Konstancin, Zdrojowe Niepasteryzowane

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Maidenowiec
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2004.07
    • 2287

Jacer, bez przesady. Nadgorliwość jest gorsza niż faszyzm. Nie wiemy jaka jest konkretnie umowa Czesa z Browarem, a tym bardziej nie jesteśmy stroną w tych dywagacjach. W znaczeniu my - jako forumowicze.
    Last edited by Maidenowiec; 2009-06-26, 22:15.
    Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl

Thou shallt not spilleth thy beer!

Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.

Comment

• pt47
      Kapral Kuflowy Chlupacz
      • 2008.08
      • 39

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika delvish Wyświetlenie odpowiedzi
      Pytanie brzmi, czy na lepsze? Są takie głosy, że dobrze zrobionemu słodowi z klepiskowej żaden inny nie dorówna

P.S. A któż to jeszcze w Polsce na klepisku słód wyrabia?
      Pewnie tak, dlatego wszyscy słodują na klepisku P.S. Jest taka słodownia...

Comment

• kopyr
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        • 2004.06
        • 9475

P.S. A któż to jeszcze w Polsce na klepisku słód wyrabia?
        Coś mi się obiło o uszy, że w Chojnowie.
        blog.kopyra.com

Comment

• pt47
          Kapral Kuflowy Chlupacz
          • 2008.08
          • 39

Z Czesem jestem w pełnym kontakcie i wie o wszystkich zmianach... To nie jest jedyny projekt jaki jest prowadzony wspólnie..

Comment

• żąleną
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2002.01
            • 13239

Czy ktoś też ma wrażenie, że gdzieś się zapodziała goryczka? W partii 13/VII wyczułem ją w ilościach śladowych, przynajmniej w porównaniu z poprzednimi warkami.

Comment

• pt47
              Kapral Kuflowy Chlupacz
              • 2008.08
              • 39

Poprzednie warki odstawały chmieleniem od receptury, więc takie wrażenie.

Comment

• żąleną
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2002.01
                • 13239

Moment, jeśli chmielenie było inne, to nie wrażenie, a prawidłowe odczucie. Czyli Zdrojowe nie będzie już tak goryczkowe jak na początku? To mi najbardziej w nim smakowało...

Comment

• delvish
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2004.11
                  • 3508

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedzi
                  Czy ktoś też ma wrażenie, że gdzieś się zapodziała goryczka? W partii 13/VII wyczułem ją w ilościach śladowych, przynajmniej w porównaniu z poprzednimi warkami.
                  Partia do 15 VIII (VII?). (...) Bardzo delikatnie nachmielone, żeby nie powiedzieć, że słabo.
                  Wstań powiedz nie jestem sam...

Czyli wychodzi na to, że poprzednie partie, które wielu forumowiczom posmakowały były przechmielone?
                  Last edited by delvish; 2009-06-27, 08:32.
                  "You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
                  (Frank Zappa)

"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)

Comment

• pt47
                    Kapral Kuflowy Chlupacz
                    • 2008.08
                    • 39

Tak, o 30% w stosunku do receptury.

Comment

• żąleną
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2002.01
                      • 13239

No to powiem krótko - lipa! Teraz Zdrojowe jest jedynie dobre, a było wyśmienite. Ta goryczka była wyróżnikiem Zdrojowego na naszym rynku, który najwyraźniej cierpi na jakąś chmielofobię...

Comment

• piotry
                        Kapitan Lagerowej Marynarki
                        • 2005.08
                        • 761

dodaję kamyczek do koszyczka - także pasowała mi chmielna goryczka zdrojowego

Comment

• kenubi
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2008.07
                          • 87

Cooo?? Pozmieniali? Żona się zapłacze!
                          Dopiero co kombinowała coby ktoś ze znajomych podrzucił dla nas ze skrzynkę do Lublina -bo tu posucha od 3 miesiecy w sklepie.
                          Co nam posmakuje jakieś piwo to zaraz w nim zaczynają grzebać. ehh

Comment

• piotry
                            Kapitan Lagerowej Marynarki
                            • 2005.08
                            • 761

co do posuchy to w całym kraju tak jest - podobno nie mogli warzyć przez miesiąc ze względu na urzędy.... :/

Comment

• keto
                              Porucznik Browarny Tester
                              • 2009.07
                              • 388

Ocena z ARTomatu

Kolor: Jasnozłocisty, lekko mętny, być może z tego powodu, że warka którą kupiłem ma termin do 13.07 [4.5]
                              Piana: Biała, na początku dosyć wysoka, ale po dosłownie 2 minutach znika, osadza się na szkle [3.5]
                              Zapach: lekko słodowy, chmielowy, taki delikatny... [4.5]
                              Smak: lekka goryczka, lekko słodowe, delikatne nutki chlebowe jak to w niepasteryzowanych [4]
                              Wysycenie: duże na początku, szybko zniknęło, po 5 minutach można było zaobserwować śladowe ilości "bąbelków" [3]
                              Opakowanie: skromne, krzywo przyklejone etykiety - osobiście mi to nie przeszkadza liczy się smak, kontretykieta - jest wszystko to co być powinno, no i ten kapsel... [3.5]
                              Uwagi: Kupione w Warszawie Aleja Niepodległości 92/98 sklep "Prince",
                              zdecydowanie lepiej smakuje ze szklanki niż z butelki.

Moja ocena: [4.075]
                              Pozdrawiam
                              Artur

Comment

• keto
                                Porucznik Browarny Tester
                                • 2009.07
                                • 388

zdjęcie do oceny
                                Attached Files
                                Pozdrawiam
                                Artur