Piwo gotowe do oceny
Konstancin, Dawne Niepasteryzowane
Collapse
X
-
Konstancin, Dawne Niepasteryzowane
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Tagi: brak -
Niepasteryzowane w słabszej wersji będzie miało swoją premierę jeszcze tej zimy w sklepie "U Joli" na Koszykowej.Robię to co lubię - produkuję piwo.Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: ciemnozłocisty, klarowne [5]
Piana: biala, gęsta, drobna, bardzo zwarta, utrzymuje sie non stop bez zauważalnego opadania, nie osadza się na szkle [5]
Zapach: intensywny, chmielowo-slodowy [5]
Smak: pełne w smaku, bardzo dobrze zarysowana goryczka z chmielowym smakiem, wszystko jak dla mnie idealnie skomponowane, dłuzszy czas po wypiciu zostaje przyjemny posmak w ustach [5]
Wysycenie: bez zarzutu [5]
Opakowanie: fajna etykieta z dawnymi klimatami odpowiednimi do nazwy, gładki kapsel [4.5]
Uwagi: oficjalna wersja "Szef Joli poleca", obecnie zawsze jak tam jestem to 80% wszystkich zakupów to Konstancin niepasteryzowany. Jak dla mnie w tej chwili najlepsze piwo mocne
Moja ocena: [4.975]Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
piłem warkę z terminem przydatności do 21.01.08; w porównaniu ze starszym bratem - Mazowieckim Specjal świeższe w smaku i bez posmaków ziemistych; 7% alkoholu nie jest zbytnio wyczuwalne w smaku; jednym słowem bardzo udany produkt do którego warto wracaćComment
-
Multitap Crawl
Multitap Crawl na Facebook
"Kilgore Trout napisał kiedyś opowiadanie w formie rozmowy między dwoma drożdżami.
Spożywając cukier i dusząc się we własnych ekskrementach dyskutowały nad celem życia."Comment
-
Dostępne w Joli na Koszykowej.
Jak już wspomniano, parametry takie, jak w "Szef Joli poleca".
Jako miłośnik piw niepasteryzowanych, nie zawiodłem się. Piwo ma pełny, świeży smak. Ciężko mówić o różnicach między Dawnym a jego nieoficjalną wersją z Koszykowej, bo pewnie sporo zależy od warki, ale w tym, które piłem (warka z terminem do 22 stycznia) był trochę bardziej wyczuwalny alkohol, jednak nie na tyle intensywnie, żeby brać to za minus.
Estetyczna etykieta.
Na pewno warte spróbowania, polecam!Comment
-
Właśnie piję, cały czas trzyma równy poziom. Prawdę powiedziawszy jak zazwyczaj pijałem piwa z Ciechanowa, tak teraz kupuję piwa głównie z Konstancina. Może trochę lokalny patriotyzm, ale robią ostatnio na prawdę bardzo dobre piwa w dodatku za rozsądną cenę. No i tak jak wspomniałem trzymają równy poziom, a to wg mnie bardzo ważne. Mam nadzieję, że skuszą się kiedyś na jakiegoś ciemniaczka.Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Thou shallt not spilleth thy beer!
Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Nasycony bursztynowy, taki ciut "zabrudzony"... [4.5]
Piana: Brudnobiała jednocentymetrowa, dość szybko opada. [3]
Zapach: Mało intensywny, słodowo-chmielowo-piwniczny. [4]
Smak: "Płaski" słód, zza którego w gardło drapie moc. Liczyłem na ciekawsze doznania... [3.5]
Wysycenie: Dla mnie nieco za słabe, jakoś wytrzymam... [3.5]
Opakowanie: Jaki Koń-stancin jest, każdy widzi... (na fotce wyżej). Ładna kolorystyka, estetyczna, mnie się podoba (co to za zamek? W Konstancinie są co najwyżej pałacyki ) [4.5]
Uwagi: Warka z przydatnością do 18.01.2008, zanabyta z przyjemnością na Racławickiej (obok "Alicji").
Kolejna butelka smakowała już lepiej, albo się przyzywyczaiłem, albo była po prostu lepsza....
Dla mnie optymalny byłby woltaż o punkt niższy, z większą rolą chmielu i... klękajcie, narody!
Moja ocena: [3.725]Comment
-
Coś złego stało się z tym piwem. Pierwsza warka pita pod koniec grudnia smakowała rewelacyjnie, czuć było identyczną świeżość jak we wcześniejszych niepasteryzowanych od 'Joli'. Obecnie warki (do 29.I oraz 5.II) niewiele różnią się w smaku od Mazowieckiego Specjala. Śmiem twierdzić, że to to samo piwo. Spróbuję przechować je poza termin przydatności...Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Co kto lubi, taki nieco zabrudzony zloty lager. Możliwe, że kolor zamierzony. [2.5]
Piana: Szybko opadająca drobnoziarnista [3]
Zapach: Nic wartego odnotowania. [3]
Smak: Na pewno lepszy od przeciętnych mocnych koncerniaków. Aczkolwiek moim zdaniem brakuje mu jakiejś głębi/charakteru. [3]
Wysycenie: Wysycenie nie powala. Jak na mój gust troszkę za małe [3.5]
Opakowanie: Ciekawa estetyka. Odróżnia się od innych swoich konkurentów na półce. [4.5]
Uwagi: Liczyłem na więcej ale jest to na pewno ciekawa alternatywa dla piw produkowanych hurtowo przez koncerny.
Moja ocena: [3.075]Zapraszam do Browaru Sielanka.Comment
-
termin przydatności mój egzemplarz miał do 29.01 i smakowało wyśmienicie.
świeże, alkohol niewyczuwalny, piana doskonała, drobnopęcherzykowa, utrzymała się do końca picia.
jak dla mnie mocne 4 z plusem.Comment
-
Przeterminowałem je sobie 4 dni i co ciekawe pojawiło się delikatne zmętnienie i coś jakby osad drożdżowy. Z tego co pamiętam w tym piwie drożdzy nie ma i jest całkowicie klarowne. Zmiany a przynajmniej pogorszenia smaku nie odczułem...Swoją drogą dobry sposób na zrobienie sobie niefiltrowanegoPiwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Kolor złotawy lekko bursztynowy, jakby lekko mętny. [4]
Piana: Niezauważalna. Szybko znika. Pozostaje tylko obrączka wokół kufla. [3]
Zapach: Zapach słodowy. Przyjemny. [4]
Smak: Smak delikatny słodowy. Mógłby być bardziej chmielowy. [4]
Wysycenie: Niezauważalne. Czasem przemknie się pojedyńczy bąbelek. [2.5]
Opakowanie: Opakowanie bardzo mi sie podoba. Piwo Dawne to i kolor dawny - sepia. Niezbędne informacje zawarte na kontr etykiecie. szkoda że kapsel złoty. tylko skąd ten most i baszty zetykiety / [4.5]
Uwagi: Piwko ogólnie cacy. Wolę takie z małego browaru niz jakiekolwiek inne z koncerniaka !
Moja ocena: [3.85]Comment
Comment