Van Pur, Fasberg

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Related Topics

Collapse

  • Javox
    Feldschlößchen, Stephans Bräu Helles
    Javox
    Ekstrakt 11.2*, alko 4.9%

    Piana - sporo, potem gruba warstwa.
    Lacing - sporo.
    Gaz - średni.
    Barwa - złoto.
    Aromat - słodowe, żołędziowy i chlebowy.
    Smak - słodkawe, lagerowa zbożowość, lekka goryczka.

    Spoko jak na markę z sieciówki...
    2025-03-09, 23:46
  • darekd
    Piwoteka, Hrabina Kosel
    darekd
    Koźlak dubeltowy w Polsce znany jako Doppelbock

    Ekstrakt 20%
    Alk. 8,5

    Najpierw trend był taki, że portery poniżej 20% ekstr. to prawie obciach, teraz z robi się podobnie.
    Nie wiem czemu, bo to piwo ma być jednak pijalne, a ten ekstrakt wpływa na cenę...
    2023-01-21, 00:51
  • AaLeX
    Görlitzer Bierblume Brauerei, Pilsette böhmisch Pils
    AaLeX
    Piwo z małego browaru restauracyjnego w Görlitz, 100m od pieszego mostu granicznego. Określane jest jako czeski Pils. Alkohol 4,7%, ekstraktu brak, jest za to informacja o zalecanej temperaturze serwowania wynoszącej 6-7 stopni. Piwo jest mętne, co jest zaskakujące, jak na Pilsa. Zapach bardzo...
    2024-11-20, 10:41
  • dadek
    Belgia, Bruksela, Alsembergse Steenweg 75, Beerstorming
    dadek
    Sint Gillis to bardzo przyjemna dzielnica Brukseli. Piękne stare kamienice przy wąskich jednokierunkowych uliczkach i równie wąskich chodnikach, co jednak nie przeszkadza by były obsadzone drzewami, a niektórymi przebiegały dwutorowe linie tramwajowe. Wszędzie jest w górę lub w dół i to...
    Start
    2024-10-15
    Koniec
    2024-10-15
    2024-10-16, 02:03
  • darekd
    Van Pur, Edelmeister Red
    darekd
    5% alk.
    Aromat – delikatnie słodowy (biszkoptowe muśnięcie) i jakieś owoce (zapach słoika po wylanym kompocie) i gdzieś w oddali minimalny chmiel
    Piana – wysoka, zwarta, szybko opada do drobnego kożuszka
    Barwa – wyraźniejszy bursztyn z odrobiną miedzi
    Wysycenie – łagodne,
    ...
    2024-07-21, 00:37
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...