Ja się przychylę do oceny Woosaa a nawet podwyższę do pełnej 4-ki. Piłem Połczyn Full po raz pierwszy przed dwoma tygodniami w Mielnie Koszalińskim i mam bardzo dobre wrażenia. Pamiętam jeszcze połczyńskie piwo sprzed zamknięcia browaru, zawsze mi smakowało. Jeśli będzie takie jak teraz to wróżę Połczynowi sukces. Szkoda że w Warszawce niedostępne.
Połczyn-Zdrój, Połczyn Full
Collapse
X
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasny bursztyn, przyjemny dla oka. [4]
Piana: Słaba, postrzępiona firanka na powierzchni, po jakimś czasie zanika całkowicie. [1.5]
Zapach: Winny, przechodzący w słodowy. [3.5]
Smak: delikatny, winny ze słodową końcówką i lekką chmielową goryczką. Smak całkiem ładnie stonowany. [4]
Wysycenie: mizerne, wystarczyłoby żeby było trochę większe. [2]
Opakowanie: zielona butelka z etykietą prawie jak z heinekena, zero oryginalności, nie podoba mi się [1.5]
Uwagi: W smaku całkiem przyjemne, jakby miało przyzwoitą pianę i troszkę gazu to byłoby nawet dobre piwo. Trzeba będzie spróbować jeszcze za jakiś czas. Sądząc po postach wyżej to piwo jest nieprzewidywalne, nie wiadomo co się trafi.
Moja ocena: [3.35]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasnosłomkowy, lekko mętny (?). Trochę dziwny, jak na 6%-wego lagera. [3]
Piana: Biała, średniotrwała, małe i duże bąble. [3.5]
Zapach: Zapach orzeźwia, wyczuwam głównie słód z lekkim dodatkiem chmielu. [3.5]
Smak: Hm, tu nieco gorzej. Dość płaska goryczka, w tle jakby lekko miodowy posmak (taki trochę "sztuczno-miodowy"). W miarę picia piwo zyskuje... [3]
Wysycenie: Spore, mimo 6% podkreśla orzeźwiający charakter napoju. [4]
Opakowanie: Zielona, czytelna pucha. Bez fajerwerków, bez ekstraktu. [3]
Uwagi: Całkiem przyzwoite piwo, takie do wypicia .
Moja ocena: [3.275]
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik Wyświetlenie odpowiedziW miarę picia piwo zyskuje... [3]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: ładny złoty kolor, tak właśnie wyobrażam sobie lagera [5]
Piana: niestety tylko na początku można ją ujrzeć, za chwilę już zupełnie opada [2]
Zapach: dosyć przyjemny, lekko słodowy [4]
Smak: słodowy, lekko czuć goryczkę, ale jednak wolałbym trochę bardziej gorzkie [4]
Wysycenie: na początku nie jest źle, niestety potem jest już tylko gorzej, do granic normy troszkę brakuje [3]
Opakowanie: w pierwszej chwili butelka skojarzyła mi się z wodą mineralną, niestety zielona:/ oprócz tego w miarę fajny kapsel [3.5]
Uwagi: Generalnie piwo smakuje dobrze. Gdyby było trochę bardziej nagazowane to częściej bym po nie sięgał..
Moja ocena: [3.775]
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika marcel49 Wyświetlenie odpowiedziOpakowanie: w pierwszej chwili butelka skojarzyła mi się z wodą mineralną, niestety zielona :/
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Obywatel1978 Wyświetlenie odpowiedziA czy fakt, że butelka jest zielona to wada?
Poczytaj trochę forum, zrozumiesz dlaczego zielona butla to feler.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ładny złocisty, klarowny [5]
Piana: Piana żadna, po nalaniu lekki kożuzek, który zniknął niemal natychmiast [2]
Zapach: Klasyk, słodowy, trochę chmielu. [4]
Smak: Słodkawy z lekką chmielowa goryczką, nie pozostawia jakichś posmaków, orzeźwiający [4]
Wysycenie: Przyzwoite, za brak piany była już obniżka, więc tu już pozostawiam OK [4]
Opakowanie: Zielona butelka z mało wyrazistą etykietą, brak informacji o słodzie, gdyby sprzedawca nie pokazał mi tego piwa, wziąłbym je za wodę mineralną [3]
Uwagi: Orzeźwiające piwko zdrojowe, bez zastrzeżeń, cena może troche za wysoka, mało wyraziste opakowanie, bez polecenia bym nie kupił
Moja ocena: [3.8]Nic lepszego od Brackiego :)
Comment
-
-
Piana: średnioobfita, ale drobna i ładnie oblepia szkło.
Kolor: złoto-bursztynowy, bardzo ładny.
Wysycenie: średnie, do niskiego.
Zapach: na początku lekki skunks, później słodkawy słód.
Smak: wyraźna goryczka, wielki atut, dość wodniste, ale patrząc z innej strony wytrawne. Jeżeli 6% alkoholu, to znaczy, że ~12% ekstraktu, no to jak na ten ekstrakt zbyt wodniste. Leciutka orzeźwiająca kwaskowość.
Opakowanie: generalnie całkiem niezłe - ładna etykieta, ładna nazwa, ładny firmowy kapsel. Fajne nawiązanie do historii. Na minus krzywo przyklejona kontra i krawatka, zielona butelka i brak ekstraktu.
Po cichu liczyłem na dobre piwo i się nie zawiodłem. Poza zbytnim odfermentowaniem, nie dostrzegam większych wad.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: jasnożółty, klarowny [2.5]
Piana: biała, drobnoziarnista, szybko siada pozostawiając dziurawy kozuszek na licu, brak sladu na szkle [2]
Zapach: chmielowo-słodowy, intensywny [3]
Smak: lekko kwaśne, goryczka wyraźna i mocna [2.5]
Wysycenie: coś się odrywało od dna, słabło w miarę ubywania trunku w szkle [2]
Opakowanie: zielona kolorystyka z biało złotymi napisami, informacje o piwie nie pełne brak ekstraktu [3]
Uwagi:
Moja ocena: [2.625]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasny, miedziany, klarowny [4]
Piana: Mała i bardzo szybko znika delikatnie oblepiając ścianki [1.5]
Zapach: Słód, słodycz, alkohol [1.5]
Smak: Diacetyl, słodycz, lekki kwasek, akcenty chmielowe, lekka goryczka tyci tyci [1.5]
Wysycenie: średnie, poprawne [4]
Opakowanie: Etykiety nowego Połczyna naprawdę mogą sie podobać. Graficznie poprawne. [4]
Uwagi: WARKA:
03.03.2021/4.1
Alk. 6% obj.
Hmmm ... Wydaje mi się trochę lepsze od Połczyn - LAGER. Jest po prostu tylko od niego bardziej "treściwy" Gdyż Lager to strasznie wodnisty jest.
Wiadomo FULL do czegoś zobowiązuje
Szczerze ... nie polecam.
Pozdrawiam
Moja ocena: [1.875]Last edited by slyboots; 2020-04-20, 21:20.
Comment
-
Comment