromat - cytrusy i zbożowość....
                                  2024-07-15, 13:56
                                • Javox
                                  Gościszewo, Krzyżackie Ogrody
                                  Javox
                                  Piwo białe z tymiankiem cytrynowym.
                                  Ekstrakt 12*, alko 4.6%
                                  Chmiel: Hallertau Blanc
                                  W składzie między innymi: tymianek cytrynowy, kolendra, skórka gorzkiej pomarańczowy Curacao.

                                  Piana - więcej na początku potem pełna grubsza warstewka.
                                  Lacing - nie za dużo....
                                  2024-07-12, 18:17
                                • Loading...
                                • Koniec listy.
                                Przetwarzanie...