Nie sądzę. Warka do 14.05 bardzo poprawna. Bezpośrednio po otwarciu dziwne nuty zapachowe, tak jakby drzewno-wędzone, nie wiadomo skąd, ale zaraz potem świeżyzna słodowa i bardzo, bardzo słabo wyczuwalne masełko. W smaku go nie czuć, solidna baza, niezła goryczka, choć piłem po Kormoranie Mocno Chmielonym, więc siłą rzeczy stłumiona. Niezłe.
Konstancin, Mazowieckie Niepasteryzowane
Collapse
X
-
W moim PiP obydwie wersję są dość często choć ta pasteryzowana chyba jest nonstop a niepast. czasem na kilka dni znika, ale nie tygodni.
muszę odświeżyć smak tego piwa, bo dobrze je wspominam, tylko nie podoba mi się cenaComment
-
Przedziwne piwoBardziej mi przypominało piwo pszeniczne niż tradycyjne jasne pełne - silnie kwaskowe, nieco mętne i o blado żółtym kolorze - takie trochę siuśki
Ale ogólnie do wypicia.
Comment
Related Topics
Collapse
-
Czy piwo niepasteryzowane i niefiltrowane może być przechowywane poza lodówką?
Nie mam na myśli długiego leżakowania a powiedzmy tydzień przetrzymywania w szafie.-
Channel: Piwo - ogólne
-
-
Cześć,
mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...-
Channel: Poszukuję miejsca...
-
-
Alk. 5,6. Rozlane 01.12, przydatność 3 dni. Pozyskane przez sklep Maxurskiej Manufaktury, przyjechało kurierem.
piwo Jurand przez lata było symbolem wakacyjnych wypraw, pite z beczki w warszawskim Hubertusie umilało spotkania sekcji warszawskiej. Tak kiedys istniała sekcja i spotkania, ciekawe...-
Channel: Piwo - konkretnie
2021-12-02, 18:02 -
-
-
KONSUMENCKI KONKURS PIW
48. OGÓLNOPOLSKIE ŚWIĘTO CHMIELARZY I PIWOWARÓW „CHMIELAKI KRASNOSTAWSKIE 2018”
Piwa zgłoszone do Konkursu
Piwa dolnej fermentacji:
Kategoria 1 Piwa jasne w stylu Light Beer o zawartości alkoholu do 3,9% obj.
1. Birell Lager...-
Channel: Festiwale piwne
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment