Piwo gotowe do oceny
Browar na Jurze, Ciemne (filtrowane)
Collapse
X
-
Browar na Jurze, Ciemne (filtrowane)
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Tagi: brak
-
-
Dostępne z beczki w restauracji "U Stacha" przy browarze.
Butelkowane podobno nie jest, w każdym razie w browarze butelki kupić się nie da, jest tylko Tiger i Boner.
Ma gęstą, drobnopęcherzykową i trwałą pianę, a barwę chyba miedzianą, o ile dobrze widziałem w przyćmionym świetle.
Jest lekko mętnawe.
W smaku wyrażnie chmielowe, wytrawne, o zdecydowanej goryczce, harmonijne.
Już na pierwszy rzut kubków smakowych piwo górnej fermentacji, co potwierdziła barmanka.
Zgodnie z jej informacjami niepasteryzowane, 6,5% alk.
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Brunatno-czarny. Pod światło wchodzi w mahoń. [4]
Piana: Średniowysoka, gęsta utrzymuje się ok 2min. po czym powoli opada. Odmierza każdy łyk pozostawiając ślady na szkle. [4]
Zapach: Palono słodowy. [3.5]
Smak: Niewielka paloność, kwaskowate, płytkie. [3]
Wysycenie: Powyżej średniego, lekko szczypie w język. [3.5]
Opakowanie: Z beczki, niewielki minus za brak firmowego szkła. Ale przynajmniej nie podają w jakimś szkle tyskacza czy żywca. [4]
Uwagi: Degustowane w karczmie "U Stacha", za 3,50. Parametry nieznane.
Moja ocena: [3.4]Szklanka wody nie jednemu człowiekowi juz zaszkodziła, natomiast szklanka Pilznera nigdy."
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemnobursztynowy, klarowny. [5]
Piana: Obfita, drobna i co najważniejsze trwała. Jak na ejla rewelacja! [5]
Zapach: Bardzo przyjemny, czuć akcenty owocowe, czuć chmielowość. [5]
Smak: Orzeźwiające po pierwszym łyku. Na języku zostaje miła goryczka, której w jasnym bonerze próżno było szukać. Owocowość wyczuwalna w zapachu jak najbardziej obecna też w smaku. Co więcej, można w tym piwie wyczuć nawet czekoladowe posmaki. Cudne ale! [5]
Wysycenie: Jak na ejla optymalne. [5]
Opakowanie: Brak szkła firmowowego, brak podkładek. Rekompensowane przez wnętrze Karczmy U Stacha. [4]
Uwagi: Takich ejli brakuje mi w ofercie krajowych minibrowarów. Poza Browarem na Jurze na tym tle wyróżnia się zielonogórski Haust oraz piotrkowski Kiper. Ten jednak ma niebanalną przewagę - 3,5 pln za duże piwo!
Moja ocena: [4.95]Last edited by docent; 2009-10-26, 15:52.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
Comment