Amber, Grand Imperial Porter

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • dlugas
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼
    • 2006.04
    • 4014

Bardzo KONKRETNA wypowiedź

---------edit-

o jaka szybka reakcja admina :]
    Last edited by dlugas; 2014-07-29, 12:00.
    Google Zdjęcia - wypite piwa PL [brak częstych aktualizacji]
    Instagram [zawsze świeże zdjęcia, nie zawsze świeże piwa]
    FaceBook -To co na Instagramie, tylko że na FB

Comment

• Javox
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2009.11
      • 6414

Ocena z ARTomatu

Kolor: Pod światło fajny ciemny rubin. [4.5]
      Piana: Mogła by być trwalsza. Na dłużej zostaje obwódka. [3.5]
      Zapach: Orzech włoski, kawa, czekolada, rodzynki. [4]
      Smak: Średnio słodkie. lekka owocowość suszonych owoców, lekka paloność ma karmelu. Wyraźna goryczka, nie za duża ale w tym typie. [4]
      Wysycenie: Średnie - ok [4]
      Opakowanie: Nie wyszukana ale "obleci" [4]
      Uwagi: Data do: 6.12.14. Dobrze się wypiło. Edycja na 20 lat Browaru Amber.

Moja ocena: [3.975]

Comment

• Javox
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2009.11
        • 6414

Aaaaa nikt nie dodał rocznicowej słit foci to ja dam...
        Attached Files

Comment

• dlugas
          Major Piwnych Rewolucji
          🍼
          • 2006.04
          • 4014

Nadejszła Nowa Era.
          Javox ocenia w artomacie :]

Sezon sięzbliża to może i ja rozpieczętuję "czarną paczkę" z lochów
          Google Zdjęcia - wypite piwa PL [brak częstych aktualizacji]
          Instagram [zawsze świeże zdjęcia, nie zawsze świeże piwa]
          FaceBook -To co na Instagramie, tylko że na FB

Comment

• Javox
            🥛🥛🥛🥛🥛
            • 2009.11
            • 6414

Taaaak miałem "rozmowę' z dwoma smakoszami... nie mogłem odmówić!

Comment

• gitban
              Szeregowy Piwny Łykacz
              • 2014.08
              • 16

Wygląd 9/10 - gęsta, beżowa, drobno pęcherzykowa piana, ładny lacing, czarne, przy ściankach kufla nabiera brązowo-rubinowych refleksów.
              Aromat 8/10 - nuty karmelowe, śliwkowe i słodowe z wyraźnie zaznaczoną palonością i aromatem kawy w tle
              Smak 8/10 - przypalany karmel z delikatną kawowością na drugim planie, śliwka gdzieś uleciała
              Uczucie w ustach 7.5/10 - uczucie sytości, niska goryczka, duża lepkość, rozgrzewanie alkoholowe
              Suma 8.1
              http://smakujpiwo.blogspot.com - historie z piwa wzięte!

Comment

• jacekan
                Porucznik Browarny Tester
                • 2011.05
                • 388

No niestety. Smaczne piwo, ale.. Karmel, czekolada, kawa, suszone owoce, nasycenie, kolor, to wszystko jest w normie. I niby świetnie, niby niczego nie brakuje. Ale gdzie alkohol?! Imperial Porter ma być mocny! Gdzie te 8% z opisu wynikające? Nie żebym był zwolennikiem mocnych piw, ale jak kupuję piwo, to jest to zawsze przemyślana decyzja. Jeśli chcę ciemne i mocne, to takiego oczekuję kupując GIP. To piwo na pewno nie ma mocy, która jest zagwarantowana. To jest jedyny minus tego piwa, ale za to potężny.
                Życie zaczyna się po pierwszej warce :)

Comment

• Brodzislaw
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2013.09
                  • 1020

Ciekawa sprawa z tym alkoholem. Jako plus zawsze uważałem "ukrycie" go w smaku, aromacie jak i w odczuciu - ogólnym podczas degustacji.

Comment

• beaviso
                    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                    • 2010.02
                    • 215

Nazwa może i na wyrost, bo bardziej pasowałaby do portera z Kormorana... Ale te ca. 8% w amberowskim porterze jest. Jakby to ująć - wypijam jednego i jest mi dobrze - wypijam dwa i już nic mi się nie chce, a w świecie widzę tylko pozytywy. Piwo zdradzieckie, działalnie alkoholowe w stosunku do pszenicy ma jakieś 2:1, biorąc pod uwagę zmęczenie (usypianie) konsumenta, więc moc trzyma raczej nie tylko na etykiecie

M.
                    Last edited by beaviso; 2014-09-29, 08:34.

Comment

• jacekan
                      • 2011.05
                      • 388

Alkohol dobrze ukryty to zaleta. W tym piwie jest go po prostu mniej niż te 8%.
                      Życie zaczyna się po pierwszej warce :)

