Van Pur, Fasberg

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Szakali
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2013.08
    • 572

    #31
    Ja już nawet odszedłem od "popychaczy obiadowych" nie chcę się tak rozpijać.Rocznie mi gdzieś wychodzi 400 litrów piwa.Jak bym otwierał pierwsze piwo po południu to do wieczora bym ich sporo wypił. Trzymam się zasady, że otwieram piwo po 20 i wtedy jestem wstanie zejść do tej normy 2 piw dziennie.

    Comment

    • dlugas
      Major Piwnych Rewolucji
      🍼
      • 2006.04
      • 4015

      #32
      To była wolna sobota, więc raz na kwartał zdarza mi się wypić piwko przed 16. No i popychacz tylko przedtykacz :] w czasie jedzenia nie pijam niczego, choć jeden mądry nawyk.

      Na tygodniu pijam góra dwa na wieczór i to przeważnie co drugi dzień.
      Zazwyczaj w takiej porze jak piszesz czyli po 20 jak już jest względny spokój.

      Dobra kończymy nocne dyskusje nie na temat :]
      Ostatnia zmiana dokonana przez dlugas; 2014-03-18, 22:46.
      Google Zdjęcia - wypite piwa PL [brak częstych aktualizacji]
      Instagram [zawsze świeże zdjęcia, nie zawsze świeże piwa]
      FaceBook -To co na Instagramie, tylko że na FB

      Comment

      • dlugas
        Major Piwnych Rewolucji
        🍼
        • 2006.04
        • 4015

        #33
        Znowu kupiłem jako przedkolacyjny wypełniacz.

        Tym razem z lodówki i piłem dość zimnochłodne.

        O dziwo w tej niższej temperaturze smakowało o wiele gorzej niż poprzednio jak piłem je "ciepłe"

        Smak typowy dla koncernodyskontu, ale z tych wyższych lotów.
        Im cieplejsze tym więcej pokazywało aromatu i smaku i jakby lepiej wchodziło. Ścierka się schowała, lekka pustka pozostała i zrobiło się całkiem znośne.

        Wniosek: jednak odczekam ze 3 miesiące, bo albo coś jest nie tak z moim językiem albo to piwo jest mocno nierówne.
        Google Zdjęcia - wypite piwa PL [brak częstych aktualizacji]
        Instagram [zawsze świeże zdjęcia, nie zawsze świeże piwa]
        FaceBook -To co na Instagramie, tylko że na FB

        Comment

        • Szakali
          Kapitan Lagerowej Marynarki
          • 2013.08
          • 572

          #34
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dlugas
          Znowu kupiłem jako przedkolacyjny wypełniacz.

          Tym razem z lodówki i piłem dość zimnochłodne.

          O dziwo w tej niższej temperaturze smakowało o wiele gorzej niż poprzednio jak piłem je "ciepłe"

          Smak typowy dla koncernodyskontu, ale z tych wyższych lotów.
          Im cieplejsze tym więcej pokazywało aromatu i smaku i jakby lepiej wchodziło. Ścierka się schowała, lekka pustka pozostała i zrobiło się całkiem znośne.

          Wniosek: jednak odczekam ze 3 miesiące, bo albo coś jest nie tak z moim językiem albo to piwo jest mocno nierówne.
          Mój Ojciec je często spożywa i sobie chwali

          Comment

          • dlugas
            Major Piwnych Rewolucji
            🍼
            • 2006.04
            • 4015

            #35
            No to jeśli ktoś lubi katować się harnasiożubrotatrą, to ten fasberg jest jakąś alternatywą :] no i jest w zawsze w dobrej cenie i nie trzeb polować na jakieś mega okazje
            Ostatnia zmiana dokonana przez dlugas; 2014-04-05, 09:21.
            Google Zdjęcia - wypite piwa PL [brak częstych aktualizacji]
            Instagram [zawsze świeże zdjęcia, nie zawsze świeże piwa]
            FaceBook -To co na Instagramie, tylko że na FB

            Comment

            • Javox
              Pułkownik Chmielowy Ekspert
              🥛🥛🥛🥛🥛
              • 2009.11
              • 6536

              #36
              Jakość gwarantuje browar Łomża

              Ciężko zgadnąć gdzie "tłuką" tego Fasberga choć pisze na kontrze Van Pur.
              Nie są to też Głubczyce bo nie dało by się wypić tego wcale.

