a w Krakowie ktos go widzial?
Amber, Grand Imperial Porter
Collapse
X
-
Comment
-
-
Grand Imperial w Gdańsku - dostępność
dzień przed świętami zaobserwowałem w BOMI na Orunii Górnej w Gdańsku (jest tam lodówka Ambera, oprócz tego Żywe, Koźlak). Niestety, jest po 4,19, taniej u Dyrektora na Przymorzu (3,99) SMAK, Czerwony Dwór 17AGdański Browar WaRy
Gdański Browar WaRy w BrowarBizie
Piwo z kufla smakuje lepiej :)///Mniej karmelu...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Rycho_128 Wyświetlenie odpowiedzidzień przed świętami zaobserwowałem w BOMI na Orunii Górnej w Gdańsku (jest tam lodówka Ambera, oprócz tego Żywe, Koźlak). Niestety, jest po 4,19, taniej u Dyrektora na Przymorzu (3,99) SMAK, Czerwony Dwór 17A
Comment
-
-
No proszę, to ja go kupiłem u siebie po 3.85 - akurat rzucili przed Świętami. Pewnie niedługo podniosą, jak zobaczą, że im to piwo schodzi... dzięki mnie chyba tylko
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dyrektor Wyświetlenie odpowiedzimała poprawka "u Dyrektora" zawsze było i dalej jest po 3,90Gdański Browar WaRy
Gdański Browar WaRy w BrowarBizie
Piwo z kufla smakuje lepiej :)///Mniej karmelu...
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bardzo ładna czarna, pod światło przezroczysta, rubinowa. [5]
Piana: Średniej wielkości, o ciemnej barwie, do końca pozostają mizerne resztki. [4]
Zapach: Zapach słodowy z bardzo intrygująca nutą. [4.5]
Smak: Wytrawność połączona ze słodowymi posmakami oraz elementy pochodzące od palonych słodów ale dobrze wkomponowane i wyważone, przechodzą w goryczkę, smakuję trochę jak gorzka czekolada. [5]
Wysycenie: Jak dla mnie bez zarzutu. [5]
Opakowanie: Bardzo dobrze zrobione, pasuję do piwa, zawiera wszystkie informacje. [5]
Uwagi: Kolejne bardzo udane piwo z Ambera, naprawdę bardzo mi posmakowało a nie jestem wielkim fanem porteru, przypomina mi trochę krajana którego bardzo cenie, na pewno jest to piwo do powtórzenia. Ciekawe co następnego uwarzy nam browar... ja już nie mogę się doczekać.
Moja ocena: [4.725]
Comment
-
-
Piana: obfita, beżowa, z drobnymi pęcherzykami.
Kolor: czarny, praktycznie nieprzejrzysty, pod światło delikatne rubinowe refleksy.
Wysycenie: jak na ten styl, to dość wysokie.
Zapach: leciuteńki, kwaskowo-palony.
Smak: rzeczywiście super. Złożony, ale jednocześnie lekki, zgrabny. Wyraźna goryczka, rzeczywiście bardziej czekoladowa, niż ziołowa. Wyraźna nuta kwaskowa, coś jak wysokozmineralizowana woda mineralna - ja tam lubię kwaśność w piwie, ale chyba nie każdemu to podejdzie. Alkohol niewyczuwalny.
Opakowanie: może się podobać lub nie (mnie się nie podoba), ale pasuje do tego piwa. Złot-czarne barwy wyglądają dostojnie i ekskluzywnie. Kapsel pasujący do całości, bardzo ładny. Problem z etykietami jest taki, ze miejscami są mocno poobcierane, co szyku nie zadaje. Rzeczywiście dziwi brak logo browaru. Zakładam, że nie chciano wprowadzać zamieszania (Amber - bursztynowy kolor, a piwo czarne).
Co jest ciekawe i bardzo dobre, z marketingowego punktu widzenia, to fakt, że Grand jest adresowany do szerszego targetu, niż miłośnicy porteru. Życzę sukcesu browarowi Amber z tym piwem i czekam na kolejne piwa dla smakoszy.
Comment
-
-
Ja swojego pierwszego Granda miałem z datą 11.10.08, więc zapewne dają mu 7 miesięcy gwarancji. Od rozlania pierwszej warki minęły dopiero 2 tygodnie, więc "sądzę, że myślę", póki wiecej warek nie wyjechało, bo by nie zdążyło No chyba, żeby drugą zaczęli robić tydzień po zwarzeniu pierwszej brzeczki.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika rafi_ Wyświetlenie odpowiedziCzy ktoś gdzieś w Lublinie widział to piwko ???
...ale się tam dowiaduj...
Comment
-
Comment