Kolor: Całkiem ładne złoto - jak na tanią dziesiątkę. Nie jest do końca klarowne. [4] Piana: Z początku wysoka i gęsta, zapowiadała się na trwałą, ale dosyć szybko opadła do drobnej mgiełki, a zanim dojdę do połowy zapewne zniknie całkowicie. [3] Zapach: Całkiem ładny, słodowy. Nie ma w nim ścierki, ani alkoholu, ani nadmiernej sztucznej słodyczy. Ku mojemu zaskoczeniu wydaje się całkiem...świeży i przyjemny. [3.5] Smak: Lekki (mimo dość wysokiego nagazowania), słodowy, orzeźwiający. Chmielu nie czuć. Goryczka niewyraźna i trochę cierpka, ale nie przeszkadza. Nie wyczuwam często spotykanej w tego typu marketowych tanich piwach wodnistości - nie trzeba się zastanawiać, czy to co się pije to na pewno piwo. W swojej kategorii cenowej naprawdę niezłe. [3.5] Wysycenie: Trochę za wysokie. Szczypie w język i niepotrzebnie dodaje piwu nieco ciężaru. [3] Opakowanie: Czerwona puszka, chyba identyczna jak ta "łódzka". Calkiem ładna jak na "marketówkę" Plus za podanie info o ekstrakcie, co na tej półce cenowej zdarza się dość rzadko. [3] Uwagi: Bardzo fajne kryzysowe piwko na lato i grilla. Nawet chyba nieco lepsze od swego łódzkiego bliźniaka. Mocna 3 - co w tej kategorii cenowo-ekstraktowej jest chyba najwyższą możliwą oceną. Spore zaskoczenie - na pewno lepsze od najpopularniejszych koncernówek (a jeśli nie lepsze to przynajmniej podobne, więc po co przepłacać) Będą powtórki
No proszę, nie sądziłem że warto spróbować tego piwka. Faktycznie, już pierwszy rzut oka na cenę pokazuję że może być to piwko z kategorii kryzysowych. Dziękuję koledze wrednyhawran za relację, dzięki niej na pewno Kenigera na dniach spróbuję i sam rzucę relację
Ostatnia zmiana dokonana przez Boris_K; 2011-07-17, 13:56.
Powód: Literówka
Po mocno zakrapianej wczorajszej imprezie, znalazłem dwie puszki tego trunku w lodówce (nie mam zielonego pojęcia skąd się tam znalazły), jako że nie mam dzisiaj wstrętu do alkoholu, postanowiłem skonsumować zawartość obu. Prawdę mówiąc spodziewałem się czegoś gorszego, a tutaj bardzo lekkie piwko z silnie wyczuwalnym słodem, niestety goryczki jak na lekarstwo, ale i tak wchodzi z łatwością. Można śmiało spróbować, bez uszczerbku na zdrowiu, ani naszym, ani naszych kubków smakowych
w tej kategorii ode mnie takie 3,5 / 5
Ostatnia zmiana dokonana przez Mario_Lopez; 2011-08-31, 08:35.
Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie
Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie...
Tak mi się wydaje że w tej teledyskowej szacie graficznej był produkowany w Van Purze, ale to tylko mój domysł.
Chociaż dla pewności mogę wpisać jeszcze raz ten post pod pozostałe tematy pod Głubczycami i BŁ
Kolor: Jasny złoty [3] Piana: Po nalaniu jest nawet duzo ale znika w mgnienu oka [2.5] Zapach: Czuć aromat chmielu [2.5] Smak: Nie wyrużnia sie niczym specialnym , jest rozwodnione , lekkie i orzeźwiające . [3] Wysycenie: Znośne [3] Opakowanie: Typowa puszka dla tanich piw . [3] Uwagi: Jeśli chcemy kupić tanio piwko na jakąś imprezę to polecam Cena niewygórowana 1.49 w Biedronce
Wziąłem dziś na testy tanie piwa z biedry. Wyniki badan są zadziwiające. Kupiłem Falsberga,Kenigera i Sarmackie. Wszystkie mocno schłodziłem. I wyszło że Keniger jest najlepszy z całej trójki.
Gdzie rozlewają tego Kenigera z Van Pura ? Zawsze mnie szlak trafia jak czytam Van Pur... a nazwy browaru który leje piwo już brak. Jest na to jakiś sposób? Kolejne kody?
Minibrowar "Česka Dudek" ma z Czechami niewiele wspólnego, począwszy od pisowni w nazwie browaru, przez piwo a skończywszy na kuchni.
Zbyt duża odległość dzieląca Azję Centralną z Europą zatarła nawet pozory.
Lokal znajduje się w bogatszej dzielnicy miasta...
Z obawą sięgałem po to piwo, nie wiedząc czego spodziewać się po nowych właścicielach.
Wygląd: jasnożółte (słomkowe), z obfitą i trwałą pianą pozostawiającą laceing, raczej niskie wysycenie.
Aromat: czysty lagerowy, zbożowy, lekko kwaskawy.
Smak: słodowa zbożowość,...
Niezwykły browar restauracyjny założony w 2017 roku.
Obiekt powstał w dawnej wielkiej hali magazynowej w niezbyt atrakcyjnej dzielnicy miasta, u podnóża ponurego osiedla mieszkaniowego, składającego się z wysokich kwadratowych punktowców.
Niecały kilometr od browaru znajduje...
Stout owsiany, ale w składzie oprócz słodu i płatków owsianych jest również słód żytni, do którego mają w browarze najwyraźniej słabość.
Chmiele - Pałacowy, Iunga
16% ekstr.
5,5% alk
Aromat - słodowy, oprócz tonów palonych jest też trochę jakby...
Comment