              Piana - po chwili nic.
              Barwa - jasne złoto trochę blade.
              Gaz - średni.
              Aromat - słód.
              Smak - słodowy, mini goryczka. Bez odpychających posmaków.

              Piwo można spokojnie wypić w okolicznościach braku innego, w gościach itp.
              Attached Files

              Comment

              • zgoda
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2005.05
                • 3516

                #37
                W Łomży najprawdopodobniej. Tak mi wychodzi z porównania z Łomżą Export.
                Browar Clair de Lune - zapiski literackie, brewing log, na fejsbóku, blog

                Comment

                • bob1969
                  Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                  • 2008.02
                  • 170

                  #38
                  LA w kodzie = zakład produkcyjny zwany browarem w Łomży

                  Comment

                  • marqqq
                    Kapitan Lagerowej Marynarki
                    • 2014.12
                    • 682

                    #39
                    Ja mam dla odmiany LD, albo LO.
                    Wydaje mi się że nawet lepsze niż VIP, choć to niby ten sam browar.

                    Comment

                    • AaLeX
                      Kapitan Lagerowej Marynarki
                      🥛🥛🥛
                      • 2011.07
                      • 695

                      #40
                      Piwo całkiem poprawne, niczym nie zachwyca, ale niczym też nie odrzuca. W cenie 1,99zł nie spodziewajmy się jakiś cudów. Dobre na teraźniejsze upały, piana trochę się utrzymała (ok. 2min), kolor złoty, w smaku delikatna goryczka i słód. Trochę wodnite. Wolę Fasberga od Harnasia, Tatry i innych piwopodobnych koncerniaków. Ocena 3,5/6.

                      Comment

                      Related Topics

                      Collapse

                      • Javox
                        Feldschlößchen, Stephans Bräu Helles
                        Javox
                        Ekstrakt 11.2*, alko 4.9%

                        Piana - sporo, potem gruba warstwa.
                        Lacing - sporo.
                        Gaz - średni.
                        Barwa - złoto.
                        Aromat - słodowe, żołędziowy i chlebowy.
                        Smak - słodkawe, lagerowa zbożowość, lekka goryczka.

                        Spoko jak na markę z sieciówki...
                        2025-03-09, 23:46
                      • darekd
                        Piwoteka, Hrabina Kosel
                        darekd
                        Koźlak dubeltowy w Polsce znany jako Doppelbock

                        Ekstrakt 20%
                        Alk. 8,5

                        Najpierw trend był taki, że portery poniżej 20% ekstr. to prawie obciach, teraz z robi się podobnie.
                        Nie wiem czemu, bo to piwo ma być jednak pijalne, a ten ekstrakt wpływa na cenę...
                        2023-01-21, 00:51
                      • AaLeX
                        Görlitzer Bierblume Brauerei, Pilsette böhmisch Pils
                        AaLeX
                        Piwo z małego browaru restauracyjnego w Görlitz, 100m od pieszego mostu granicznego. Określane jest jako czeski Pils. Alkohol 4,7%, ekstraktu brak, jest za to informacja o zalecanej temperaturze serwowania wynoszącej 6-7 stopni. Piwo jest mętne, co jest zaskakujące, jak na Pilsa. Zapach bardzo...
                        2024-11-20, 10:41
                      • dadek
                        Belgia, Bruksela, Alsembergse Steenweg 75, Beerstorming
                        dadek
                        Sint Gillis to bardzo przyjemna dzielnica Brukseli. Piękne stare kamienice przy wąskich jednokierunkowych uliczkach i równie wąskich chodnikach, co jednak nie przeszkadza by były obsadzone drzewami, a niektórymi przebiegały dwutorowe linie tramwajowe. Wszędzie jest w górę lub w dół i to...
                        Start
                        2024-10-15
                        Koniec
                        2024-10-15
                        2024-10-16, 02:03
                      • darekd
                        Van Pur, Edelmeister Red
                        darekd
                        5% alk.
                        Aromat – delikatnie słodowy (biszkoptowe muśnięcie) i jakieś owoce (zapach słoika po wylanym kompocie) i gdzieś w oddali minimalny chmiel
                        Piana – wysoka, zwarta, szybko opada do drobnego kożuszka
                        Barwa – wyraźniejszy bursztyn z odrobiną miedzi
                        Wysycenie – łagodne,
                        ...
                        2024-07-21, 00:37
                      • Loading...
                      • Koniec listy.
                      Przetwarzanie...