Piwo gotowe do oceny Na zlocie pierwsza odsłona, jaką będzie docelowo nazwę to piwo nosiło na razie nie wiem. Ma trafiać do Krakowa do lokali z obecnie relakspolową Smoczą Jamą, chyba że coś się w międzyczasie zmieni(ło).
Browar na Jurze, Zawiercie Czekoladowe
Collapse
X
-
Last edited by ART; 2008-09-23, 17:36.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Tagi: brak
-
-
ok, a nazwa?- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedziok, a nazwa?
Comment
-
-
13,1 st. Plato; 5,6% alk.
Piwo bardzo poprawne, smaczne, bez żadnych nieprzyjemnych obcych posmaków, tylko ta czekolada jakby trochę czekoladopodobna. Spodziewałem się, że piwo może być trochę za słodkie ale na szczęście moje przypuszczenie się nie sprawdziły, o co zadbała m. in. dość intensywna goryczka. Ze wszystkich piw spod marki Zawiercie, to przypadło mi najmniej do gustu, a i tak z pewnością jeszcze kiedyś po nie sięgnę. Podsumowując, to wiele browarów mogło by się uczyć od Browaru na Jurze jak wypuścić serię kilku piw, z których każde jest na wysokim poziomie, a Jasne Pełne po prostu wyśmienite.Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.
Comment
-
-
A to Jasne Pełne to nie Tager w nowej odsłonie?„Wam kury szczać prowadzić, a nie politykę robić”
"Pamiętaj, że piwo, które nawarzysz inni pić będą-nawarzone zatem winno być więcej niż dobre".
Nie jestem certyfikowanym sędzią PSPD.
Comment
-
-
Tager ma chyba 9 czy nawet 8 % ekstraktuLwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
Bardzo smaczne piwo, nie spodziewałem się takich rewelacji. Gdyby poprawić wysycenie (jest bardzo niskie) i jeszcze mocniej doprawić je gorzką czekoladą to byłoby na [5]. Ogólnie oceniam na [4]. Na pewno będę powracał do tego piwa.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Gringo-sl Wyświetlenie odpowiedzii jeszcze mocniej doprawić je gorzką czekoladą .
aromat - palony słód
barwa - jak na zdjęiu
piana - kremowa, opada szybko
wysycenie - odpowiednie
Smak - paloność, wyczuwalna przyjemna goryczka, którą podkreśla musujące wysycenie. Treściwość mała, "wytrawność" wysoka. Wydaje mi się, że wykorzystano dużo jednego rodzaju słodu (palony karmelowy) kosztem innych.
Piwo poprawne, jakby zainwestowali i kupili w Niemczech słodu wędzonego to wyszedłby Rauch.
Tu również, jak w przypadku bursztynowego na kontrze myląca informacja o górnej fermentacji i niskiej temperaturze dojrzewania.
Ogólna ocena - ciekawe i niezłe piwo, ale z czekoladowymi nutami nie mającymi wiele wspólnego. Przykład tego, że nawet przez przypadek można stworzyć coś ciekawego
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekd Wyświetlenie odpowiedzito znaczy?
Comment
-
-
Toż to stout!
No dobra, może nie taki klasyczny, goryczka jednak ciut za niska, siakiś taki gładki(pewnie słód czekoladowy zamiast palonego), ale wiele rzeczy się zgadza - niskie wysycenie, lekka kwaskowatość, górnofermentacyjne nutki. Jestem na tak
Spodziewałem się czegoś w kierunku EDIiego, który eksperymentuje z syntetycznymi dodatkami, a tu taka miła niespodzianka. To mój pierwszy kontakt z tym browarem, zakupiłem pozostałe pozycje butelkowe (miodowe, jasne, bursztynowe) i jak tak dalej pójdzie, to Zawiercie wskoczy na podium moich ulubionych browarów. Na polskiej gatunkowej pustyni takie piwo to skarb
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dreads Wyświetlenie odpowiedzizakupiłem pozostałe pozycje butelkowe (miodowe, jasne, bursztynowe) i jak tak dalej pójdzie, to Zawiercie wskoczy na podium moich ulubionych browarów. Na polskiej gatunkowej pustyni takie piwo to skarbLast edited by YouPeter; 2010-09-22, 13:12.Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika YouPeter Wyświetlenie odpowiedziTo próbuj szybko resztę bo jak na mój gust czekoladowe jest najsłabsze z całej czwórki.
Comment
-
Comment