Piwo gotowe do oceny
Kowal, Koźlak
Collapse
X
-
Kowal, Koźlak
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Tagi: brak
-
-
Bardzo ładny kolor, dobra klarowność. W smaku niestety silnie alkoholowe i raczej płytkie na mój gust, czuć że jest mocno odferementowane. Silne chmielenie. Kufel tego żpiwa potrafi zawrócić w głowie. Na pewno ekstraktowo prawidłowy koźlak, ale brakowało mi w nim solidnej słodowej bazy.Last edited by ART; 2008-11-23, 20:10.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedziKufel tego żpiwa potrafi zawrócić w głowie.
Też rzuciła mi się na kubki goryczka, poza tym takie dość nieśmiałe koźlakowe akcenty. Przyjemnie się pije (alkoholu nie czuję - jeszcze?), ale za mało tu klasycznej koźlakowej treści.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kloss Wyświetlenie odpowiedziTeż nie czuję alkoholowości.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika petrus33 Wyświetlenie odpowiedzikloss
Domyślam się, że kupiłeś na Pejzażowiej ??
pozd
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Koźlakowy poprawny, o pół tonu jaśniejszy od kowalowego ciemniaka. [3.5]
Piana: Bez szaleństw, ale chyba nikt nie oczekuje w koźlaku jakichś erupcji. Dość drobna. [3.5]
Zapach: Bardzo przyjemny, chyba to najciekawszy element degustacji: nuty owocowe, winne, w tle jakby minimalne orzechy...? [4]
Smak: Znowu szału nie ma, wytrawna poprawność, choć robi wrażenie lekkości (żeby nie napisać "rozwodnienia"...). [3.5]
Wysycenie: Niezbyt duże, w porządku. [3.5]
Opakowanie: Litrowa butelka, itd. Etykiety takie same na wszystkich (?) "Kowalach", może przydałoby się je nieco zróżnicować... Duży plus, że można to pwo (dzięki tym butlom) kupić poza browarem. [4]
Uwagi: Może to i dobry koziołek, ale po pitym poprzedniego dnia "ciemniaku" miałem chyba zbyt wielkie oczekiwania.
Moja ocena: [3.7]
Comment
-
-
To był najgorszy koźlak jakiego spróbowaliśmy. Właśnie tylko spróbowaliśmy, bo nie byliśmy w stanie we dwoje wypić litrowej butelki ( ponad połowa butli poszła do zlewu ). W smaku płaski, wodnisty z chemicznymi posmakami. Jedynymi plusami są: kolor i litrowa butelka, którą można ponownie napełnić dobrym piwem.
Po jasnym od Kowala spodziewaliśmy się czegoś naprawdę dobrego. Na pewno więcej nie sięgniemy po to piwo.
goroncopozdrawiamy
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemnobrązowy, opalizujące [3.5]
Piana: Zabarwiona, kremowa, umiarkowana, trwała [3.5]
Zapach: Spod dominującego, bardzo silnego diacetylu wydobywa się tylko aromat (soku z) kiszonej kapusty [1]
Smak: Smukłe, brak treściwości, wyraźny diacetyl, smak (soku z) kiszonej kapusty, jedyny pozytyw do słodowa goryczka [1.5]
Wysycenie: Niskie [3.5]
Opakowanie: Firmowy kielich klasztorniak 0,3 [5]
Uwagi: Degustacja 2 oraz 9 grudnia
Najdroższe i najbardziej rozczarowujące (najpodlejsze) piwo z zacnego Browaru Kowal
Moja ocena: [1.9]
Comment
-
Comment