Piwo gotowe do oceny
Kowal, Jasne
Collapse
X
-
Kowal, Jasne
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: pszeniczno-złociste, lekko mętnawe [4.5]
Piana: kiepska, nawet przy nalewaniu jest niewielka, po chwili prawie nic nie zostało [2]
Zapach: bardzo przyjemny, wyrazisty, chmielowy-slodowy [5]
Smak: dominuje bardzo mocny chmielowy smak, za nim goryczka, pełne w smaku, treściwe [5]
Wysycenie: bez zarzutu [5]
Opakowanie: podobnie jak i ciemne, ładna etykieta w 1 litrowej butelce z krachlą, do tego krawatka/pasek z nazwą piwa [5]
Uwagi: Mimo braku piany to piwo jak dla mnie jest bardzo dobre, żałuję, że Koszalin tak daleko
Moja ocena: [4.675]Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
-
-
Dobry pils z wydatną goryczką i wyczuwalną słodowością, dający jednocześnie ogólne wrażenie łagodności. Brak mi w nim jakiejś jednej, zdecydowanej nuty, ale poza tym jak najbardziej godne polecenia. U mnie piana była całkiem w porządku
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złoty nasycony. Przystoi dobremu lagerowi. [4]
Piana: Niezbyt wysoka, ale może to wina szkła...? [2.5]
Zapach: Bardzo przyjemny, łagodny słodowy, baaardzo delikatny chmiel gdzieś daleko. [3.5]
Smak: Zbilansowany słód i goryczka, ogólna lekka "masłowatość". [3.5]
Wysycenie: Niewielkie, typowe dla browarów restauracyjnych. Pozwala to docenić smak piwa podczas dłuższych biesiad. [4]
Opakowanie: Litrowa butla z krachlą. Etykiety niezbyt wyszukane, wszystkie "Kowale" mają takie same, różnią się krawatką. Duży plus za te butle, dzięki nim nie trzeba śmigać do Koszalina po to piwo . [4]
Uwagi: Łagodne, mało nagazowane lekkie piwo. Robi bardzo sympatyczne wrażenie. Nie jest tanie (1 litr - PLN 15 + PLN 7 flacha), ale dobrze, że jest (kupione w Rodzince Bis).
Moja ocena: [3.475]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: złoty (nie słomkowy - a właśnie ZŁOTY) [5]
Piana: o kremowej konsystencji, umiarkowanie wysoka [4.5]
Zapach: bardzo delikatny, jakby owocowy [4.5]
Smak: smooth... wrażenie gęstości i treściwości, lekka, ale wyczuwalna goryczka w tle [5]
Wysycenie: baaaardzo delikatne, przypomina piwa ze śp. Kadmisa [4]
Opakowanie: etykieta nieszczególnie wyszukana, "uniwersalna", a wszystkie informacje jeddynie na krawatce, ale za to butla... ! [5]
Uwagi: wersja butelkowa, przywieziona z Rodzinki Bis przez Pancernika
Moja ocena: [4.725]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Zdecydowanie złoty, mętny [4.5]
Piana: Gęsta, początkowo na 2 cm ale niezbyt trwała, szybko zredukowała się do kożuszka, jednak oblepiając szkło aż do dna kufla. [3.5]
Zapach: Słodowy, dość wyraźny. Taki chyba powinien być sądząc po barwie piwa. [4]
Smak: Też przeważa słodowość, jednak po chwili pojawia się na podniebieniu łagodna nuta owocowa dość wyraźnie poparta goryczką. [4.5]
Wysycenie: Nie za wielkie, taki jak potrzeba. [5]
Opakowanie: Kufel firmowy, grube szkło, fajne logo, nie można wymagać niczego więcej. [5]
Uwagi: Jak na jasne piwo to ma dość ciemny kolor, ciekawe jakich słodów użyto do warzenia? Generalnie dobre, nic mu zarzucić nie można.
Moja ocena: [4.275]
Comment
-
-
Kolor: złoty, lekko mętny
Piana: niezbyt trwała, szybko zredukowała się do kożuszka
Zapach: słodowy
Wysycenie: średnie, OK
Smak: wyraźnie słodowy, dobrze zarysowana goryczka, lekkie nuty kwiatowe, smak bardzo świeży, dość głęboki, wyraźnie czuć że jest to piwo niepasteryzowane
Opakowanie: butelka z krachlą 1l, średnia etykieta wspólna dla piw z browaru, banderolka z nazwą piwa, ekstraktem i zawartością alkoholu
Ocena ogólna - bardzo dobre piwo na 5,2 (1-6), gdyby było tańsze często bym do niego wracał.
