Ciechanów, Stout ciechanowski

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • grochal122
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2009.03
    • 102

    #136
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mason
    Przeczytaj jeszcze raz to co napisałem, ale tym razem spróbuj zrozumieć
    Przeczytalem,i doszedlem do wniosku,ze sam nie potrafisz odroznic Weizena od Stouta

    Comment

    • Mason
      Major Piwnych Rewolucji
      🍼
      • 2010.02
      • 3281

      #137
      Czyli nie zrozumiałeś. Godzina późna, nie chce mi się tłumaczyć jak 5 latkowi w piaskownicy
      JEDNO PIVKO NEVADI!

      Comment

      • grochal122
        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
        • 2009.03
        • 102

        #138
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4
        Przepraszam za moje pytanie bo może czegoś nie wiem, ale pierwszy raz słyszę o dodawaniu mąki do piwa. ktoś coś moze napisać o tej praktyce więcej?
        O tym,ze jednak maki sie dodaje,mozesz przeczytac na stronie browaru Ciechan w dziale produkty

        Comment

        • kjankowski
          Szeregowy Piwny Łykacz
          • 2011.03
          • 2

          #139
          Witam, może ja zakończę te kłótnie

          Pracuję w Browarze Ciechan na stanowisku Piwowara i miałem okazję sam warzyć to piwo i był to jak najbardziej stout owsiany, jednak nie z mąki a z dodatkiem kaszy owsianej. Na stronie jest błąd który widzę wprowadza trochę zamieszania.

          pozdrawiam
          Kamil Jankowski
          Ostatnia zmiana dokonana przez kjankowski; 2011-03-22, 16:09.

          Comment

          • pioterb4
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2006.05
            • 4322

            #140
            To czemu się nawet o tym nie zająkneliście na etykiecie?

            Comment

            • kjankowski
              Szeregowy Piwny Łykacz
              • 2011.03
              • 2

              #141
              a to już tajemnica zakładowa

              Comment

              • leona
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2009.07
                • 5853

                #142
                I słusznie, ocena tego piwa jako stoout owsiany byłaby jeszcze niższa

                Comment

                • pioterb4
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2006.05
                  • 4322

                  #143
                  a to już tajemnica zakładowa
                  Nic z tego nie rozumiem...równie dobrze można wypuścić porter i nazwać go ciemne tylko komu ma służyć taka dezinformacja?

                  Comment

                  • grochal122
                    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                    • 2009.03
                    • 102

                    #144
                    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona
                    I słusznie, ocena tego piwa jako stoout owsiany byłaby jeszcze niższa
                    Chyba nie wiesz o czym mowisz.Chcialbym wiedziec,ile Ty w zyciu owsianych stoutow wypiles(ze swiadomoscia tego,ze sa owsiane).

                    Comment

                    • darekd
                      Generał Wszelkich Fermentacji
                      🍺🍺🍺🍺
                      • 2003.02
                      • 12919

                      #145
                      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4
                      Nic z tego nie rozumiem...równie dobrze można wypuścić porter i nazwać go ciemne tylko komu ma służyć taka dezinformacja?
                      Ale to już nie jest chyba pytanie do piwowara w browarze...

                      Comment

                      • kjaros
                        Porucznik Browarny Tester
                        🍼
                        • 2007.03
                        • 378

                        #146
                        Wg. informacji z FB browar rozlewa dzisiaj Stouta po dłuższej przerwie.
                        Nawet najgłupsi politycy, nie są tak głupi jak społeczeństwo, które ich wybrało.

                        Comment

                        • kopyr
                          Pułkownik Chmielowy Ekspert
                          • 2004.06
                          • 9475

                          #147
                          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kjaros
                          Wg. informacji z FB browar rozlewa dzisiaj Stouta po dłuższej przerwie.
                          Ło ho ho, a to Ci nowina.
                          blog.kopyra.com

                          Comment

                          • żąleną
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2002.01
                            • 13239

                            #148
                            Ciekawe, ciekawe. Mam nadzieję, że tym razem ten stout będzie miał trochę odważniejszy profil smakowy i trochę mniej aspiracyjno-relewantną cenę.

