EDI, Mętne Niefiltrowane

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • zgoda
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2005.05
    • 3516

Edi? Przecież to manufaktura w oborze, obsługuje to właściciel z żoną.
    Browar Clair de Lune - zapiski literackie, brewing log, na fejsbóku, blog

Comment

• CzarnaMagia
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2014.08
      • 18

To jest najgorsze piwo w moim zyciu...Kupilam kiedys na jakims jarmarku regionalnym za 6 czy 7 zl i wylalam do zlewu....
      OKROPNE
      Nie dosc ze szaleje w butelce tak ze nie da sie go nalac jak piwa to jeszcze jest najzwyczajnie na swiecie ohydne....
      Mialam wrazenie ze pije jakas breje drożdżowa
      Nigdy wiecej....
      Dzisiaj tez byli na wystawie rolniczej w Czestochowie....

Comment

Related Topics

Collapse

• modzel
        Piwo niepasteryzowane i niefiltrowane - przechowywane
        modzel
        Czy piwo niepasteryzowane i niefiltrowane może być przechowywane poza lodówką?
        Nie mam na myśli długiego leżakowania a powiedzmy tydzień przetrzymywania w szafie.
        2023-09-11, 16:30
      • telek
        Połczyn-Zdrój, Niefiltrowane
        telek
        Dzień Dobry, przy okazji podróży nad Bałtyk wstąpiłem do wspaniałej Piwiarni Bumerang i uwierzyłem ich filmikowi https://m.facebook.com/1000247900828...1851821296454/ i żałuję.
        Lubiłem...
        2023-08-01, 17:25
      • darekd
        Artezan, And the Planets Are Going Crazy
        darekd
        "Thiolized West Coast IPA", chmiele to Amarillo i Idaho 7

15% ekstr., 6,3% alk.

Piwo kupiłem, bo chmielone było dodatkowo przy zacieraniu (mash hopping), co ma uwalniać aromatyczne tiole a dodatkowo napisano na ecie, że użyto "drożdży podkreśląjących...
        2024-02-25, 00:38
      • Viktor
        Prawda, Lviv Blanche
        Viktor
        Klasyczne piwo białe na dobrym poziomie, kolor złocisty, mętne , niefiltrowane, ładna drobna piana ( utrzymuje się dość długo), zapach owocowy, nuty cytrusowe (dodatek skórki pomarańczowej),orzeźwiające, goryczka średnia ( IBU 15 - wystarczające dla tego piwa ), zaostrzony smak ( dodatek...
        2023-01-26, 11:29
      • dadek
        Heidelberg, Leyergasse 6, Kulturbrauerei
        dadek
        Browar restauracyjny działający od 2000 roku na zachodnim skraju pięknej starówki, w uliczce 50 m od Neckaru, a z drugiej strony w cieniu górującego nad nią ogromnego heidelbergskiego zamku.
        Z wąskiej, brukowanej uliczki wchodzimy przez otwartą pięknie zdobioną stalową bramę pomiędzy...
        2022-11-23, 01:54
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...