Na co liczą? Że naprodukuja kupę szajsu, które się do picia nie nadaje, a moje kubki smakowe się przestawią?
Konstancin, Dawne Niepasteryzowane
Collapse
X
-
Nie przesadzajmy. Warka do 15.08 bardzo smaczna.
Ładna piana, bardzo przyjemny zapach, w smaku czuć chlebek, lekką goryczkę i w tle trochę diacetyl, więc moze byćComment
-
Zgadzam się w zupełności z j_Q
Coś bardzo niedobrego dzieje się z piwami z Konstancina
Próbowane przeze mnie na przestrzeni ostatnich dwóch-trzech tygodni butelkowe Dawne, Starodawne oraz Mazowieckie Niepasteryzowane i Pasteryzowane to właśnie słodowo-mlekowo-masłowy smak.
Ohyda! Gdzie się podziała goryczka!?
Browar robi sobie porządną antyreklamę wypuszczając na rynek coś takiego.
A ja robię sobie dłuższą przerwę od degustacji konstancińskich specjałów.Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemny bursztynowy, widać mętność. [4.5]
Piana: Bardzo ładna, trzyma się długo na powierzchni piwa, oraz zostawia wzorki na szklance. Jak dla mnie ok. [4.5]
Zapach: Dość mocny wyraźny zapach, zostaje w pamięci na spory czas. [4]
Smak: Piwo nie należy do lekkich, jest raczej ciężkie. Czuć treściwość. Przewijają się smaki chlebowo-słodowe. Zbyt mało czuć chmiel jak dla mnie. [4]
Wysycenie: Nie mam się do czego przyczepić. [4]
Opakowanie: Ładne, z firmowym kapselkiem. [4]
Uwagi:
Moja ocena: [4.075]Zbieram polskie podstawki piwne. Zapraszam na moją stronę www: http://kolekcje-kariny.cba.plComment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: bursztynowy, klarowny. Bardzo ładny [4.5]
Piana: jasno beżowa, gęsta, długo pozostawiający kożuch [4.5]
Zapach: bardzo delikatny słodowy. Jednak zbyt mało wyrazisty [3]
Smak: smaczny, chlebowo-słodowy z wyraźną goryczką na końcu [4]
Wysycenie: przegazowane, co zabija smak piwa [3]
Opakowanie: etykieta czytelna, ze stonowana kolorystyką jak przystało na nazwę, Na kontrze wszystkie ażne informacje [4]
Uwagi: Warka z terminem 10.09.2010
Moja ocena: [3.675]Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Intensywnie złoty, za jasny jak na ten ekstrakt [3.5]
Piana: Średnia, bardzo szybko opada do postaci krążka wokół szklanki, na koniec nie zostaje nic [3]
Zapach: Na pierwszym planie kwaśnawy słód potem słodycz. Wydaje się, że jest utlenione [2.5]
Smak: Słodowo-słodkawy, bez cienia goryczki. Na szczęście zapowiadanego w nosie kwasu brak [2.5]
Wysycenie: Za niskie, tylko nagazowanie ratowałoby jego pijalność [3.5]
Opakowanie: Pretensjonalne ale zasadniczo uznaję, że wszystkie informacje oraz firmowy kapsel są bliskie wyczerpania moich oczekiwań [4.5]
Uwagi: Od styczniowej degustacji nie miałem tego piwa w ustach i chyba nie żałuję. Butelka z warki 29.10 ale kupiona ok. 3 tygodnie temu i trzymana cały czas w lodówce.
Jestem zdruzgotany i długo do Konstancina nie wrócę (poza Żytnim, czekającym spokojnie w piwnicy), porażka na całego, pół butelki musiałem wylać
Moja ocena: [2.75]Comment
-
Piwo z datą do 11.IV w smaku bardzo dobre. Zakupiłem zarówno Dawne jak i Mazowieckie i to pierwsze zasmakowało mi bardziej choć to 14% czyli segment który zwykle omijam. W smaku spora treściwość, solidny posmak słodowy z lekką chlebowością. Co najważniejsze po przełknięciu czuć goryczkę, całkiem przyjemną. Alkohol bardzo dobrze zamaskowany, prawie niewyczuwalny, wysycenie dość spore. W segmencie jasnych mocnych mój nowy faworyt po tym jak Złoty Strong Krajana odpływa na drugą stronę rzeki...Comment
-
Moim zdaniem zmieniło się trochę. Jest teraz cięższe, czuć trochę jakby ciemniejszych słodowych nutek...Last edited by GaryFisher; 2011-03-29, 22:08.Tylko idiota ma porządek, geniusz panuje nad chaosemComment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemnozłoty, klarowny. Jednak jak na 14-stkę nieco jasny. [4]
Piana: Niewysoka, raczej trudna do utworzenia. Szybko znika do pierścienia. Później w zasadzie brak. [3]
Zapach: Całkiem intensywny, mocno słodowy. W tle nutki chlebowe, później staje się lekko słodki. Ogólnie miły. [4]
Smak: Na początku uderza silna słodowość z przyjemnym, chlebowym tłem. Później dociera nawet mocna i przyjemna gorycz. Zostaje w ustach i miesza się z chlebowymi posmakami. Momentami czuć też lekko słodki posmak. Podsumowując bardzo dobre mocne piwo. [4.5]
Wysycenie: Średniowysokie i równe do końca. [4.5]
Opakowanie: Całkiem ładna, nieco archaiczna etykieta. Pełne info na kontrze, kapsel z logo browaru. [4.5]
Uwagi: Piwo z datą 11.IV.2011.
Moja ocena: [4.15]Comment
-
O chyba miałem pecha... moja butla przywitała mnie zapaszkiem piwnicy na zmianę z obierkami... ale wypiłem. Piana była średnia i na dłużej było ok. 5 mm dziurawej.
Smaki: start - słodki - lekka goryczka - kwaskowe - smak nie słonego chleba - dość mocna goryczka - finał.
Będę próbował dalej może trafię na coś powyżej średniej smakowej.
Moja butla miała datę: 16.5.11
Dodaję foto dla uporządkowania wiedzy o aktualnym wyglądzie...Comment
Comment