Konstancin, Zdrojowe Niepasteryzowane

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • tfur
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼🍼
    • 2006.05
    • 1311

żonko mała, a gdzie kupiliście? sklep chyba sprawdzony jakiś macie, co? a upałów strasznych na razie nie ma. bo ja też na ostatnią partię bym nie narzekał. piłem z przyjemnością.
    aaa, cholera, to dotyczy mazowieckiego. bo zdrojowca świeżego nie piłem. pomyliłem się.
    Last edited by tfur; 2009-04-11, 22:02. Powód: gapiostwo
    veni, emi, bibi

Comment

• lzkamil
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2003.01
      • 3611

Ocena z ARTomatu

Kolor: bursztynowy [5]
      Piana: średnio wysoka, trwała, drobniutkobąbelkowa kremowa, gruby kożuch utrzymuje się wyjątkowo długo, podtrzymywany bardzo licznymi drobnymi bąbelkami, wyglądającymi jak "azotowe" [4.5]
      Zapach: słodowy, chmielowy, owocowy, średnio intensywny, bardzo przyjemny [4.5]
      Smak: intensywnie słodowo-chlebowy, z silną ale szlachetną goryczką, leciutko owocowy, bardzo treściwy mimo niskiego ekstraktu, w posmaku najdłużej zostaje zdecydowany słodowy chlebek którego mi brakowało w wersji niepasteryzowanej, znakomite piwo, przypomina dobre angielskie bittery [5]
      Wysycenie: gęsto nasycone drobniutkimi bąbelkami wyglądającymi jak "azotowe", które znakomicie podtrzymują trwałość piany [5]
      Opakowanie: proste, oszczędne graficznie, kolekcjonerski kapsel, wszystkie informacje podane [4]
      Uwagi: Kupione w łódzkim sklepie Piwa Regionalne (d. Zofmar) na Pomorskiej.

Moja ocena: [4.725]
      Lepszy jabol pod okapem
      niż GŻ, CP i KP !

Kompania Piwowarska obcięła Żubrowi rogi i jaja.

Wspieraj swój Browar - zostań Premium-Użytkownikiem!

Moja pierwsza literka to małe L a nie duże I :)

Comment

• ten
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2008.01
        • 9

Ocena z ARTomatu

Kolor: Kolor piwny. Nie mam zastrzeżeń [5]
        Piana: Piana w normie. [4]
        Zapach: Ładnie pachnie, choć zapach jest ledwie wyczuwalny [4]
        Smak: Smak mi odpowiada. Jest to, jak miało być lekkie piwo. Idealne do zaspokojenia pragnienia. Dobre na dobry początek lub miły koniec picia większej ilości piwa, ewentualnie przystanek pomiędzy piwami mocnymi. Smakuje rewelacyjnie w upalny dzień. Chce się je pić szybko dużymi łykami, a to moim zdaniem dobrze świadczy o piwie. Jednym słowem polecam. [5]
        Wysycenie: W normie. [4]
        Opakowanie: Opakowanie jest przeciętne. Kolory nalepek mi się nie podobają. Z info można wyczytać, że w składzie są 4 rodzaje słodu, w tym przeniczny. Ciekawostka. [3]
        Uwagi:

Moja ocena: [4.4]

Comment

• krzychu_72
          Szeregowy Piwny Łykacz
          • 2009.05
          • 28

Witam,
          Dziś spróbowałem Niepasteryzowanego Zdrojowego. Nie podejmuję się oceny z ARTomatu, bo jestem w sumie na początku próbowania piw innych niż koncernowe, nie wiem zatem, czy moja ocena byłaby miarodajna.
          Ogólnie - piana brak; wysycenie brak; zapach paskudny coś jakby siano ale nie jestem pewien. W smaku wyczuwałem tylko i wyłącznie gorycz... Data ważności do 08.06.

Ogromne rozczarowanie. Czytając Wasze oceny, mam wrażenie, że piszecie o innym piwie

Comment

• żąleną
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2002.01
            • 13239

Jeżeli do tej pory piłeś głównie koncernówki, to nic dziwnego, że normalną dla pilsa goryczkowość odczuwasz jako coś nienaturalnego.

Comment

• kenubi
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2008.07
              • 87

w supersklepie pewnie już mnie mają dość:

jest zdrojowe? - nie ma
              next day: jest zdrojowe? - nie ma
              next day: jest zdrojowe ? - nie ma
              ...x10
              next day: jest zdrojowe - jest
              poproszę jedno

Comment

• lzkamil
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2003.01
                • 3611

- Jest czterokilowy chleb?
                - Takiego nie sprzedajemy.
                ... x10 ...
                - Jest czterokliowy chleb?
                - Jest.
                - To poproszę ćwiartkę.
                Lepszy jabol pod okapem
                niż GŻ, CP i KP !

