Przyzwoite piwo. Bardzo treściwe, czuć chlebowość i zbożowość. Nie jest słodkie, przeciwnie posiada wyraźnie zaznaczoną goryczkę. Ostatnio piłem również jego odpowiednik z Browaru Miejskiego w BB, i Radomskie bursztynowe zdecydowanie bardziej mi posmakowało.
Pivovaria, Bursztynowe
Collapse
X
-
Mam wrażenie, że w Omercie jest niemal na stałe a jak dotąd nigdy go nie próbowałem. Aż przyszedł czas na spóźnioną wizytę w browarze...
Piwo bardzo smaczne. Mocne nuty chlebowe i zbożowe, wsparte karmelem. W smaku dodatkowo leciutko wyczuwalny chmiel. Wysoka pijalność.
Ale gdybym oceniał artomatem i poważnie wziął pod uwagę deklaracje z etykiety (schwarzbier) to jest obawa, że mogłoby się nie załapać na "trójkę". Po co oni te banialuki piszą?
Comment
-
-
Banialuki banialukami, ale piwo bardzo dobre. Przynajmniej obecnie. Goryczka w posmaku, choć w dłuższej perspektywie (inaczej niż zazwyczaj) czuć w ustach solidną słodową podbudowę. Nie wiem, czy zwróciliście uwagę na bukiet. Zarówno na miejscu jak i butelkowanych podobne nieco nuty zapachowe jak w Ataku Chmielu... Bardzo przyjemne.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Twilight_Alehouse Wyświetlenie odpowiedziBardzo smaczne piwo, choć ciężko stwierdzić, w jakim miało być stylu.
Comment
-
-
Pod lager wiedeński to chyba najbliżej podpada. Opis stylu według BJCP moim zdaniem nie wyczeropuje wszystkich opcji. Czeskie polotmave też mają przecież sporą rozpiętość a w wiekszosći przypadków są właśnie pod ten styl poczepiane.
Comment
-
-
Postanowiłem przypomnieć sobie smak piw z naszych browarów restauracyjnych i mój wybór padł na to piwo.
Generalnie piwo dobre,w zapachu i smaku dominuje owocowość, jest lekka goryczka, bardzo mocno zaznaczony posmak drożdży. Piana słabiutka.
Nie jest to arcydzieło, ale całkiem solidne piwo.
Moja ocena: 4.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: herbaciany, klarowny, intensywny [4.5]
Piana: średniobfita, ale fajnie gęsta i dość trwała [4]
Zapach: słodowy z akcentami owowcowymi i karmelowymi. mógłby być bardziej intensywny [3.5]
Smak: sporo głębokiej nieco ziłowej goryczki, lekko przyciężkawej kojarzącej się z lekarstwem. do tego palona słodowość. w późniejszej fazie goryczka przeważa. nutka karmelowa, ale zbyt mało wyczuwalna, gdyby była intensywniejsza, byłoby ciekawiej. czegość temu piwu brakuje. Nie zachwyciło mnie, ale fatalne też nie jest. Ujdzie [3.5]
Wysycenie: w normie [4]
Opakowanie: Przywiezione z Radomia w butelce 0,5 z ładną, kolorową etykietą. zaraz wrzucę fotę, bo widzę, że nie ma w nowym wydaniu [4]
Uwagi:
Moja ocena: [3.65]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bursztynowy, opalizujący. Mętne. [4.5]
Piana: Biała lekko złamana beżem. Średniej gęstości, utrzymująca się przez ok 3 min, później pozostaje już tylko w formie obwódki. trochę oblepia szkło. [3.5]
Zapach: Średnio intensywny, ze zdecydowanie słodowym charakterem. Na drugim planie karmel i delikatna chlebowość. Brak bardziej dostrzegalnych aromatów chmielowych. [4]
Smak: Piwo pomimo 13 Blg nie jest zbyt pełne w smaku i wyjątkowo pijalne. Tak jak w zapachu tak i tutaj dominuje słód o bardzo delikatnym karmelowym charakterze. Po chwili pojawia się również chlebowy posmak, a na samym końcu średnio intensywna, zaokrąglona goryczka. [4]
Wysycenie: Niskie do średniego. Zdecydowanie pozytywnie wpływa na pijalność tego piwa. [5]
Opakowanie: Prosta etykieta w czeskim stylu. Nie rzuca się w oczy ale to raczej nie jest duża wada w przypadku browaru restauracyjnego. [3]
Uwagi: Smaczne, poprawne piwo, które mogłoby wiele zyskać na podniesieniu goryczki.
Moja ocena: [3.975]Ostatnia zmiana dokonana przez YouPeter; 2012-12-01, 21:58.Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.
Comment
-
-
Kolejne zacne piwo z Radomskie Pivovarii. Piękny bursztynowy kolor, mętny, piana gęsta,utrzymująca się dosyć długo, oblepiająca szkło. Zapach to przede wszystkim karmel, troszkę owoców, w smaku podobnie dominuje karmelowość mieszająca się z delikatną acz subtelną goryczką. Bardzo podeszło mi to piwoAle nie o tym, bo to u Was, nie u mnie
Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie...
EBE EBE
Comment
-
-
Nadal dobre piwo zaakcentowane zdecydowanie słodowo. Drugim planem w aromacie zawładnął karmel, a w smaku delikatna i bardzo przyjemna goryczka. Trzecioplanowy, leciutki diacetyl dodaje jeszcze większego uroku.
To musi smakować i smakuje. Podczas wizyty w browarze zaobserwowałem, że było to piwo pierwszego wyboru dla przytłaczającej części klienteli.
Comment
-
Comment