Kowal, Weizen

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • ART
    mAD'MINd
    🥛🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2001.02
    • 24008

    #1

    Kowal, Weizen

    Piwo gotowe do oceny
    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

    Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
  • slavi77
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2009.01
    • 156

    #2
    Ocena z ARTomatu

    Kolor: Ciut jaśniejszy od koloru miodu lipowego, mętny. [5]
    Piana: Niezbyt wysoka, ale utrzymuje się do końca. [4.5]
    Zapach: Intensywny, słodowy. [4.5]
    Smak: Banan, drożdże, słodowość odrobina goździków. Idealnie zbilansowane, bardzo intensywne atakują podniebienie. [5]
    Wysycenie: Idealne, piwo pracuje nawet przy finiszu. [5]
    Opakowanie: Piwo zostało podane w bardzo ładnej szklance przy akompaniamencie niemniej ładnego wafelka. [5]
    Uwagi: Niedawno pisałem w dzienniku piwnym, że najlepsza pszenica w moim życiu, to ta z Brovarni. Dziś już tak nie jest... Bravo Kowal.

    Moja ocena: [4.775]

    Comment

    • dadek
      Major Piwnych Rewolucji
      🍺🍺
      • 2005.09
      • 4777

      #3
      Ocena z ARTomatu

      Kolor: Złoty, dość ciemny jak na pszenicę, mocno mętny [4.5]
      Piana: Dość słaba, opadła szybko, pozostał kożuszek na powierzchni. Trochę "brudziła"szkło. [2.5]
      Zapach: Niezbyt wyraźny, bardziej słodowy, choć charakterystyczne cechy pszeniczne są obecne po dłuższym wwąchiwaniu się. [3]
      Smak: Taki jak powinien być, troszkę kwaskowate, wyraźne banany, troszkę lżejsza goździkowość ale jest. [4.5]
      Wysycenie: Nie za wielkie, ale jak dla mnie wystarczające. [5]
      Opakowanie: Smukła szklanka do pszenicy z firmowym logiem, czyli tak jak powinno być. [5]
      Uwagi: W sumie poprawna pszenica, nie jest to mistrzostwo świata ale poza pianą też nie ma się specjalnie do czego przyczepić.

      Moja ocena: [3.825]

      Comment

      • telek
        Podpułkownik Piwnej Armii
        🥛🥛🥛
        • 2011.05
        • 572

        #4
        Ocena z ARTomatu

        Kolor: Jasnożółty, słomkowy, nieklarowne, mętne [4]
        Piana: Biała, kremowa / drobne pęcherzyki, obfita, opada powoli [4]
        Zapach: Pszeniczny, doskonały świetnie wyczuwalny ale nie dominujący banan, w tle cytrusy [4.5]
        Smak: Poprawny, ale w finiszu goryczka zbyt fenolowa (apteczna) [3.5]
        Wysycenie: Mocno nasycone [4]
        Opakowanie: Firmowa szklanka do weissbiera 0,3l [5]
        Uwagi: Degustacja 2 grudnia.

        Moja ocena: [4.025]

        Comment

        • telek
          Podpułkownik Piwnej Armii
          🥛🥛🥛
          • 2011.05
          • 572

          #5
          Ocena z ARTomatu

          Kolor: Jasnożółty, słomkowy, nieklarowne, mętne [4]
          Piana: Biała, kremowa / drobne pęcherzyki, nadmiernie obfita - widziałem jak barman nalewał - z nalewaka do dzbanka (około 1,5 litra piany) i dopiero jak piana zamieniała się w piwo przelewał do szklanki, opada powoli [2]
          Zapach: Banan zdominowany przez fenole (apteka) [2.5]
          Smak: Fenole apteczne które tydzień wcześniej delikatnie przeszkadzały w finiszu tutaj zepsuły przyjemność picia [2.5]
          Wysycenie: Nawet po nalaniu w sposób opisany powyżej wciąż znaczne [2]
          Opakowanie: Firmowa szklanka do weissbiera 0,5l [5]
          Uwagi: Degustacja 9 grudnia - po doskonałych wrażeniach które wyniosłem tydzień wcześniej zamówiłem szklankę 0,5 litra i żałowałem :-(
          Nie wiem na ile na ocenę sensoryczną wpłynął fakt że tym razem widziałem technologię nalewania.

          Moja ocena: [2.625]

          Comment

          Related Topics

          Collapse

          • chmielakikrasnystaw
            Chmielaki Krasnostawskie 2019
            chmielakikrasnystaw
            KONSUMENCKI KONKURS PIW
            49. OGÓLNOPOLSKIE ŚWIĘTO CHMIELARZY I PIWOWARÓW „CHMIELAKI KRASNOSTAWSKIE 2019”
            PIWA ZGŁOSZONE

            Piwa dolnej fermentacji:
            Kategoria 1 Piwa jasne w stylu Light Beer o zawartości alkoholu do 3,9% obj.
            1. Primator Pumpa – Pivovar...
            2019-08-07, 12:51
          • Javox
            Berliner-Kindl-Schultheiss, Herren Weizen
            Javox
            Weizen z alko 5.5%

            Piana - sporo na dłużej.
            Lacing - trochę było.
            Gaz - średni.
            Barwa - zamglony jaśniejszy pomarańczowy.
            Aromat - guma balonowa, lekko cierpko banan, mini drożdże.
            Smak - lekko słodkawe, cierpko, słodki banan, skóra od banana, mikro...
            2023-10-28, 21:27
          • dadek
            Niemcy, Erfurt, Am Waldkasino 2, Waldkasino
            dadek
            Do Erfurtu przybyliśmy w poniedziałkowe popołudnie 12.08.2024. Po rozłożeniu się w hotelu i spacerze po pięknej starówce wypadało udać się na jakieś miejscowe piwo. Z ośmiu browarów jakie znajdują się w mieście w poniedziałki czynny jest tylko jeden - Waldkasino, więc nie było...
            2024-12-29, 17:42
          • iron
            Radbrauerei, Rad-Weizen naturtrub
            iron
            Piwo z kalendarza adwentowego
            Alk 5,3%
            Kolor złoty mętny
            Piana drobnopęcherzykowa trwała
            Zapach drożdżowe słodowy pszeniczny
            Wysycenie wysokie
            Smak słodowo chmielowy z landrynkowym lekko bananowym finiszem
            Bardzo dobry pszeniczniak...
            2024-12-13, 21:29
          • Javox
            Feldschlößchen, Maternus Premium Weizen
            Javox
            Piwo pszeniczne o ekstrakcie 11.3* z alko 5.0% z ALDI.

            Piana - sporo na długo.
            Lacing - nie za dużo.
            Gaz - średni.
            Barwa - zamglony pomarańczowy.
            Aromat - dojrzały banan i nuty goździk.
            Smak - lekko tylko słodkawe, lekko cierpkie, słodkawe owoce z posmakiem...
            2024-10-31, 15:05
          • Loading...
          • Koniec listy.
          Przetwarzanie...