Piwo gotowe do oceny
Brovarnia, Złoto Brovarni (Jasne)
Collapse
X
-
Brovarnia, Złoto Brovarni (Jasne)
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Tagi: brak
-
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: ładna wyklarowana miodowa barwa sugerująca ekstrakt 12 lub wyższy [5]
Piana: podobnie jak pszenicznym początkowo wysoka redukuje się do 2-centymetrowej warstwy [4.5]
Zapach: dobrze wyczuwalny chmiel [5]
Smak: bardzo harmonijne połączenie słodu z dominującym chmielem [5]
Wysycenie: odpowiednie [5]
Opakowanie: Piwo pite w firmowym szkle w gustownych wnętrzach browaru Brovarnia. Istnieje możliwość kupna na wynos w litrowych butlach. [5]
Uwagi:
Moja ocena: [4.95]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Kolor "żywy" miodowy i intensywny. [5]
Piana: Snieżnobiała i drobnoziarnista, niestety dość szybko zredukowała się do cienkiego paseczka. [3.5]
Zapach: Wyraźny, świeży i mocno chmielowy. [4.5]
Smak: Głęboki smak z dominacją chmielu i przyjemną goryczką. Daleko w tle trudne do zidentyfikowania ( dla mnie ) zioła lub przyprawy . Całość świetnie zharmonizowana. [5]
Wysycenie: Bez zastrzeżeń [5]
Opakowanie: Ładna prosta szklanka 0,3 z logo browaru. Przypomina taką w jakiej podaje się alty ( nieco grubsza ) [5]
Uwagi: Brovarnia to dopiero czwarty browar restauracyjny, który udało mi się odwiedzić. Wizyta była dość krótka. Nie wystarczyło czasu na piwo ciemne, nabyłem takowe w butelce litrowej ( 27 zł bez kaucji - butelka zostaje na pamiątkę ). Przyjemne miejsce ze świetnym piwem.
Moja ocena: [4.675]Last edited by perłyfan; 2009-06-13, 09:36.JUŻ DAWNO NIE JESTEM FANEM PERŁY
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jak w piwach jasnych [4]
Piana: Porażka. piana zniknęła w ciągu 10 sekund, była mocno rozrzedzona. [1.5]
Zapach: Bez żadnych nut zapachowych. [3]
Smak: Piwo wypijalane ale od piw z browarorestauracji wymagam jakiegoś charakteru. Tutaj trudno powiedzieć jak smakowało bo nie miało praktycznie żadnego wyczuwalnego smaku. [2.5]
Wysycenie: Zbyt nagazowane jak dla mnie [3]
Opakowanie: Ładny firmowy kufelek. [5]
Uwagi: NIestety piwo bez smaku, mocno "rozwodnione".
Moja ocena: [2.8]"Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złocisty, rozświetlony, lekko mętny. [4]
Piana: Niewysoka, ale drobna i stosunkowo trwała. [3.5]
Zapach: Delikatny, piwniczka, słód... i jeszcze jakieś... ...płody... . [4]
Smak: Zbilansowana goryczka, ujawnia się w drugiej kolejności. Na pierwszym planie słód chyba. Dobre . [4]
Wysycenie: Gazu od cholery, widać go i czuć. Pijąc, czułem się jak sterowiec . [4.5]
Opakowanie: Ładny prosty kufel, ogródek, za plecami bekający na wyścigi pryszczate, czternastoletnie (na oko) pomioty Wikingów (blee...). [3]
Uwagi: Fajny lager, dobrze gaszący pragnienie.
Moja ocena: [3.925]
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mrkowal Wyświetlenie odpowiedziOd wczoraj w Gdańsku leją nowe jasne piwo nazywa się Złoto Brovarni. Pierwsze wrażenie zżera jest delikatne i słotkie ale po 3 łyku czuje się i goryczkę i te 5,6. Ogólenie bardzo przyjemne.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mrkowal Wyświetlenie odpowiedziOd wczoraj w Gdańsku leją nowe jasne piwo nazywa się Złoto Brovarni. Pierwsze wrażenie zżera jest delikatne i słotkie ale po 3 łyku czuje się i goryczkę i te 5,6. Ogólenie bardzo przyjemne.
Comment
-
-
Oj Panowie, znowu się czepiacie, ale żeby się wytłumaczyć dodam że w zeszłym tygodniu zrobiłem 1500 km i byłem w 4 mikrobrowarach w Warszawie, Radomiu, Lublinie i w Gdańsku i w tym ostatnim mogłem być już lekko "zmęczony" a już wcześniej pisałem że zazwyczaj piszę na dotykowym ekranie smartfonu i dodatkowo mam dosortografie z którą dodam nie walczę PozdrawiamUltima forsan
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: jasnozłociste, delikatny brak klarowności [4.5]
Piana: istniała jedynie po nalaniu, po krótkim czasie cieniutki kożuszek, nie osadza się na szkle [2]
Zapach: lekki, delikatny, słodowo-chmielowy [3.5]
Smak: zbyt ostre, wodniste, dominowała mocna goryczka ale bez chmielowego aromatu jaki powinien jej towarzyszyć, w tle lekkie słodowe nuty [2.5]
Wysycenie: zdecydowanie za duże, nagazowanie aż kłuło w język i podniebienie, gazuje nosem [2]
Opakowanie: jak w browarze restauracyjnym, oczekuje firmowego kufla i wafla, w części restauracyjnej piwo podawane było wafla za to obniżona ocena [4]
Uwagi: Wypiłem jedno i zdecydowanie starczy, jak dla mnie był to najgorszy produkt z ogólnie dostępnych w Brovarnii
Moja ocena: [2.95]Last edited by becik; 2011-02-13, 12:17.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Bardzo słaba forma jak na piwo z medalowego browaru Trochę kiszonki i trochę skarpet w tym ogólnie płaskim piwie...- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
pite na początku stycznia.
btl. 1l bb 10.1.18.
Fajna krachla z czarno-zlota etykieta, z doklejona swiateczna kokarda. Zlote piwo z ladna piana. Zapach mocno slodowy. Odpowiednie wysycenie. W smaku slodkie i kwaskowate z delikatna ziolowa goryczka. Dosc pelne, ale orzezwiajace. Lekko maslana koncowka.
3,5/5
Comment
-
Comment