Napój gotowy do oceny
BOSS, Biodar
Collapse
X
-
BOSS, Biodar
Last edited by ART; 2008-07-02, 20:11.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Tagi: brak -
Wg mnie smakuje jak rozwodniona, nachmielona brzeczka. Można by odparowć i zapodać drożdże i zobaczyć co z tego wyjdzie. A co wyjdzie - kto to wie ?
Pite w knajpie przy browarze u bardzo przyjemnego pana.Powyższy post wyrażą osobiste poglądy autora i nie jest w żadnym wypadku nakłanianiem do przestępstwa w myśl art. 255 kk.
W razie wątpliwości skontaktuj się z lekarzem lub farmaceutą.
W trakcie sporządzania niniejszego postu nie ucierpiało żadne zwierze, nie używano także organizmów modyfikowanych genetycznie. -
-
Mi smakowało - pachniało jak chleb razowy, w smaku też miało coś z chlebowości. Napis mówi, że to napój dla całej rodziny - czy to znaczy, że małym dzieciom też można to podac?Tak dla referendum w sprawie usunięcia Ryszarda Grobelnego ze stanowiska prezydenta m. Poznania!Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemny bursztyn/jasny brąz. Klarowne. [5]
Piana: Po nalaniu drobna, średnioobfita. Niestety szybko znika do zera. Ale i tak pozytywne zaskoczenie, że ten napój miał pianę. [3]
Zapach: Identyczny z zapachem piwnej brzeczki. Czyli niesamowity, intensywny, przyjemny zapach słodu i świeżego ciemnego pieczywa. [5]
Smak: Jeśli by ostudzić brzeczkę i nasycić ją delikatnie CO2, to właśnie smakowałaby jak Biodar. Słodowość bardzo wyraźna na szczęście nie tożsama z natrętną słodyczą. Składników wymienianych na kontrze takich jak chmiel, syrop glukozowo-fruktozowy czy karmel nie wyczułem. No, może delikatny posmak tego syropu zostaje na języku. [4.5]
Wysycenie: Niezbyt wysokie ale pasuje do tego napoju. [5]
Opakowanie: Stylistyka etykiety jest dość zgrzebna, za to kolorystyka kojarzy mi się z jakimiś dietetycznymi produktami. W każdym bądź razie stylistyka zupełnie spoza świata piwa ale to nie zarzut. [4]
Uwagi: Szkoda, że już nie ma tego oryginalnego napoju. Jestem przekonany, że sporo ludzi nie próbowało piwnej brzeczki, a Biodar przybliżyłby im ten smak.
Moja ocena: [4.55]Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!Comment
-
Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!Comment
Comment