Ciechanów, Stout ciechanowski

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Mason
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼
    • 2010.02
    • 3280

W składzie ani słowa o orzechach...

W drugim piwie dodatków brak, przynajmniej takich widocznych
    JEDNO PIVKO NEVADI!

Comment

• CyboRKg
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      • 2010.04
      • 594

Wypilem dzis jednego zaraz po puszkowym Guinnessie (ten z azotem w kulce). Ciechan Stout w smaku okazal sie niewiele gorszy. Wysycenie zdecydowanie za duze jak na stouta, piana rowniez. Mimo, ze to najlepszy polski stout z jakim sie zetknalem - wole kupic Guinnessa Draught. Tym bardziej, ze cena porownywalna.
      "Jedno pivo ne vadi!"
      "Kupuje tylko w polskich sklepach!"

Comment

• CyboRKg
        • 2010.04
        • 594

Slyszalem, ze Ciechan zaprzestal produkcji stouta i juz nie da sie go zamowic... Nie wiem ile w tym prawdy.
        "Jedno pivo ne vadi!"

Comment

• Twilight_Alehouse
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2004.06
          • 6310

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika CyboRKg Wyświetlenie odpowiedzi
          Slyszalem, ze Ciechan zaprzestal produkcji stouta i juz nie da sie go zamowic... Nie wiem ile w tym prawdy.
          Gdyby na jego miejsce wprowadzili z powrotem Farskie, wcale bym się nie zmartwił.

Comment

• Tapir
            • 2009.10
            • 730

Nie użyję ARTomatu bo piję piwo z przekroczoną datą (08.06.10).

Kolor - brąz, pod światło rubinowe przebłyski, klarowny. Za jasny.
            Piana - koloru beżowego. Wysoka, średnio gęsta, dość trwała, oblepia ścianki.
            Zapach - średnio intensywny. Dominuje paloność, kawa. Lekkie nuty owocowe, może odrobina karmelu.
            Smak - średnia paloność, wyraźna kwasowość, znowu owoce, odrobinę słodyczy, mocno wodnisty. Całość niezbyt zbalansowana.
            Wysycenie - nieco zbyt wysokie jak na stouta.

Nigdy nie przekonałem się do tego piwa, ta butelka również nie sprawi, że zostanę jego fanem.

Czy piwo nadal jest produkowane? Chodzą słuchy, że produkcja została wstrzymana, w sklepach jakoś też go nie widzę ostatnio. Na stronie Ciechana jest w zakładce "Produkty", w sklepie online już nie.
            Last edited by Tapir; 2010-07-18, 19:16.
            Nie mam problemu z alkoholem. Mam problem z pieniędzmi na alkohol.

Comment

• lisiewski
              Porucznik Browarny Tester
              • 2009.12
              • 459

Czy osoby będące w posiadaniu "wiedzy" zechcą ujawnić czy w najbliższym czasie jest szansa na powrót Stouta Ciechanowskiego do sklepów?

Comment

• Mason
                Major Piwnych Rewolucji
                🍼
                • 2010.02
                • 3280

Odpowiedź z profilu browaru na FB, z 06.01.2011 - "Stout jest wstrzymany do odwołania, zamiast niego jest Maciejowe"
                JEDNO PIVKO NEVADI!

Comment

• pioterb4
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2006.05
                  • 4322

A mnie ten stout starsznie pasował, mimo że taki trochę awangardowy jak na swój styl. Dużo bardziej niż obecny "karmelek".

Comment

• CyboRKg
                    • 2010.04
                    • 594

Chcialbym napic sie kiedys tego stouta lanego z odpowiednim do niego gazem Chociaz zaluje, ze wersja butelkowa zniknela. To piwo nie mialo konkurencji wsrod polskich piw, a znam kilka lepszych od "Maciejowego".
                    "Jedno pivo ne vadi!"

Comment

• lisiewski
                      Porucznik Browarny Tester
                      • 2009.12
                      • 459

Chcialbym napic sie kiedys tego stouta lanego z odpowiednim do niego gazem Chociaz zaluje, ze wersja butelkowa zniknela. To piwo nie mialo konkurencji wsrod polskich piw, a znam kilka lepszych od "Maciejowego".
                      Zgodzę się. Piłem dziś Maciejowe w towarzystwie. Wszyscy zwątpili w konfrontacji z jego coraz bardziej nachalną słodyczą. Stout był znacznie bardziej zbalansowany w smaku.

Comment

• pioterb4
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2006.05
                        • 4322

Absolutnie tak. Stout co by o nim nie mówić był wytrawnym ciemniakiem, a tych na naszym rynku można ze świecą szukać.

Comment

• dipeone
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2010.05
                          • 741

Przyszło mi iść na urodziny do pubu Andersen w Gdyni i po którymś piwie kupionym przez solenizantkę dostrzegłem na wystawie Ciechana Stouta i nie omieszkałem o niego zapytać. Okazało się oczywiście ,że jest on tylko jeden, ciepły, przeterminowany ,ale barmanka zgodziła mi się go sprzedać bez problemu za 9 złotych. Pyszna sprawa. Troszkę było czuć alkohol, ale słód palony, kawa, wytrawnośc na pierwszym miejscu. Bardzo dobre piwo.

Comment

• kopyr
                            Pułkownik Chmielowy Ekspert
                            • 2004.06
                            • 9475

To piwo nie mialo konkurencji wsrod polskich piw,
                            Oczywiście nie piłeś Stouta z GABa albo Czekoladowego z Zawiercia, ale możesz spokojnie wyrokować, że Stout Ciechanowski nie miał konkurencji.
                            blog.kopyra.com

Comment

• Cooper
                              Pułkownik Chmielowy Ekspert
                              🍼🍼
                              • 2002.11
                              • 6057

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dipeone Wyświetlenie odpowiedzi
                              jest on tylko jeden, ciepły, przeterminowany ,ale barmanka zgodziła mi się go sprzedać bez problemu za 9 złotych.
                              Ależ dobroduszna ta barmanka. Łaskawie sprzedała Ci przetermina za 9 zeta podczas gdy w zasadzie nie powinna go sprzedawać w ogóle a conajwyżej w ukryciu przekazać Ci go pod ladą na Twoje ryzyko spożycia. Zakładam że gdy nie był jeszcze przeterminowany kosztował pewnie jakieś 30-40 zeta.
                              Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
                              1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

• dipeone
                                D(r)u(c)h nieuchwytny
                                • 2010.05
                                • 741

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cooper Wyświetlenie odpowiedzi
                                Ależ dobroduszna ta barmanka. Łaskawie sprzedała Ci przetermina za 9 zeta podczas gdy w zasadzie nie powinna go sprzedawać w ogóle a conajwyżej w ukryciu przekazać Ci go pod ladą na Twoje ryzyko spożycia. Zakładam że gdy nie był jeszcze przeterminowany kosztował pewnie jakieś 30-40 zeta.
                                Pewnie nie wiedziała ,że coś z nim nie tak ,bo zbyt długiej rozmowy nie było i znając życie to kiedyś był tam w ofercie właśnie po 9 złotych. Może i zdzierstwo sprzedawać przeterminowane piwo i to jeszcze po normalnej cenie... ale kto by z takiej okazji wypicia Ciechanowskiego Stouta nie skorzystał?

Comment

Przetwarzanie...
                                X