Cena 15 zł za butelkę 1l we wrocławskiej Drink Hali.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Klasyczny jasny ale nie słomkowy, w kierunku bursztynu [4.5]
Piana: Piękna, gęsta śnieżnobiała czapa pozostawia okręgi do końca picia [4.5]
Zapach: Delikatny, słodowy ale tak naprawdę to trudno powiedzieć żeby był bo jest zdecydowanie za mało intensywny [3]
Smak: Piwo jest treściwe, pełne z goryczką ładnie połączoną ze słodowością. Trochę za mało intensywne i dlatego 4 a nie 4,5 [4]
Wysycenie: Ładnie wchodzi, ładnie się układa w żołądku ale nie 5 bo jednak doszło do beknięcia [4]
Opakowanie: Butla z krachlą [5]
Uwagi: Naprawdę dobre piwo chociaż trochę zbyt mało wyraziste w smaku. Duży plus za jego treściwość - to piwo się pije i "je" w jednym.
Moja ocena: [3.775]"Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
Comment
-
-
Piwo tak naprawdę jest na 4,5. Chyba rzeczywiście przestanę używać Artomatu bo piwo jest bez dużych wad a wyszło dużo niżej niż jest rzeczywiście warte bo akurat smak rzeczywiście mógłby być bardziej intensywny ale nie odgrywa aż takiej roli."Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika VanPurRz Wyświetlenie odpowiedziPiwo tak naprawdę jest na 4,5. Chyba rzeczywiście przestanę używać Artomatu bo piwo jest bez dużych wad a wyszło dużo niżej niż jest rzeczywiście warte bo akurat smak rzeczywiście mógłby być bardziej intensywny ale nie odgrywa aż takiej roli.
co do samego piwa, udało mi się ostatnio go spróbować dzięki temu, że jest dostępne w Rodzince, piwo dobre ale moim zdaniem nie warte tej cenyPozdrawiam
Artur
Comment
-
-
Zakupione w Drink Hali we Wrocławiu za 15zł + 7zł kaucji za butelkę 1L.
Piana: obfita, trwała, śnieżnobiała, drobnopęcherzykowa, oblepia szkło.
Kolor: złocisty, podejrzanie klarowne, nie tego oczekuję po piwie z minibrowaru.
Wysycenie: spore, za duże.
Zapach: słaby, chmielowy, słodowy i lekko siarkowy.
Smak: leciutki chmiel, średnia goryczka, wytrawne, by nie rzec wodniste. Spore rozczarowanie.
Opakowanie: etykieta mnie nie powala, ale chwali się, że browar zdecydował się też na piwo butelkowe.
Wielkie rozczarowanie. Piwo jest do bólu poprawne, jakby mi ktoś przyniósł w szklance i miałbym zgadnąć co to za piwo, powiedziałbym - Two Axes.
Comment
-
-
Kolor złoty, nieklarowny. Piana biała, gęsta, złożona ze średniej wielkości bąbelków. Wysycenie średnie. Zapach chmielu bardzo subtelny i ulotny, przypominający siano. Zapach słodu również nie nachalny, kojarzący się z miodem i skórką chleba. Bardzo intensywny jest za to estrowy aromat dojrzałych bananów. Wyczuwalne są również drożdże. W smaku w równych proporcjach mieszają się chlebowa nutka, bananowa słodycz i delikatna chmielowa goryczka. Na końcu pojawia się nuta piwniczna. Finisz delikatnie wytrawny, długi, czysto goryczkowy. Pełnia średnia, piwo lekko gęste.
Bardzo stonowane i delikatne piwko. Jak wcześniej pisano, bardzo poprawne, choć dla mnie zupełnie bez polotu. Łatwe w odbiorze, typowo sesyjne piwo.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: jasny bursztyn , męte [4.5]
Piana: obfita , gęsta, , trochę zbyt szybko opada ale zostaje cienki dywanik oraz ślady na szklance [4.5]
Zapach: jakby kwaśny z nuta tofii [3.5]
Smak: lekko mdłe , zbyt mało goryczkowe , choć na końcu języka można ja wyczuć [3.5]
Wysycenie: mogło by być większe [3.5]
Opakowanie: Butelka 1l z "porcelanką " szkoda że goła "
Etykieta z wszystkimi informacjami [5]
Uwagi: W sumie dobre piwo , otrzymane dzięki uprzejmości przeuroczej forumowiczki
Edycja specjalna dla Dworku Morskiego w Mielnie
Moja ocena: [3.725]Mniej książków więcej piwa
Comment
-
Comment