Pisałem to z pełną świadomością i bez żadnej egzaltacji, nie mam innego porównania. Moja żona stwierdziła to samo. Tak moja warka pachniała. Jeśli ktoś zauważył podobny fetor i jest w stanie lepiej oddać ten zapach to proszę bardzo.
BOSS, Lubuskie
Collapse
X
-
To była prośba do komentujących.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Tak już na poważnie, podczas ostatniej degustacji Lubuskiego w wersji beczkowej, małżonka oraz nasz kolega stwierdzili, że bardzo nieprzyjemnie ono pachnie. Ocenili ten zapach jako zapach brudnej ściery. Tak więc jest coś faktycznie na rzeczy.
Co ciekawe, w smaku tak jak pisałem wyżej, nie ma tak nieprzyjemnych akcentów, aczkolwiek jest bardziej słodkie i mniej treściwe niż dawniej.Comment
-
Chciałem zakupić dziś Lubuskie w Świecie Piw w Przemyślu (ul. Rogozińskiego), któro zawsze bez problemu mogłem nabyć w tym sklepie. Piwa nie było, a sprzedawca poinformował mnie iż z Lubuskim może być problem gdyż podobno browar Witnica zmienił politykę handlową i wcofuje się z małych sklepów na rzecz hipermarketów ktoś wie coś może na ten temat?Comment
-
No pojawiło się w Tesco, ale żeby zaraz cały "nakład"? A Żabki w Przemyślu są? Jesli tak, to sprawdź czy jest tam Master albo Staromiejskie w bączkach. To to samo co Lubuskie.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Chciałem zakupić dziś Lubuskie w Świecie Piw w Przemyślu (ul. Rogozińskiego), któro zawsze bez problemu mogłem nabyć w tym sklepie. Piwa nie było, a sprzedawca poinformował mnie iż z Lubuskim może być problem gdyż podobno browar Witnica zmienił politykę handlową i wcofuje się z małych sklepów na rzecz hipermarketów ktoś wie coś może na ten temat?
Tłumaczyłem im że to jest przykre że nas olewają...
Na szczęście ich piwa w większości są adekwatne do ich polityki...Comment
-
Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: ładny słomkowo-słoneczny kolor [4]
Piana: zaliczam do średnich, niezbyt długo utrzymuje się [3]
Zapach: przyjemny o nucie chmielowo-wiśniowej [4]
Smak: można wyczuć smak słodu, orzechów włoskich i przepalonego jęczmienia [3.5]
Wysycenie: w sam raz [4]
Opakowanie: etykieta taka sobie, mogłaby być ładniejsza, na kontretykiecie brak informacji czy butelka zwrotna czy nie, kapsel goły - śmiechu warte by browar pretendujący do jednego z najlepszych w Polsce nie dbał o taki szczegół, mogę zaprojektować im za dwie skrzynki piwa, albo niech zrobią konkurs [3.5]
Uwagi: normalne piwo do picia (nie unijne)
Moja ocena: [3.675]Comment
-
Coś się tak uwziął z tym unijnym ?Comment
-
Comment
-
Na szczęście ich piwa w większości są adekwatne do ich polityki...Last edited by Manifesto; 2011-07-20, 12:00.Comment
Comment