Piwo gotowe do oceny
Van Pur, VIP
Collapse
X
-
Van Pur, VIP
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bursztynowy, klarowny. [3.5]
Piana: Bardzo wysoka podczas nalewania, utrzymuje się sporą chwilę. [3]
Zapach: Przewaga słodu, w tle owoce i alkohol. [3]
Smak: tak jak w zapachu przewaga słodu, później dziwna gorycz, alkohol wyczuwalny ale delikatnie. [3]
Wysycenie: w porządku, chociaż mogło by być odrobinę wyższe. [3]
Opakowanie: W miarę estetyczne, a najważniejsze że podany jest ekstrakt. [3.5]
Uwagi:
Moja ocena: [3.05]Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie
Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie...
EBE EBE
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mario_Lopez Wyświetlenie odpowiedziTak, teraz VIPa produkuje tylko i wyłącznie Van Pur.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika celtyk87 Wyświetlenie odpowiedziJakoś nadal nie mogę w to uwierzyć jeśli można to proszę o jakieś dowody.Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie
Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie...
EBE EBE
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mario_Lopez Wyświetlenie odpowiedziMoże się zagalopowałem, ale osobiście nie spotkałem się z żadnym innym Vipem, niż tym robionym przez Van Pura, a piłem Vipa w Małopolsce, na Górnym Śląsku i na Podkarpaciu.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Promil03 Wyświetlenie odpowiedziA jaka jest data przydatności na tym VIPie z Royala?
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ładne, głębokie złoto, pasujące do ekstraktu. [4.5]
Piana: Średnio wysoka, szybko opada i nie osadza się na szkle. [2.5]
Zapach: Niezbyt silny, słodowo-alkoholowy. Spodziewałem się sporej ściery, więc zaskoczenie raczej na plus. [3.5]
Smak: Jakaś taka dziwna gorzkawość, sporo owocków, wrażenie cierpkości, solidna wytrawność, wyczuwalny alkohol. Piwo jest potężnie odfermentowane, nie ma treści. Nic jednak dziwnego, w końcu ma poniewierać [2]
Wysycenie: Za wysokie. [3.5]
Opakowanie: Puszka nawet nie taka zła, ze stonowaną kolorystyką. Rażą natomiast bzdurne hasła typu "Piwo dla ludzi z charakterem". [3]
Uwagi:
Moja ocena: [2.825]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: jasny bursztyn [5]
Piana: biała, obfita po nalaniu, szybko opada do niewielkich krążków na powierzchni, nie osadza się na szkle [2.5]
Zapach: słaby ale wyraźny, słodowo-miodowy [3]
Smak: dość pełne ale nie do końca, typowa slodycz mocnego piwa nieźle wyważona z lekkim zbożowo-chmielowym posmakiem [3]
Wysycenie: troszkę za duże [4]
Opakowanie: nie lubię takich wzorów, niby duzo informacji ale szata graficzna bez polotu [2]
Uwagi: Amatorom mocnych piw może smakować
Moja ocena: [3.05]Last edited by becik; 2012-10-14, 18:35.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Cena tego piwa pomału przekracza jego ekonomiczne podejście do picia. To piwo naprawdę jest dla twardych ludzi bo smak pozostawia wiele do życzenia. Piwko miałem okazję pić dzień w dzień pracując w Oleśnicy przy budowie mostów na ekspresówce i potem przesiadłem się na Żubry i Calsberki z Biedry bo na dłuższą metę nie można patrzeć na to piwo. Raz z znajomym wypiliśmy po 6 Vipów i na drugi dzień był kac zabójca w pracy. Wole nie wiedzieć co w tym piwie jest.
Comment
-
Comment