Piłem dzisiaj też z datą 26.02.2010 i moim zdaniem było bardzo czuć jakimś metalem, połowa poszła do zlewu.
Janów Lubelski, Janów Jasne Pełne / Premium
Collapse
X
-
Comment
-
Wczoraj piłem partię z datą 9.03.2010. Wg mnie znów niewielki spadek formy w stosunku do warek z datami do lutego 2010. W dalszym ciągu dominuje słodowość w zapachu i smaku, jednak smak wydaje się być jakiś płytki, jakby nieco rozwodniony, ponadto dość mocna goryczka. Wysycenie słabe, z czasem ledwo wyczuwalne. Ciekawostką jest, że janowski browar 'odkopał' gdzieś butelki euro i partia piwa, którą piłem pochodziła właśnie z takiego szkła.Comment
-
Wczoraj piłem partię z datą 9.03.2010. Wg mnie znów niewielki spadek formy w stosunku do warek z datami do lutego 2010. W dalszym ciągu dominuje słodowość w zapachu i smaku, jednak smak wydaje się być jakiś płytki, jakby nieco rozwodniony, ponadto dość mocna goryczka. Wysycenie słabe, z czasem ledwo wyczuwalne. Ciekawostką jest, że janowski browar 'odkopał' gdzieś butelki euro i partia piwa, którą piłem pochodziła właśnie z takiego szkła.
Na marginesie uważam, że gdyby jakiś browar zainwestował w nowe butelki EURO, to mógłby z tego zrobić swój znak rozpoznawczy, jak Czarnków ze Steine.Comment
-
Kurcze jak to jest, że w Frankonii butelki mogą być odrapane z krzywo naklejoną etykietą jedynie liczy się tam jakość PIWA! A u nas , ech...Last edited by abernacka; 2009-09-27, 13:13.Comment
-
Poza tym osobiście mi się butelka EURO podoba, ale potrafię odrzucić osobiste preferencje jeśli dywaguję jak na coś zareaguje przeciętny klient. A IMO na odrapane butelki EURO zareaguje negatywnie.
Tak już zupełnie offtopując, to piękne butelki wprowadziła ostatnio Fortuna. O ile się nie mylę, są to butelki ukraińskie. Piękne grube szkło, szeroki kołnierz i o wiele zgrabniejszy kształt niż Amber. Bardzo mi się podobają. Ktoś wie jak się ten model nazywa?Last edited by kopyr; 2009-09-27, 13:44.Comment
-
Nie lubię powtarzać niesprawdzonych informacji z drugiej ręki ale chyba w Janowie nie najlepiej się dzieje.
Od ładnych paru dni brak Janowa w radomskim Dionizosie i właściciele coś wspominali, że ciężko zamówić piwo i podobno mają jakieś kłopoty z prokuraturą.
Z innego źródła wiem, że w browarze mają kilku wierzycieli na karku z roszczeniami finansowymi.
Nie wiem jak to rzeczywiście wygląda, może ktoś ma jakieś lepsze informacje źródłowe.Comment
-
Nie lubię powtarzać niesprawdzonych informacji z drugiej ręki ale chyba w Janowie nie najlepiej się dzieje.
Od ładnych paru dni brak Janowa w radomskim Dionizosie i właściciele coś wspominali, że ciężko zamówić piwo i podobno mają jakieś kłopoty z prokuraturą.
Z innego źródła wiem, że w browarze mają kilku wierzycieli na karku z roszczeniami finansowymi.
Nie wiem jak to rzeczywiście wygląda, może ktoś ma jakieś lepsze informacje źródłowe.Pozdrawiam
ArturComment
-
Wypiłem i powiem szczerze, że nie rozumiem zachwytów.Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Thou shallt not spilleth thy beer!
Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.Comment
-
Comment
-
piana: słabizna
zapach: metaliczno słodowy,
smak: metaliczne posmaki, lekko słodowe,słabo,
wysycenie: Ok
Słaba warka.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)Comment
-
A może ja kupię kilka butelek w Biłgo i Wam tam komuś na zachód podeślę do spróbowania?? W zamian coś swojego mi odeślecie (ja swoje też mogę dorzucić)...Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.Comment
-
Żeby to nie było oznaką jakiegoś kryzysu w browarze. Ja osobiście butelki EURO bardzo lubię, ale patrząc z perspektywy rynku, jest to co najmniej kontrowersyjny pomysł.
Na marginesie uważam, że gdyby jakiś browar zainwestował w nowe butelki EURO, to mógłby z tego zrobić swój znak rozpoznawczy, jak Czarnków ze Steine."Nigdy nic nie ma nie" (Lech W.)Comment
Comment