Amber, Grand Imperial Porter
Collapse
X
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: bardzo ciemny,akuratny do portera [5]
Piana: trwała do końca i gęsta,z początku dość ciemnobrązowa ,z biegiem czasu coraz jaśniejsza [5]
Zapach: umiarkowanie intensywny,aromacik raczej słodowo-gorzkawy [4]
Smak: bardzo dobry smak,ciekawa goryczka z dobrym akcentem gorzko-słodowym i "czekoladowym",ogólnie dobrze dobrane surowce.smakowo chyba najbardziej delikatne sposród polskich porterów [4.5]
Wysycenie: prawidłowe,do ideału brakuje "wykończenia"(tak jakby traci sie podczas "pieszczenia"gardełka) ;-) [4.5]
Opakowanie: bardzo pasująca etykietka z kontrą i krawatką,ładny kapsel,nawet jest podpis piwowara [4.5]
Uwagi: Kupione nad morzem w wakacje długo musiało czekać na otwarcie,niestety żałuję że kupiłem tylko jedno i niedane było mi spróbować z gorzką czekoladą.Polecam i PZDR
Moja ocena: [4.4]mb WOSComment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Piękny, ciemny brąz wpadający w czerń [5]
Piana: Bardzo ładnie się pieni kolor piany jest wspaniały wpadający w brąz.Piana utrzymuje się przez dłuższy czas [5]
Zapach: Bardzo przyjemny nuty palone i czekoladowe mieszają się ze słodowymi. [5]
Smak: Poezja- bardzo delikatny wręcz kremowy, nie narzucający się smak alkoholu wyraźnie wyczuwalne nuty gorzkiej czekolady. [5]
Wysycenie: idealne [5]
Opakowanie: piękna czarna etykieta dodająca piwu wiele klasy, widać, że pije się coś wyjątkowego. [5]
Uwagi: Najczęściej kupowane przeze mnie ostatnio piwo.
Moja ocena: [5]Comment
-
Seta, Twój porter jest niewątpliwie inny, niż Grand, ale dzięki temu smaczny i oryginalny, o czym już wspominałem. Jeszcze raz dziękuję za upominek zlotowy
.
Niewątpliwą przewagą Granda jest jednak jego znacznie większa dostępność...Comment
-
Też tak uważam, że piątki są po to, żeby je stawiaćAkurat to piwo w pełni na nie zasługuje. Robiłam ostatnio teścik porównawczy z moim ulubionym do tej pory porterem BOSS (wśród 18-stek) no i BOSS, panie, przepadł...
Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: ciemniutko-kawowy.pod światło piękne refleksy daje [4.5]
Piana: bajka. gęsta - lychą by ją można wsuwać. mogło by się to piwo z samej piany składać [4.5]
Zapach: intensywny. i piwny. i kawowy . i karmel. i popiół. bajka [4.5]
Smak: do tej pory slawiłem portera z Łodzi. cóż "Le roi es mort , viva le roi!" [5]
Wysycenie: bliskie perfekcji....ech [4.5]
Opakowanie: elegancja i klasa. dotyk luksusu[5]
Uwagi: Parada!!!!!
Moja ocena: [4.725]Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: czarny prawie nieprzenikliwy [5]
Piana: ciemna, wysoka, gęsta i przede wszystkim trwała [5]
Zapach: średnio intensywny; na pierwszym planie nuty palone [4.5]
Smak: nuty palone; bardzo intensywna goryczka; gdzieś w tle nuty alkoholu za co minus; generalnie nie jest to delikatne piwko [4.5]
Wysycenie: idealne - nic dodać nic ująć [5]
Opakowanie: czarna etykieta daje wrażenie elegancji; kapselek "dedykowany" [5]
Uwagi:
Moja ocena: [4.625]Comment
-
Moje życzenia! Grand Imperial Porter zatrudnił pierwsze miejsce na Drugi Gwiazdkowej degustacji portierow w Moskwie, która przeszła przez 20 grudnia. Degustacja była ludowa, nie zawodowa, ale z szanownymi i znanymi rosyjskimi piwolubami. Z jednym gościem z Białorusi. W tym roku oprócz porterow była jeszcze degustacyjna komisija stoutow. Z tej i z drugiej strony zostało przedstawione bardziej 30 gatunków (31 porterów i 36 stoutow). Byłem w porterowej komisii, ale nie mogę nic powiedzieć o tym piwie - degustacja przechodziła w niewyraźną i była w sumie jedną butelką (w komisii 9 człowiek i reszty pili kibice). Ale ocenę mu poddał wysoką, to prawda.
Oto temat z rosyjskiego forum o tej degustacji : http://pivo.borda.ru/?1-0-0-00006790-000-0-0-1229979363Comment
-
Wybacz Hrustgurd, nie śmieję się z Twej polszczyzny, po prostu mniamuśny zwrot i muszę go wytłuścić dla potomnych bo mi się bardzo spodobał
degustacja przechodziła w niewyraźnąOstatnia zmiana dokonana przez ART; 2008-12-24, 12:00.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Chodzi chyba o "ślepą próbę".Comment
-
Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)Comment