Jest nazwą własną, ale określenie "imperial" na piwo najmocniejsze i najgęstsze pochodzi jeszcze z czasów grubo sprzed tzw. rewolucji. Skoro ma być bałtyk, to nie powinien być aż tak cieńki, na chwilę obecną gros tzw. "strong lagerów" ma właśnie alkohol na poziomie 7,2%, a niektóre idą dalej (cofają się) aż 6,8%, jeszcze chwila a dojdzie do 6,5% i ciężko będzie go odróżnić od koźlaka.
Amber, Grand Imperial Porter
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dlugas Wyświetlenie odpowiedziWidocznie ułożył się w kontenerze podczas podróży
Daty uwarzenia lub ważności piwa na kontrze nie ma, jest tylko napis P0 1/1
Może ktoś potrafi to rozszyfrować.5450 kapsli z wypitych piw
874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
"Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-główna
Comment
-
-
Powrót do zaw. alk. 8.0%
Warka do 19.12.2020. Warki o miesiąc starsze są jeszcze 7.8%.
Piję z przyjemnością, mimo że to zupełny świeżak, uwarzony przed miesiącem. Ale kluczem do sukcesu jest temperatura. Jeśli jest tylko odrobinę za niska, porter smakuje "ziemiście" i pachnie metalicznie. Ogrzany do ok. 15 st. C (tak oceniam) zyskuje walory deserowe.
M.Last edited by beaviso; 2020-01-28, 23:07.
Comment
-
Comment