Namysłów, Jako Mocne

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • podswierkiem
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2010.11
    • 796

Opinia laika, wielbiciela piwa od 20 lat

Piwo Mocne; producent Jako; bączek 0,33 l; kapsel dedykowany (?) "NOWA NIŻSZA CENA" (sugerowana 1,59 zł, ja otrzymałem je za 1,50 zł); zakupione i spożyte dziś w wiejskim sklepiku na Pałukach. Krótka ocena - "walnęło w łeb" (nomen omen) Więcej uwag po spożyciu w "ogródku piwnym" brak.
    Zdecydowanie - nie do powtórki!
    "Ruszaj się Bruno, idziemy na piwo;
    Niechybnie brakuje tam nas!
    Od stania w miejscu niejeden już zginął,
    Niejeden już zginął kwiat!"

Comment

• wpadzio
      Major Piwnych Rewolucji
      🍼🍼
      • 2011.06
      • 2654

Ocena z ARTomatu

Kolor: Barwa bursztynowa. Przyjemna. [4.5]
      Piana: Słabowita. Lała się z efektami dźwiekowymi. Długo nie zdzierżyła niestety. [2]
      Zapach: Dość wyrazisty i charakterystyczny mariaż słodu i słodkości. Nut alkoholowych nie wyczułem na szczęście. [3.5]
      Smak: Nie trąci zbyt mocno alkoholem (nawet po ogrzaniu piwa). Mimo wszystko jest dość płaski. Brakuje mu wyrazu. Słodowość i nieznaczna goryczka. Za to grzeje w przełyku. [3.5]
      Wysycenie: Nasycenie jest tragicznie małe. Piwo staje się ciężkie w konsumpcji. Trochę tak jakby próbować ciągnąć sanki po śniegu i dla porównania po piasku... [2]
      Opakowanie: Może najciekawsze z rodziny namysłowskich produktów dla Jako? No dobra, mnie się graficznie ten jeleń najbardziej podoba . Choć pseudo krawatka z sugerowaną ceną (economy -) bardzo razi. Jeśli chodzi o konkrety to oczywiście brak ekstraktu, bajdurzenie o staropolskiej tradycji i ""zawiera słód jęczmienny". Kapsel zleceniodawcy. [3.5]
      Uwagi: Oj tam, oj tam... każda potwora znajdzie swego amatora. Mnie zaciekawiło tylko raz. Niech sobie szuka innego jelenia...

Moja ocena: [3.325]
      Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
      Serviatus status brevis est
      3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020

Comment

Przetwarzanie...
      X