Niezłe bajki w browarze opowiadają! Ostatnia warka Janowa została uwarzona w Browarze Janów jeszcze w lipcu. Jedynie jeden z rozlewów tej warki, na przełomie sierpnia i września był nadzorowany przez Ciechana, w związku z wprowadzeniem tego piwa do ciechanowskiej dystrybucji w Warszawie. Piwo zresztą sprzedało się bardzo szybko. Nigdy Bowar Ciechanów nie warzył piwa dla Janowa!
Janów Lubelski, Janów Jasne Pełne / Premium
Collapse
X
-
Tylko nie Janów. Tyle miłych chwil związanych z tym piwem. W takich chwilach naprawdę nienawidzę systemu w którym zyjemy."Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"Comment
-
Skoro to piwo tak dobrze się sprzedawało, to skąd problemy Browaru w Janowie? Jestem zszokowany tym co tutaj czytam. Piłem jedną z ostatnich warek ( data marzec 2010) i była niedobra, ale poprzednie warki były bardzo smaczne..
Od początku października pytam o Janów w jednym z lubelskich sklepów i ciągle nie ma.. ciągle tylko słyszę, że będzie w piątek, będzie w następnym tygodniu, będzie w środę.. trochę mnie to zaniepokoiło, ale nie myślałem że problemy są poważne..Last edited by Maryush; 2009-11-09, 12:03.Comment
-
Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Thou shallt not spilleth thy beer!
Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.Comment
-
Comment
-
ten OT jest nieunikniony
konkubina (popa żona)
poparzona pokrzywami,
a o to jej chodziło
żeby jej nie poparzyło,
nie ma winnych nie ma nie,
wszystko szło ku temu że
to wina systemu jest.
system wali się...
a janowa szkoda, ale ostatnia, ciechanowska partia była najwyżej średnia. wyczuwało się chemiczny aromat orzechów laskowych. szło wypić, ale tylko na musie.veni, emi, bibiComment
-
-
Do północnych rubieży dotarły gminne wieści usłyszane na kresach wschodnich jakoby Ciechan kupił Janów. Prawdę mówiąc jestem co do tych wieści sceptyczny, zakładam niezrozumiałość stosunków, ale byłbym rad gdyby to był prawda. Ruch w tym kierunku byłby jak najbardziej logiczny i logistyczny, zwłaszcza w świetle ostatniej krótkiej kolaboracji tych dwóch browarów. Ale czy Ciechan aż tyle zarobił na nas by kupić kolejny browar?
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Do północnych rubieży dotarły gminne wieści usłyszane na kresach wschodnich jakoby Ciechan kupił Janów. Prawdę mówiąc jestem co do tych wieści sceptyczny, zakładam niezrozumiałość stosunków, ale byłbym rad gdyby to był prawda. Ruch w tym kierunku byłby jak najbardziej logiczny i logistyczny, zwłaszcza w świetle ostatniej krótkiej kolaboracji tych dwóch browarów. Ale czy Ciechan aż tyle zarobił na nas by kupić kolejny browar?Comment
-
ech... A co ja mam napisać????Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.Comment
-
Do czasu, gdy nie pojawi się jakaś wiarygodna informacja o upadku browaru (jak dotąd wszystkie wieści na Forum są nieoficjalne), będę żył nadzieją, że wkrótce znów będzie można się raczyć piwem z Janowa. Próbuję pozyskać jakieś wieści, ale nikt na miejscu nie ma pojęcia o obecnej sytuacji, słychać jedynie jakieś spekulacje, ale te były zawsze, nawet gdy browar radził sobie świetnie.Comment
-
Miałem nadzieję odwiedzić browar w tym tygodniu. Na razie jednak lipa, bo mi się córka rozchorowała...
Lucek - nie będziesz w okolicach?Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.Comment
-
Próbowałem dowiedzieć się czegoś telefonicznie, ale nic nowego nie udało mi się pozyskać. Wszyscy znajomi, których tematyka browaru cokolwiek interesuje, wyemigrowali z Janowa. Podobno sprawy mają się tak, że browar zamierza ogłosić upadłość (o ile jeszcze tego nie zrobił) i jest już (podobno) ktoś zainteresowany jego przejęciem za niewielkie pieniądze. Jeśli zamierza kontynuować działalność, to niech przejmuje. Do Janowa wybieram się dopiero za 2 tygodnie, w dodatku w weekend i spróbuję powęszyć w tej sprawie, chociaż w sobotę i niedzielę ciężko będzie czegokolwiek się dowiedzieć.Comment
-
Upadłość nie spowoduje fizycznego unicestwienia browaru. Liczę, że niebawem w browarze znów zaczną warzyć świetne piwko, a przede wszystkim poprawią marketing.Comment
Comment