Nowe Zdrojowe niestety nie dorównuje temu sprzed roku. Piany właściwie brak, smak stał się mniej treściwy i bardziej spłaszczony. Piwo jest dobre ale tamto było wyśmienite.
Konstancin, Zdrojowe Niepasteryzowane
Collapse
X
-
Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
-
-
Docent, piłeś partię z ważnością do 11.08? Bo ja wczoraj zakupiłem 3 butelki w Princ w Al. Niepodległości (bo tam zawsze z lodówki i po pracy jak znalazł) i zupełnie się z Tobą nie zgodzę. Miałem ochotę na Mazowieckie niep. ale chwilowo nie było, a Zdrojowe wykazało spodziewany konstanciński pełny aromat i smak. Ja ciągle twierdzę, że to najlepsza polska dziesiątka. Piany nie obejrzałem bo spiłem prosto z butelek.
Comment
-
-
Zgadzam się właściwie i z docentem i z dadkiem. Smak Zdrojowego uległ zmianie, piwo straciło bardzo charakterystyczną goryczkę, nie oceniałbym może jednak tego w kategorii spłaszczenia smaku tylko jego zmiany. Jest nadal treściwe i pełne w smaku.
Dla mnie osobiście zmiana na lepsze, bo nie smakowała mi ta "wytrawna" goryczka. Z drugiej strony na pewno duża część nabywców Zdrojowego kupowała je ze względu na nią.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dadek Wyświetlenie odpowiedziDocent, piłeś partię z ważnością do 11.08? Bo ja wczoraj zakupiłem 3 butelki w Princ w Al. Niepodległości (bo tam zawsze z lodówki i po pracy jak znalazł) i zupełnie się z Tobą nie zgodzę.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent Wyświetlenie odpowiedziPartia była do 13.VIII. Ciekawe rzeczy piszesz, bo Princa odwiedzam co jakiś czas i ciągle widzę wyłącznie wersję pasteryzowaną Zdrojowego.Pozdrawiam
Artur
Comment
-
-
zdrojowe wraca w dobrym stylu. były problemy, zmętnienia itp. ale wczoraj stuknąłem kilka piw z datą 17 VIII ze szczerą przyjemnością. może faktycznie kapkę mniej goryczkowe, ale mnie pasuje. świetne - lekkie, choć w smaku treściwe.veni, emi, bibi
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Barwa jasna, lekko mętnawa. [4]
Piana: Bardzo słaba, trochę się jej pojawia na początku od razu po nalaniu, ale szybko znika i zostaje jej bardzo mało. [3]
Zapach: Bardzo przyjemny mocno chmielowy. [4.5]
Smak: Czuć, że jest to lekkie piwo co jest oczywiście plusem na lato, w smaku dominują przyjemne aromaty chmielowe a w tle słód. Piwo jest fajne orzeźwiające i czuć to, że jest niepasteryzowane piwo. [4.5]
Wysycenie: Wydaje się trochę za niskie. [4.5]
Opakowanie: Etykieta estetyczna może nie jakaś super rewelacyjna ale w porządku, plus za wszystkie informacje. [4]
Uwagi: Moje piwo jest z datą do 11 sierpnia i jak dla mnie jest dosyć mocno na chmielone co jest dla mnie plusem.
Moja ocena: [4.3]
Comment
-
-
Jak dla mnie - zrobiło się [ciut za bardzo] słodkawe. Wersja poprzednia (pierwszy raz piłem na Chmielakach w 2008r-podobno inauguracja) była chyba najbardziej idealna. Szkoda, że się zmieniło ale nadal jest to dobrej klasy piwko, inny świat - niż koncernówka.
Może jakaś petycja o poprzednie chmielenie ;-)
ps. coś 9-11.VIII, cena 4.10 bb
Comment
-
-
Obecnie najlepszy wyrób Konstancina.
W swoich parametrach nie widzę w kraju konkurencji dla tego piwa- lekkie, a jednocześnie pełne w smaku.
Świetnie orzeźwiające na lato- aż żal pomyśleć, że niedługo dżdżysta jesień
Szczególnie warto degustować zaraz ze świeżej dostawy do sklepu.
Niestety czym dłużej postoi tym stopniowo traci swoje walory smakowe.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika BITHORN Wyświetlenie odpowiedziJAK DLA MNIE ZDROJOWE NIEPASTERYZOWANE JEST JEDNYM Z NAJLEPSZYCH PIW. SZKODA TYLKO ŻE JE CIĘŻKO KUPIĆ .Pozdrawiam
Artur
Comment
-
-
a właśnie że nie janów, tylko zdrojowiak - to jest najelpsze piwo, hej! nawet jeśli ostatnia partia straciłą pół nuty słodowej, na korzyść mocniejszej goryczki, to w meczu podelwanym tym piwem goryczy nijakiej nie było. a dodatku kupiłem je w... --> pawilon na zwycięzcówveni, emi, bibi
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasny, do ekstraktu w sam raz. [4.5]
Piana: Drobnoziarnista, trwała. Pozostawia ślady na szkle i powierzchni. Utrzymuje się dość długo. [4]
Zapach: Dość intensywny, mocno chmielowy, świeży. [4]
Smak: Orzeźwiające z intensywną goryczką, która nadaje charakteru temu piwu. Słód wyraźnie wyczuwalny, ale raczej na drugim planie. [4]
Wysycenie: Przez cały czas degustacji bez zarzutu. [4.5]
Opakowanie: Oszczędnie graficzne, czytelne, ale mało przyciągające uwagę. Podane najważniejsze dane, firmowy kapsel. [3.5]
Uwagi: Smaczne, jednak za bardzo goryczkowe. Być może miałem takie zezowate szczęście, że Mazowieckie, Dawne i Zdrojowe (wszystkie niepasteryzowane), które ostatnio piłem charakteryzowały się wyjątkowo silną goryczką.
Moja ocena: [4.025]
Comment
-
Comment