Pivovaria, Pszeniczne
Collapse
X
-
Po pierwsze, zwrócić piwo do baru i żądać zwrotu kasy, albo nalania świeżego. Jak nikt nie reaguje to się nie nauczą.Comment
-
Comment
-
Comment
-
Comment
-
To raczej Ty wiesz do czego zmierzam. Nie twierdzę, że piwo było przeleżakowane, czy jestem kiepem, który nie wie, że są piwa mniej i bardziej nasycone. To co jest normalne lub dopuszczalne w przypadku bittera, absolutnie nie jest dopuszczalne w przypadku weizena. Wiesz dobrze jaka była geneza całego zdarzenia i nie było w tym za grosz winy piwowara. Po prostu jakiś, nie chcę się wyrażać... niech będzie sabotażysta postanowił podać piwo, które było nalane chwilę wcześniej. Takie zachowania wśród barmanów czy kelnerów trzeba piętnować, nie zgadzać się na nie i ogólnie robić dym. W naszym szeroko rozumianym interesie, bo potem trudno się dziwić, że ludzie w knajpie zamawiają butelkowe.Comment
-
"You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
(Frank Zappa)
"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)Comment
-
W browarze sprzedają piwo w takich butelkach?Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
Nawet po piwie widzę, mimo, że pszeniczne, że coś jest z nim nie tak. Typowy przykład na to, że piwa z browarów restauracyjnych powinno się pić na miejscu lub w miarę szybko po zakupie w domu. Dystrybucja przez sklepy to zabójstwo.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Barwa jasna, cytrynowa, mętne. [4.5]
Piana: Piana bardzo potężna taka jaka powinna być w pszenicy, pozostaje przez cały czas picia.. [4.5]
Zapach: Zapach bardzo przyjemny bananowy. [4.5]
Smak: Dominacja w smaku kwaskowatości, wyczuwalne cytrusy a także goryczka. Naprawdę bardzo fajna pszenica dosyć lekka w smaku, choć nie wiem czy ciut nie za bardzo dominuję kwaskowatość w smaku. [4]
Wysycenie: Jak dla mnie w sam raz. [5]
Opakowanie: Butelka z krachlą i dosyć prostą etykieta. [4]
Uwagi: Piwo to zostało zakupione w sklepie z alkoholem w Lublinie który mieści się na ulicy Hempla w budynku parkingu podziemnego, od strony wejścia głównego do dyrekcji kolei.
Moja ocena: [4.3]Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Mętny, ciemnozłoty z lekko pomarańczowymi odcieniami. [4.5]
Piana: Wysoka i drobna. Opada po kilku minutach do ochronnej warstwy oblepiając mocno szkło. Pod koniec tylko pierścień. [4]
Zapach: Od początku intensywny, dużo goździków, a w tle banany zmieszane z przyjemną, słodką słodowością. [4.5]
Smak: Tu niestety gorzej. Jest kwaskowy początek, ale piwo płaskie i wodniste. Pod koniec pojawia się przyjemna goryczka, która trochę ratuje finisz. [3.5]
Wysycenie: Średnie ku wysokiemu, ale jednak za małe. [3.5]
Opakowanie: Wersja butelkowa z etykietą jak na fotce klossa. [4]
Uwagi: Kupione w tyskim Świecie Piwa z datą do 25.IX.2011.
Moja ocena: [3.975]Comment
Comment