Van Pur, VIP

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • dlugas
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼
    • 2006.04
    • 4014

6 Vipów naraz?

Jak jeszcze w taką pogodę jak jest teraz to ja bym się cieszył że kac się pojawił z rana, bo w sumie można by się wcale nie obudzić.

Jak by był po 1zł to kupiłbym na spróbowanie
    Google Zdjęcia - wypite piwa PL [brak częstych aktualizacji]
    Instagram [zawsze świeże zdjęcia, nie zawsze świeże piwa]
    FaceBook -To co na Instagramie, tylko że na FB

Comment

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika rsk1990 Wyświetlenie odpowiedzi
      Cena tego piwa pomału przekracza jego ekonomiczne podejście do picia. To piwo naprawdę jest dla twardych ludzi bo smak pozostawia wiele do życzenia. Piwko miałem okazję pić dzień w dzień pracując w Oleśnicy przy budowie mostów na ekspresówce i potem przesiadłem się na Żubry i Calsberki z Biedry bo na dłuższą metę nie można patrzeć na to piwo. Raz z znajomym wypiliśmy po 6 Vipów i na drugi dzień był kac zabójca w pracy. Wole nie wiedzieć co w tym piwie jest.

No to, nie ma jak to piwa z Biedry.

Comment

• Kekacz
        Szeregowy Piwny Łykacz
        • 2008.06
        • 12

Ponieważ dzisiaj święto piłki więc będąc przy okazji w Biedrze wziąłem jedną puchę VIPa z datą do 3 czerwca 2015 (prawie rok!), tak z ciekawości, przy okazji jako odtrutka od kuracji stylami IPA i AIPA
        10 minut minęło od napełnienia kufla a piana nadal jest (0,5 cm), nawet ściankę oblepia - specjalnie pucowałem szkło. Alkohol bardziej odczuwalny w zapachu niż smaku. Zdarzało mi się już pić typowe eurolagery w którym spiryt był bardziej odczuwalny.
        Okazuje się, że wszelkiej maści parkowi alchemicy, którzy wszystko w alkohol zmieniają, nie piją wcale takiego najgorszego piwa. Tyle, że oni raczej nie mają czasu na chłodzenie.
        Rośliny z ziemi piją, ziemia pije z nieba.
        Wszystko pije, bracia mili, więc i nam pić trzeba.

Comment

• WojciechT
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2012.09
          • 2546

Ocena z ARTomatu

Kolor: Ciemnozłoty, klarowny. [5]
          Piana: Na początku wysoka, bielutka, opada dosyć szybko do kożucha, osadzając się gdzieniegdzie na szkle. [3]
          Zapach: Czuć typową dla tanich, mocnych lagerów landrynkowość oraz zapach starych skarpetek, przez który przebija się lekka słodowość i nawet coś jakby aromat chmielu. [3]
          Smak: Ej, nie ma tragedii. Albo inaczej: w ogóle jest niewiele. Jest lekka słodycz (taka landrynkowa, niekoniecznie przyjemna), jest też lekka goryczka (na poziomie koncerniakowym, ale zawsze). Do tego dochodzi posmak alkoholu - ale zaskakująco nienachalny, lekka wodnistość, nuty słodowe, na końcu lekki kwasek, właściwie to tyle. [3.5]
          Wysycenie: Spodziewałem się, że będzie mordercze, ale wcale tak nie jest. Jest w normie. [5]
          Opakowanie: Brzydka, żulerska puszka, jakichkolwiek informacji właściwie brak. [2]
          Uwagi: Cholera, to wcale nie jest złe piwo.

Moja ocena: [3.35]

Comment

• amigo007
            Porucznik Browarny Tester
            • 2008.02
            • 252

Piłem wczoraj, i na prawdę jest bardzo w porządku. Aż się mocno zdziwiłem. Ostatnimi czasy popijałem trochę mocnych koncerniaków (głównie okocim mocne i dębowe). I mocny VIP wcale od nich nie odstaje. Mój miał delikatny maślany posmak. Ale to minimalnie. Generalnie piwko smaczne. I jeszcze w cenie 1,75zł :-) Dzisiaj kupię jeszcze raz, żeby się utwierdzić czy się nie mylę

Comment

• kranu
              Kapral Kuflowy Chlupacz
              • 2012.03
              • 76

Puszka z piwnicy ważna do 03.2018 kupiona ze 2 lata temu w promocji w Biedronce po 1,20zł sztuka.
              Alkohol nienachalny, trwała gęsta piana, piwo utlenione na miodowo. Smaczne, można pomylić z belgiem.

Comment

Przetwarzanie...
              X