Ciechanów, Stout ciechanowski
Collapse
X
-
Nie czytalem wszystkich postow,ale wydaje mi sie ze nikt nie zauwazyl lub nie ma zielonego pojecia,jakim stoutem byl Ciechan.Byl to stout owsiany,i niech mi ktos wskaze "owsiaka" z calkiem odmiennymi cechami smakowo-zapachowymi.Pomijajac nieudane warki(szczegolnie te pierwsze)Ciechanowski Stout niczym nie odbiegal od innych "owsiakow".Comment
-
Comment
-
No faktycznie za mocno się zapędziłem...Sporo czasu już go nie piłem ale zapamiętałem że był taki nieortodoksyjny, dość mocno nagazowany, lekko karmelowy, trochę kwaskowy ale z niezłą goryczką. W każdym razie cięzko było go przyporządkować do jakiejś konkretnej kategorii bo ani to nie był dry stout ani sweet stout. A o zastosowaniu owsa w ogóle nie słyszałem i szczerze mówiąc nie pamiętam bym go wyczuwał.Last edited by pioterb4; 19-03-2011, 22:48.Comment
-
Ciekawy jestem,ilu z oceniajacych moze powiedziec o sobie,ze jest w jakims stopniu fachurka od Stoutow.Czasami trzeba poznac zamiary artysty,zeby moc ocenic jego prace.Comment
-
Comment
-
Czasami trzeba poznac zamiary artysty,zeby moc ocenic jego prace.Comment
-
A co w tym dziwnego? Jeśli producent pisze na etykiecie, że piwo to weizen to nie oczekuję po nim stouta i będę go oceniał jako weizena. Producent podaje co stworzył a my to oceniamy na tej właśnie podstawie.JEDNO PIVKO NEVADI!Comment
-
No ja sie doszukalem w smaku,a nastepnie uzyskalem potwierdzenie z browaru o zasypie maki owsianej.Moze akurat w tych pierwszych warkach nie dalo sie tego wyczuc,przez dominacje innych "nieporzadanych"smakow.Chodzi mi tylko o to,ze na tyle opinii z wielu warek nikomu nie wpadla nuta owsiana.A jesli chodzi o Primatora,to wcale nie musi on byc wzorem StoutaComment
-
Przypuszczam,ze w Zywcu tez wyczuwasz ta"krystalicznie czysta,gorska wode"Comment
-
No ja sie doszukalem w smaku,a nastepnie uzyskalem potwierdzenie z browaru o zasypie maki owsianej.Comment
Comment