Piwo gotowe do oceny
Połczyn-Zdrój, Kramer Full
Collapse
X
-
Połczyn-Zdrój, Kramer Full
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Kolor złoty, dość ładny i klasyczny [3.5]
Piana: Niewielka piana, szybko ginie [1.5]
Zapach: Zapach słodowy z ewidentną wadą aromatyczną [1.5]
Smak: Niestety smakuje jak woda z domieszką goryczy chmielowej. Smak jest krótki, mało treściwy i mało szlachetny. [2]
Wysycenie: Nasycenie jest w normie. [2.5]
Opakowanie: Zgrabna buteleczka i konsekwentna zielona kolorystyka. Ale Kramer debiutuje pod koniec 2008 r. a już czytamy: "Łagodny smak oraz gęsta piana sprawiają, że piwo Kramer Full jest marką cenioną przez smakoszy piwa." Myślę, że na takie adnotacje trzeba sobie zasłużyć. Brak info o stężeniu ekstraktu. Połczyn Zdrój dla EKO Holding SA [3]
Uwagi:
Moja ocena: [1.925]
-
-
Czy Browar Połczyn ma w planach również stworzyć markę Kwinto Full?
Przepraszam, nie mogłem się powstrzymać.."Każdy jest obowiązany do dbałości o stan środowiska i ponosi odpowiedzialność za spowodowane przez siebie jego pogorszenie.."
art. 86 Konstytucji RP
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika TCT Wyświetlenie odpowiedziCzy Browar Połczyn ma w planach również stworzyć markę Kwinto Full?
A jak już się poświęciłem to oszczędzę to może komuś innemu i odstąpię etykietę: tradycyjnie naklejona!
Comment
-
-
Podejrzewam, że to samo piwo można dostać pd nazwą Lechia Full jako piwo sponsorujące gdańską Lechię. Butelka zielona, złota aluminiowa krawatka. Piwo mocno gorzkie jak na nasze warunki, z posmakami typowymi dla zielonej butelki. Kolor ma piękny bursztynowy, piana osiada na szkle, jest wypijalne, nie oceniałbym go aż tak nisko. Myślę, że na 3/5 zasługuje. Chyba, że to nie to samo piwo, ale Lechii póki co nie ma w bazie.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
piana: na początku dość gęsta, drobna, znikła do plam, osiada na szkle,
kolor: złoty,
zapach: lekki skunks, lekki karton,
smak: płytkie w smaku, mała goryczka, lekka słodowość, wodniste,
wysycenie: za małe, gdyby było większe dodało by trochę wartości piwu.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: klasyczny, klarowny jasny bursztyn [4]
Piana: po nalaniu miała.... 0,5cm po niecałej minucie znikła zupełnie [1.5]
Zapach: jakiś taki sztuczny. Trochę zalatuje skunksem [1.5]
Smak: baaardzo płytki, rozwodniony szybko zanika [1.5]
Wysycenie: odpowiednie, nie za mocne jednak mogłoby trwać nieco dłużej [4]
Opakowanie: klasyczne marketowe, na etykiecie brak ekstraktu, butelka jak na bezzwrotną strasznie zmasakrowana [2]
Uwagi:
Moja ocena: [1.775]
Comment
-
Comment