Chyba dobre, ale egzemplarz z terminem 15.VII wydał mi się już "zmęczony" - piwo było mętnawe, a w tle, za goryczką, czaił się nieciekawy, kwaśnawy posmak... Mimo tegoż, zapowiada się nieźle.
Konstancin, Zdrojowe Niepasteryzowane
Collapse
X
-
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)
@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet
-
-
Znakomite piwo, nie można przyczepić się do żadnego szczegółu. Idealna gryczka, długo utrzymująca sie piana, bursztynowa barwa. Jak dla mnie piwo roku 2008.
Ps. Warka z ważnością do 25 VII.
Comment
-
-
Mam pytanko: gdzie kupujecie Zdrojowe? Pytam, gdyż albowiem, wczoraj chcieliśmy zrobić drugie podejście do Zdrojowego (data ważności: 25. VII), ale ponieważ było mocno mętnawe - zrezygnowaliśmy...
A tak chcielibyśmy spróbować piwo (nie jego kwaśną wersję) , o którym tak dobrze się wyrażacie...
Comment
-
-
ja na ten przykład nabywam w stamalu na abrahama, znaczy na gocławku. ostatnio zresztą podjąłem działalność oświatową, zabrawszy odpowiednią miarę zdrojowego niepasteryzowanego na imprezę okołoweselną. piwo zebrało pochlebne recenzje, ale ziarno padło raczej na jałowy grunt, bo degustatorzy byli spoza warszawy, gdzie o browarze konstancin jako żywo nie słyszano.veni, emi, bibi
Comment
-
-
Na ul. Anielewicza (przedłużenie za Okopową przy Cm. Żydowskim) w sklepie spożywczym.
Niestety piwo mętnawe i raczej nie dające się do wypicia. Mimo dużych chęci wylałem... Pasteryzowane dużo lepsze, jak na Browar KonstancinMasz stare niepotrzebne rzeczy, to napisz.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kibi Wyświetlenie odpowiedziGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedziTo już wiem kto wykupuje niepasteryzowane byłem w ostatnią sobotę i niepasteryzowanego było zaledwie parę sztuk
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kibi Wyświetlenie odpowiedziTa partia, która tak smakowała Abernackiej została zakupiona tutaj w piątek po południu
Byliśmy, zakupiliśmy, wypiliśmy...
To zupełnie co innego, niż zeszłorazowo zakupiona kapusta kiszona pomieszana z pomyjami. To piwo smakuje świeżością, subtelna, ale doskonale skomponowana ze słodowością goryczka oraz wyjątkowa, jak na 10-tkę pełnia smaku zasługują na pełne uznanie. Jedno, do czego mogę się przyczepic - to piana, która zbyt szybko zanika, biorąc pod uwagę udział słodu pszenicznego. Więcej zastrzeżeń nie mam. Powtórzę jeszcze nie raz z niekłamaną przyjemnością!!!
Comment
-
-
Na Mokotowie i Ursynowie ciągle nie ma dostępnej wersji niepasteryzowanej Zdrojowego. Zastanawiam się czy to opór sklepów czy coś jest na rzeczy po stronie browaru?Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent Wyświetlenie odpowiedziNa Mokotowie i Ursynowie ciągle nie ma dostępnej wersji niepasteryzowanej Zdrojowego. Zastanawiam się czy to opór sklepów czy coś jest na rzeczy po stronie browaru?
Comment
-
-
Z infa jakie uzyskałem w Windygo (można tu dostać wersję pasteryzowaną Zdrojowego) niepasteryzowanego już w browarze nie ma. Obecnie można jedynie dostać wersję pasteryzowaną co potwierdzałby fakt braku niepastera w południowej, lewobrzeżnej części wawy.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
Comment