Piwo gotowe do oceny
Racibórz, Champion Śląski
Collapse
X
-
Racibórz, Champion Śląski
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Tagi: brak
-
-
Champion Śląski
Piwo wyprodukowane w Browarze Racibórz na zlecenie firmy KEM-3 w Dąbrowie Górniczej,
która posiada prawo własności marki.Czekam na opinie na temat jakości piwa.Każda opinia jest dla mnie ważna ze względu na dalsze prace nad walorami smakowymi.
Z piwnym pozdrowieniem
Zibi 140
-
-
napisz może gdzie szukać...- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzinapisz może gdzie szukać...Last edited by abernacka; 2008-08-18, 08:48.
Comment
-
-
Właśnie je piję, niestety z puszki. Cienizna straszna, mam wrażenie, że rozcieńczone jest wodą. Alkohol 4.2%, zawartość ekstraktu nieznana. Piana odfita, długo zalegająca w szklanie. Kolor jasny słomkowy, wysycenie mizerne, smak dziwny, goryczka wyrażnie wyczuwalna. Bardzo płaskie piwo, kupiłem dla spróbowania i jest to mój ostatni zakup. Jeszcze czegoś takiego nie piłem w życiu !! To chyba jakiś drugi gatunek. Do nabycia w Warszawie, w Samie Bielańskim na Kasprowicza, cena 1.49zł za puszkę 0.5L
pozdLast edited by petrus33; 2008-11-06, 16:41.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: herbaciany, nic specjalnego [3]
Piana: na początku gęsta, ale niezbyt obfita - szybko znika [2]
Zapach: to piwo nie pachnie, a nawet jeśli pachnie, to nijak [1.5]
Smak: słodkawy z nutą goryczy, niezbyt zachęcający do dalszej konsumpcji [2]
Wysycenie: słabiutkie, ukatywnia się po wypiciu łyka [1.5]
Opakowanie: pucha z szatą graficzną "marketową" [3.5]
Uwagi: Zakupione w delikatesach ZORBA w Dąbrowie Górniczej - Ząbkowicach. Skoro piwo jest robione dla KEMu z DG, to CHAMPION powinien być raczej ZAGŁĘBIOWSKI. Wrażenia smakowe zdecydowanie nie zachęcające do ponownego sięgnięcia.
Moja ocena: [1.925]"W winie jest mądrość, w piwie siła, a w wodzie są tylko bakterie"
www.zamkoszlaki.com
www.piwnekapsle.net
Comment
-
Comment