Comment

• kenubi
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2008.07
                  • 87

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika lzkamil Wyświetlenie odpowiedzi
                  - Jest czterokilowy chleb?
                  Aż tak beznadziejne w odbiorze? No dobrze
                  1. Zdrojowe - The Best!
                  2. Jęczę obsłudze(super)sklepu od miesiąca o Zdrojowe
                  3. tu miałem zakończyć humorem (bo jak się pojawi to biorę znikomą ilość a jęczałem jak o skrzynkę)
                  Trudno , nie wyszło
                  pozdrawiam

Comment

• lzkamil
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2003.01
                    • 3611

Wyszło znakomicie, zakminiłem dokładnie co chciałeś powiedzieć i mi się skojarzyło z tym starym kawałem
                    Lepszy jabol pod okapem
                    niż GŻ, CP i KP !

Comment

• Wujcio_Shaggy
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2004.01
                      • 4628

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika krzychu_72 Wyświetlenie odpowiedzi
                      (...)
                      Ogólnie - piana brak; wysycenie brak; zapach paskudny coś jakby siano ale nie jestem pewien. W smaku wyczuwałem tylko i wyłącznie gorycz... Data ważności do 08.06.

Ogromne rozczarowanie. Czytając Wasze oceny, mam wrażenie, że piszecie o innym piwie
                      Mnie się też ostatnio ze dwa razy takie trafiło (również Mazowieckie z raz) - nalane pod kapsel, bez gazu i cokolwiek zwietrzałe. Podejrzewam, że miał miejsce jakiś feler na rozlewie...

Krzychu, nie zrażaj się - spróbuj znów za czas jakiś, bo warto.
                      Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)

@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet

Comment

• krzychu_72
                        Szeregowy Piwny Łykacz
                        • 2009.05
                        • 28

Też tak myślę i na pewno dam Zdrojowemu jeszcze jedną szansę.
                        W czwartek był u mnie kolega i zrobiliśmy mini-degustację :-) Koledze najbardziej posmakował Ciechan Wyborny, mi Kormoran Premium. Każde piwo miało inny, ciekawy smak, więc niemożliwe, żebym tak szpetnie pomylił się co do tego Zdrojowego.

Comment

• pizmak666
                          Major Piwnych Rewolucji
                          🍼
                          • 2006.12
                          • 1905

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Wujcio_Shaggy Wyświetlenie odpowiedzi
                          Mnie się też ostatnio ze dwa razy takie trafiło (również Mazowieckie z raz) - nalane pod kapsel, bez gazu i cokolwiek zwietrzałe. Podejrzewam, że miał miejsce jakiś feler na rozlewie...

Krzychu, nie zrażaj się - spróbuj znów za czas jakiś, bo warto.
                          Widzę że nie byłem niestety sam...
                          „Wam kury szczać prowadzić, a nie politykę robić”

"Pamiętaj, że piwo, które nawarzysz inni pić będą-nawarzone zatem winno być więcej niż dobre".

Nie jestem certyfikowanym sędzią PSPD.

Comment

• delvish
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2004.11
                            • 3508

Partia do 15 VIII (VII?). Piana mało trwała, choć początkowo bujna. Bardzo delikatnie nachmielone, żeby nie powiedzieć, że słabo. Coś obniżyło to piwo loty, a jeszcze nie dalej niż 1,5 miesiąca temu trudno mu było cokolwiek zarzucić.
                            Last edited by delvish; 2009-06-26, 20:32.
                            "You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
                            (Frank Zappa)

"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)

Comment

• pt47
                              Kapral Kuflowy Chlupacz
                              • 2008.08
                              • 39

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika delvish Wyświetlenie odpowiedzi
                              Partia do 15 VIII (VII?). Piana mało trwała, choć początkowo bujna. Bardzo delikatnie nachmielone, żeby nie powiedzieć, że słabo. Coś obniżyło to piwo loty, a jeszcze nie dalej niż 1,5 miesiąca temu trudno mu było cokolwiek zarzucić.
                              Zakres dla peptydazy pokrywa się z zakresem beta-amylazą, więc coś za coś (14,1 alk.<6,0)... A następne warki są bardziej chmielone...

Comment

• Wujcio_Shaggy
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2004.01
                                • 4628

Zdrojowe 14,1? Czy aby nie o Dawnym piszesz?
                                Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)

@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet

Comment

Przetwarzanie...
                                X