BOSS, Lubuskie
Collapse
X
-
W 100 procentach zgadzam się z kolegą petrus33. Właśnie opróżniłem kilka butelek i jest to piwo, moim zdaniem, świetne. Alkohol niewyczuwalny, ten charakterystyczny chlebowy posmak, piwniczność, jak to niektórzy nazywają, delikatne chmielenie, super.Comment
-
Próbowałem kilka razy i niestety nie jestem w stanie pić tego piwa z powodu jednej metaliczno-stęchłej nuty, która mnie po prostu odrzuca na dwa metry w tył. Szkoda, bo w tle jest przyjemnie słodowo, no ale cóż. Bardzo podobny posmak czuję w Brackim (którego też z tej przyczyny nie lubię).Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: ciemnozłoty [5]
Piana: po nalaniu z góry całkiem spora, dosyć nietrwała, cieniutki dywanik zostaje do końca [3.5]
Zapach: niezbyt silny, słodowo-kwaśny [2.5]
Smak: słodowy, treściwy, ale zza słodu wychyla się niezbyt przyjemna kwaśna nuta, da się wypić ale spodziewałem się czegoś lepszego [2.5]
Wysycenie: w dolnej strefie stanów średnich [4.5]
Opakowanie: grafika przyzwoita, wszystkie informacje podane [4]
Uwagi: Kupione w łódzkim sklepie Piwa Regionalne (d. Zofmar) na Pomorskiej. Moje pierwsze spotkanie z tym piwem, na pewno dam mu jeszcze szanse, może trafię na lepszą warkę.
Moja ocena: [2.9]Lepszy jabol pod okapem
niż GŻ, CP i KP !
Kompania Piwowarska obcięła Żubrowi rogi i jaja.
Wspieraj swój Browar - zostań Premium-Użytkownikiem!
Moja pierwsza literka to małe L a nie duże I :)Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasny bursztyn/ciemne złoto. [4.5]
Piana: Wyszła ładna, w kolorze zapylonej bieli, ale nie dotrwała do połowy kufla. [3.5]
Zapach: Na pierwszym planie coś, co rzadko spotykam w piwach (spożywanych przez mnie), a podobno zwane jest "zapachem kwiatowym" lub "owocowym". Dlatego szczerze przyznaję, że nie wiem co to może być. Pod tym wszystkim wyczuwalny słód. Ocena wystawiona trochę w ciemno. [3]
Smak: Słodkawe i lekko alkoholowe, na koniec gorzkawe bez cierpkości. Na mój gust zbyt słodkie i za mało goryczki. A szkoda, bo na etykiecie szyszki chmielowe, które zdają się sugerować, że chmielu ci u nas dostatek. [3.5]
Wysycenie: Dobre. [4.5]
Opakowanie: Etykieta kojarząca się ze "swojskością" lub "zdrową żywnością". [4]
Uwagi: Piwo wyraźnie słodkawe co mi nie odpowiada. Kupione za 3,40 zł co w kategorii cena/jakość daje niestety 3/5 punktów. Faktem jest, że nie jest "puste" w smaku. Z tymże smak to sprawa gustu, a ten mi podpowiada, że za taką cenę chyba nie wrócę już do Lubuskiego.
Data przydatności: 9 maj 2009.
Moja ocena: [3.45]Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609Comment
-
właśnie się nim upajam: w odwecie mam lubelską Perłę Chmielową i... chyna Lubuskie Naturalne wygrywa: może przez ekstrakt, mocny kwiat i zrównoważoną słodkość - dziś pierwszy raz i chyba nie ostatni (PiP za 2,09)Comment
-
Abstrahując na razie od oceny smaku tego piwa, jeśli Boss nie zamieszcza na etykiecie żadnego słowa o niepasteryzacji Lubuskiego, a jest ono faktycznie niepasteryzowane to dlatego że podanie takiej informacji wiąże się z dodatkowymi opłatami, które musi ponieść browar?
Jak to prawnie wygląda?Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Dość jasny, złoty - bardzo przyjemny. [5]
Piana: Całkiem obita, dość drobna, ale o bardzo krótkim żywocie - szkoda. [2.5]
Zapach: Pierwsze wrażenie całkiem przyjemne, później dochodzą do głosu jakieś mało przyjemne "pomyjowe" nuty. [3]
Smak: Bardzo fajny, wytrawny a przy tym dość lekki. Przypomina mi piwa sprzed ładnych "kilku" lat. Milem zaskoczony. [4.5]
Wysycenie: Odpowiednie, nic dodać. [4]
Opakowanie: Wygląda jak domowej produkcji, etykiety krzywo - klimatyczne, przyjemne. [3.5]
Uwagi:
Moja ocena: [3.725]Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złocisty, bardzo ładny. [4.5]
Piana: Bialutka, dość dziurawa i opada nieco za szybko. [3.5]
Zapach: Dobrze wyczuwalny, słodowy i troszkę chmielowy [4]
Smak: Piwo w smaku pełne, lekko słodkawe. Trochę zbyt mało goryczki. Czuć delikatne drożdżowe nuty. Jestem mile zaskoczony. Niezłe piwo. Polecam spróbować. [4]
Wysycenie: Bardzo przyzwoite, silne, ale bez przesady. Dziwne, ale na początku wydawało mi się za mało. [4]
Opakowanie: Ciekawa etykietka, przywodzi na myśl produkty ekologiczne. [5]
Uwagi:
Moja ocena: [4.025]Comment
-
Comment
Comment