Piwo gotowe do oceny
Namysłów, Jako Mocne
Collapse
X
-
Namysłów, Jako Mocne
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasnozloty, klarowny. [4]
Piana: Drobnopęcheżykowa z pojedyńczymi średnimi pęcheżykami, średniowysoka szybko opada, tworząc cieniutką warstewkę. [3.5]
Zapach: Na pierwszym planie słodowość wraz z wyraźnie wyczuwalnym alkohol, w tle czuc aromaty chmielowe. [3]
Smak: Slodowość przeplatana z nutami akloholowymi, z gryzącą goryczką [3]
Wysycenie: Wysokie [4]
Opakowanie: Bączek, dedykowany kapsel, troche wyblakla etykieta, brak informacji o miejscu warzenia [3.5]
Uwagi:
Moja ocena: [3.175]Szklanka wody nie jednemu człowiekowi juz zaszkodziła, natomiast szklanka Pilznera nigdy."
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ziomal-111 Wyświetlenie odpowiedziSmakuje najlepiej pite pod sklepem w upalny wiosenny dzionek
W granacie mozna na szybko wypić na ugaszenie pragnienia jak uczyniłem przed chwilą.
Comment
-
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasne złoto, za jasne jak na ekstrakt. [3]
Piana: Tworzy się bardzo wysoka czapa. Opada dość wolno, ale w końcu znika niemal całkowicie. [4]
Zapach: Silny, ale okropny. Kojarzy mi się z brudną, zatęchłą ścierą. Gdzieś w tle nieśmiałe echa słodu i chmielu. [2]
Smak: Początkowe wrażenia są całkiem pozytywne, bo jest fajna, treściwa słodowość, głębia. Szybko znikają one jednak z podniebienia, wypłukane przez sporą wodnistość, po nich zaś pojawia się leciutka nuta toffi (?) i nieprzyjemna stęchłość, na szczęście znacznie słabsza niż w zapachu. Da się wypić, ale bez przyjemności. [2.5]
Wysycenie: Za wysokie, ale bez tego byłoby ciężej wypić to cudo. [4]
Opakowanie: Kiczowatą etykietę z jelonkiem byłbym w stanie znieść, ale jej kawał jest zajęty przez ogromne słowo "Promocja", nachalnie promocyjne są też krawatka i kapsel. [2]
Uwagi:
Moja ocena: [2.55]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: jasnozłocista, jak a piwo mocne za jasna [4]
Piana: przy nalewaniu gęsta, po kilku minutach zostaje 3 cm kożuszek, drobniutka, nie osadza sie na szkle [3]
Zapach: dość przyjemny, delikatny, słodowo-chmielowy [4]
Smak: lekko wodniste, na pierwszy plan wysuwa się kalarepkowata goryczka, całkiem miła w smaku, w ślad za nią lekko słodkawe nuty jednak gaszone przez wspomniana gorycz [3.5]
Wysycenie: troszkę za duże, przy większym łyku gaz idzie nosem jednak w szklance do góry idą jedynie pojedyncze bąbelki [4]
Opakowanie: nowa etykieta, prosta ale charakterystyczna dla rozlewni, firmowy kapsel Jako, mi sie podoba, a i w sklepie piwo rzuca się w oczy [5]
Uwagi: Zakupione na rudnickiego (W-wa) za megasamem, całkiem przyzwoite mocne piwo, mile mnie zaskoczyło
Moja ocena: [3.75]Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemna słomka ze złotymi refleksami - na stronga za jasny. [3]
Piana: Rzadka. Najpierw spora, potem pęka sporymi pęcherzami, które redukują ją do pierśacienia wokół szkła. Pozostawia drobne zacieki na kuflu. [2.5]
Zapach: Brak...jeżeli już to jakieś tam słodowe nuty ledwie wyczuwalne. [2]
Smak: Przyzwoity, nie czuc alkoholu. Słodowy, lekko słodkawy ale bez przesady. Na koniec chmielowo-alkoholowa goryczka. Hmm czyli jednak go czuć, ale dopiero po przełknięciu nie jest nachalny - fajnie grzeje [4]
Wysycenie: Odpowiednie, w sam raz, ale jakby było odrobinkę większe też byłoby ok. [4]
Opakowanie: Puszka z ładnym jeleniem - charakterystyczna, moznaby zmienic trochę czcionkę dla nazwy piwa. Ogrrromny minus za brak miejsca warzenia!!! To typowe dla produktów JAKO - nigdy nie można się połapać, jest to już denerwujące. Brak ekstraktu - standard. Alk. 6,8% [3.5]
Uwagi: Ogólnie niezły i niedrogi strong, idealny na imprezę, grilla i inne spotkania towarzyskie.
Nie wiem czy mój egzemplarz pochodzi z Belgii czy z Namysłowa, bo nie jest to podane, ale z racji tego, że tu są świeższe posty wychodzę z założenia, że teraz robi to Namysłów. Wnerwiający bajzel...aha - parametry się zmieniły: już nie 7%, ale 6,8% alc.
Moja ocena: [3.075]Czy jest coś lepszego niż piwo? - Dwa piwa!
Małe Piwko Blog
Małe Piwko Blog na facebooku
Domowy Browar Demon
Comment
-
-
Czy jest coś lepszego niż piwo? - Dwa piwa!
Małe Piwko Blog
Małe Piwko Blog na facebooku
Domowy Browar Demon
Comment
-
-
Skoro się parametry zmieniły to zapraszam tutaj: http://www.browar.biz/forum/showthre...ght=zmiana+piw
Przeczytaj proszę mój ostatni post.
Comment
-
Comment