Piwo gotowe do oceny
Kowal, Weizen
Collapse
X
-
Kowal, Weizen
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciut jaśniejszy od koloru miodu lipowego, mętny. [5]
Piana: Niezbyt wysoka, ale utrzymuje się do końca. [4.5]
Zapach: Intensywny, słodowy. [4.5]
Smak: Banan, drożdże, słodowość odrobina goździków. Idealnie zbilansowane, bardzo intensywne atakują podniebienie. [5]
Wysycenie: Idealne, piwo pracuje nawet przy finiszu. [5]
Opakowanie: Piwo zostało podane w bardzo ładnej szklance przy akompaniamencie niemniej ładnego wafelka. [5]
Uwagi: Niedawno pisałem w dzienniku piwnym, że najlepsza pszenica w moim życiu, to ta z Brovarni. Dziś już tak nie jest... Bravo Kowal.
Moja ocena: [4.775]
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złoty, dość ciemny jak na pszenicę, mocno mętny [4.5]
Piana: Dość słaba, opadła szybko, pozostał kożuszek na powierzchni. Trochę "brudziła"szkło. [2.5]
Zapach: Niezbyt wyraźny, bardziej słodowy, choć charakterystyczne cechy pszeniczne są obecne po dłuższym wwąchiwaniu się. [3]
Smak: Taki jak powinien być, troszkę kwaskowate, wyraźne banany, troszkę lżejsza goździkowość ale jest. [4.5]
Wysycenie: Nie za wielkie, ale jak dla mnie wystarczające. [5]
Opakowanie: Smukła szklanka do pszenicy z firmowym logiem, czyli tak jak powinno być. [5]
Uwagi: W sumie poprawna pszenica, nie jest to mistrzostwo świata ale poza pianą też nie ma się specjalnie do czego przyczepić.
Moja ocena: [3.825]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasnożółty, słomkowy, nieklarowne, mętne [4]
Piana: Biała, kremowa / drobne pęcherzyki, obfita, opada powoli [4]
Zapach: Pszeniczny, doskonały świetnie wyczuwalny ale nie dominujący banan, w tle cytrusy [4.5]
Smak: Poprawny, ale w finiszu goryczka zbyt fenolowa (apteczna) [3.5]
Wysycenie: Mocno nasycone [4]
Opakowanie: Firmowa szklanka do weissbiera 0,3l [5]
Uwagi: Degustacja 2 grudnia.
Moja ocena: [4.025]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasnożółty, słomkowy, nieklarowne, mętne [4]
Piana: Biała, kremowa / drobne pęcherzyki, nadmiernie obfita - widziałem jak barman nalewał - z nalewaka do dzbanka (około 1,5 litra piany) i dopiero jak piana zamieniała się w piwo przelewał do szklanki, opada powoli [2]
Zapach: Banan zdominowany przez fenole (apteka) [2.5]
Smak: Fenole apteczne które tydzień wcześniej delikatnie przeszkadzały w finiszu tutaj zepsuły przyjemność picia [2.5]
Wysycenie: Nawet po nalaniu w sposób opisany powyżej wciąż znaczne [2]
Opakowanie: Firmowa szklanka do weissbiera 0,5l [5]
Uwagi: Degustacja 9 grudnia - po doskonałych wrażeniach które wyniosłem tydzień wcześniej zamówiłem szklankę 0,5 litra i żałowałem :-(
Nie wiem na ile na ocenę sensoryczną wpłynął fakt że tym razem widziałem technologię nalewania.
Moja ocena: [2.625]
Comment
-
Comment