Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Wujcio_Shaggy
Wyświetlenie odpowiedzi
Konstancin, Zdrojowe Niepasteryzowane
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika delvish Wyświetlenie odpowiedziPartia do 15 VIII (VII?). Piana mało trwała, choć początkowo bujna. Bardzo delikatnie nachmielone, żeby nie powiedzieć, że słabo. Coś obniżyło to piwo loty, a jeszcze nie dalej niż 1,5 miesiąca temu trudno mu było cokolwiek zarzucić.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pt47 Wyświetlenie odpowiedziZdrojowe jest produkowane według stałej receptury, zmianie uległy jedynie surowce.
A co w takim razie pozostało bez zmian?Last edited by kopyr; 2009-06-26, 20:59.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziTo dobre.
A co w takim razie pozostało bez zmian?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pt47 Wyświetlenie odpowiedziZacieranie i sposób fermentacji...
Można dodać do receptury 3% słodu barwiącego i pisać, że receptura się nie zmieniła, a tymczasem nikt by tego piwa nie rozpoznał, bo będzie ciemne, jak noc.
Jak już powiedziało się A, to trzeba powiedzieć B, jaki charakter miały te zmiany surowców? No bo skoro zmieniły się surowce, to znaczy, że zmieniło się coś więcej niż proporcje. Swoją drogą uważałem (na swój smak), że w starym zdrojowym za dużo było słodu karmelowego.
Comment
-
-
Surowce w znaczeniu firmy produkującej.Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Thou shallt not spilleth thy beer!
Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziNo to chyba ciężko powiedzieć, że receptura się nie zmieniła.
Można dodać do receptury 3% słodu barwiącego i pisać, że receptura się nie zmieniła, a tymczasem nikt by tego piwa nie rozpoznał, bo będzie ciemne, jak noc.
Jak już powiedziało się A, to trzeba powiedzieć B, jaki charakter miały te zmiany surowców? No bo skoro zmieniły się surowce, to znaczy, że zmieniło się coś więcej niż proporcje. Swoją drogą uważałem (na swój smak), że w starym zdrojowym za dużo było słodu karmelowego.
Słody specjalne są od stałego dostawcy, zmianie uległ tylko dostawca słodu pilzneńskiego (jest teraz jeden) A na marginesie to zabawne że nie widziałeś wcześniej różnicy kiedy było trzech..
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziSwoją drogą uważałem (na swój smak), że w starym zdrojowym za dużo było słodu karmelowego.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pt47 Wyświetlenie odpowiedziA następne warki są bardziej chmielone...Last edited by delvish; 2009-06-26, 21:47."You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
(Frank Zappa)
"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pt47 Wyświetlenie odpowiedziSłody specjalne są od stałego dostawcy, zmianie uległ tylko dostawca słodu pilzneńskiego (jest teraz jeden) A na marginesie to zabawne że nie widziałeś wcześniej różnicy kiedy było trzech..Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Jacer, problemem chyba nie jest, jeżeli słód jest lepszy niż był?Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Thou shallt not spilleth thy beer!
Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pt47 Wyświetlenie odpowiedziSłody specjalne są od stałego dostawcy, zmianie uległ tylko dostawca słodu pilzneńskiego (jest teraz jeden)
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pt47 Wyświetlenie odpowiedziA na marginesie to zabawne że nie widziałeś wcześniej różnicy kiedy było trzech..
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziNo to pisz, że zmienił się producent surowców, a nie, że zmieniły się surowce. Akurat zmiana producenta pilzneńskiego, to IMO nic strasznego, jeśli pozostałe słody pozostały bez zmian.
Chłopie ja Zdrojowe piłem ze dwa razy, zaraz jak się pojawiło we Wrocławiu.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pt47 Wyświetlenie odpowiedziZmienił się producent i tym samym surowiec Rożnica między słodownią klepiskową i jej produktami, a słodownią ze skrzyniami Saladina jest kolosalna..
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maidenowiec Wyświetlenie odpowiedziJacer, problemem chyba nie jest, jeżeli słód jest lepszy niż był?Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pt47 Wyświetlenie odpowiedziZmienił się producent i tym samym surowiec Rożnica między słodownią klepiskową i jej produktami, a słodownią ze skrzyniami Saladina jest kolosalna..
P.S. A któż to jeszcze w Polsce na klepisku słód wyrabia?"You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
(Frank Zappa)
"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)
Comment
-
Comment