                            Comment

                            • YouPeter
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2004.05
                              • 2379

                              #149
                              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną
                              Ciekawe, ciekawe. Mam nadzieję, że tym razem ten stout będzie miał trochę odważniejszy profil smakowy i trochę mniej aspiracyjno-relewantną cenę.
                              Na nic Twoje oczekiwania. Ten stout jest straszny. Już dawno nie piłem tak nie dobrego piwa tego gatunku. W porównaniu z Browarem Południe i Pintą to to jest okręgówka. Zaczynając od koloru, który ze stoutem nie ma nic wspólnego, bo jest nawet jaśniejszy od porteru i bardziej przypomina koźlaka, skończywszy na smaku i zapachu. Brakuje tu zarówno palonego słodu, gorzkiej czekolady, kawy, za to pojawia się jakiś sztuczny aromat, który przypomina zielone jabłka. Jedyny plus tego piwa to tylko to, że jest wypijalne.

                              Zacząłem wieczór od bardzo dobrego Ciechana Lagerowego, a skończyłem z beznadziejnym stoucie. Chyba muszę sięgnąć po coś co przeczyści mi po tym kubki smakowe.
                              Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.

                              Comment

                              • Cannabee776i99
                                Kapitan Lagerowej Marynarki
                                • 2009.08
                                • 658

                                #150
                                Dla mnie to piwo smakuje również jak nieco rozwodniony koźlak. Nie jest złe, ale za cholerę nie podobne do stouta.

                                Comment

                                Related Topics

                                Collapse

                                • heckler
                                  Bernartice- Buková, Buková 110, Akciový Pivovar Albert Michler
                                  heckler
                                  Albert Michler Akciový Pivovar powstał we wsi Buková koło Bernartic w Jesenicach. Pomysł otwarcia browaru narodził się w 2021 roku, a pierwsza warka była gotowa w czerwcu tego roku. Generalnie nazwa Albert Michler kojarzona jest z mocniejszymi trunkami, takimi jak likiery, oraz rumy klasy premium....
                                  2023-09-13, 08:39
                                • heckler
                                  Višňové, Višňové 148, Zmolský pivovar
                                  heckler
                                  Višňové, to malownicza wioska położona jakieś 20 km na północ od Znojma. Na skraju tejże wioski w jednym z prywatnych domów powstał rodzinny -Zmolský pivovar.
                                  Na początku działali jako kontraktowiec, a od kwietnia 2023 roku warzą na swoim sprzęcie.
                                  Na szczęście ulica przy...
                                  2024-06-25, 09:09
                                • heckler
                                  Káraný, U Vodárny 193, Vinohradský minipivovar Káraný
                                  heckler
                                  Na terenie dawnej fabryki sody we wsi Káraný w tym roku otwarto drugi browar pod szyldem Vinohradský. Zdolności produkcyjne praskiego browaru stały się niewystarczające i dlatego postanowili rozszerzyć produkcję . Właściciele zainwestowali w projekt ponad 100 milionów koron i będą mogli...
                                  2023-07-31, 13:11
                                • heckler
                                  Krnov, Říční okruh 123/10, Minibrowar Arogant [zamknięte]
                                  heckler
                                  Małe, przygraniczne miasteczko Krnov może poszczycić się drugim browarem. Arogant, taka nazwę dla browaru wymyślił właściciel i mieści się on w pięknym, starym budynku dawnego lodowiska. Jak na początku rozmowy podkreślił Petr, browarek jest mały, ale mój, a na dodatek powstał bez...
                                  2023-09-12, 08:52
                                • heckler
                                  Bohdaneč, Bohdaneč 3, Pivovar Bohdaneč
                                  heckler
                                  Bohdaneč, to kolejna wioska w której otwarty został browar. Działają krótko, bo dopiero od marca tego roku. Browar, oraz mała sala mieści się w starej, wyremontowanej hospodzie.
                                  Warzelnia to 800 litrowe garnki, są 2 otwarte kadzie i 6 tanków. Sprzęt został zakupiony w Szwajcarii, oraz Austrii.
                                  ...
                                  2022-06-22, 07:50
                                • Loading...
                                • Koniec listy.
                                Przetwarzanie...