Comment

• Crim44
                        Kapral Kuflowy Chlupacz
                        • 2014.09
                        • 88

Ocena z ARTomatu

Kolor: CZarny z refleksami takimi rubinowymi [3.5]
                        Piana: na początku obfita, jednak dosyc szybko się wygazowuje, pozostaje jednak na znosnym poziomie [3.5]
                        Zapach: czekolada, karmel, jakiś słodki owoc typu śliwka, delikatnie za mocno czuć tą słodycz ale intensywny i spoko [4.5]
                        Smak: karmel, gorzka czekolada, trochę kawy, palone słody, chlebek razowy taki przypieczony, delikatnie za słodki [4.5]
                        Wysycenie: średnie dosyć spoko [4]
                        Opakowanie: fajne połaczenie złotego z czarnym dający efekt trochę eksluzwnego produktu, dosyć ładne obrazki, jednak trochę źle dobrana czcionka, momentami mało czytelna i brak podania składników na tyle etykiety jednak nie bylo źle [3.5]
                        Uwagi: jeden z moich ulubionych porterów, gdyby nie był trochę za słodki byłby idealny

Moja ocena: [4.275]

Comment

• yoxik
                          • 2012.10
                          • 427

Amber, Grand Imperial Porter

piana drobna szybko znika prawie do zera. Kolor ciemny, rubin pod światło klarowny. Aromat słodycz karmel lekko suszone owoce. Smak słodycz wyraźna nie przesadzona, suszone owoce, lekka paloność. Całość bardzo ciekawa współgrają smaki, alkohol ukryty. Piwo pije się bardzo przyjemnie. Bardzo dobry porter. 22.04.2015
                          Również tutaj
                          https://www.instagram.com/adam_slodowy_to_ja/

Comment

• slyboots
                            • 2014.03
                            • 292

Ocena z ARTomatu

Kolor: Czarny, pod światło ciemny czerwony [4]
                            Piana: Szybko opada po czym delikatnie oblepia szkło [2]
                            Zapach: Karmel, wędzone sliwki [3]
                            Smak: Gorzka czekolada, karmel palony, słodkość wyczuwam ale nie jest taka męcząca pojawia się i znika w sam raz, alkohol wyczuwalny lecz nie przeszkadza [4.5]
                            Wysycenie: Jest w sam raz [3]
                            Opakowanie: Jest poprawne zachęca do zakupu, robi wrażenie tajemniczości i zaproszenia do spróbowania [3]
                            Uwagi: Warka 22.04.2015 L1/1

Przyznaję dobry Porter Bałtycki taki jak powinien być, w porównaniu do całej masy porażek ten jest poprawny i jeżeli ktoś chce spróbować dobrego Portera dla Facetów to polecam a nie kleiste i słodkie ulepy jak to co niektóre browary oferują.

To by było na tyle ocena amatora Piwnego świata gotowa

Moja ocena: [3.55]

Comment

• Estrelicia
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2014.09
                              • 108

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika beaviso Wyświetlenie odpowiedzi
                              ...Jakby to ująć - wypijam jednego i jest mi dobrze - wypijam dwa i już nic mi się nie chce, a w świecie widzę tylko pozytywy...

M.
                              Też tak mam Co będzie się działo po trzech?

Comment

• behegrzmot
                                • 2009.01
                                • 276

Ocena z ARTomatu

Kolor: Ciemny rubin, trochę za jasny jak na rasowego portera [4]
                                Piana: Początkowo bardzo obfita, trzyma się do końca i ładnie oblepia szkło. [5]
                                Zapach: Ogrzewam i mieszam ale nie potrafię doszukać się konkretnego aromatu. Nie wyłazi nic nieprzyjemnego; najbardziej kojarzy mi się z mleczną czekoladą. [3.5]
                                Smak: Czekolada, czekolada, czekolada. Nawet smaczna ale na dłuższą metę trochę mdli. Gorczyka b. niskia. Alkohol średnio wyczuwalny, z pewnością nie przeszkadza. [3.5]
                                Wysycenie: Wysokie jak na portera, trochę zbyt wysokie [3.5]
                                Opakowanie: Wszystkie niezbędne informacje podane sama etykieta przez tyle lat nadal się nie zestarzała i jest zwyczajnie miła dla oka [5]
                                Uwagi: Grand został wypity w 20 minut gdy normalnie z pokalem porteru siedzę prawie godzinę (bynajmniej nie dlatego, że trunek o blg ~22 mnie męczy). Pewnie tradycyjnie powtórzę za rok ale jakoś szczególnie na ten moment nie czekam. Warka 02.05.2015

Moja ocena: [3.75]

Comment

Przetwarzanie...
                                X