Okocim, Karmi Black - Premium Dark Beer
Collapse
X
-
-
O kurde, coś musiałem przeoczyć.
P.S Specjalnie wysiadało się z pośpiecha w Zabrzu i dojeżdżało osobowym do Batorego i tam strzelało się na dworcu beczkowego ciemniaczka.W Katowicach bywało w budkach na peronach butelkowe w granatach.
Piwko było pyszne.
Spróbuję trafić te z Z Brzeska (?) i porównać.Ostatnia zmiana dokonana przez Pogoniarz; 2008-12-17, 09:27.
Prawie jak Piwo
SZCZECINComment
-
Mi np. bardzo smakowało ciemne na dworcu w Namysłowie.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
Odejdę troszkę od tych piwno - dworcowych dywagacji i wrócę do Karmi black. Dla mnie jest to piwo zbyt słodkie. Jeżeli potwierdza się to, co ktoś wyżej napisał, że jest warzone w różnych miejscach, to w mojej okolicy tym bardziej słodkim jest Karmi, a Palone ma więcej wytrawności.
W sumie dobrze że się pojawiło coś nowego, a ponieważ skierowane jest do kobiet i mojej żonie smakowało, więc chyba cel został osiągnięty.Ostatnia zmiana dokonana przez Pinio74; 2008-12-17, 13:52.BIRRARE HUMANUM ESTComment
-
Karmi ale pić go nie będzie bo nie po to się pije Karmi żeby mieć po nim "fazę".
Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Brunatny, dość ciemny. [4.5]
Piana: Beżowa, początkowo nawet wysoka, ale nie za trwała. [3.5]
Zapach: Nie za intensywny - trochę słodkawego karmelu. [3]
Smak: Nawet niezłe. Z jednej strony słodkawe, z drugiej lekka wytrawność. Brak mi tylko czegoś głebszego. [3.5]
Wysycenie: Wystarczające do spokojnego wypicia. [3.5]
Opakowanie: Dopracowana, ładna puszka. [4.5]
Uwagi: Przyjemne ciemne piwko, acz bez rewelacji.
Moja ocena: [3.425]Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemny bursztyn, ale na pewno nie czarny. [4]
Piana: Jasnobeżowa, od początku słaba. Tuż po nalaniu tworzą się spore bąble po czym szybko znika. [3.5]
Zapach: Słaby, nijaki, jakby karmelowy. Ogólnie mało wyraźny. [3]
Smak: Słodka woda z lekkimi karmelowymi posmakami. Goryczka zerowa. [3]
Wysycenie: Całkiem niezłe, do lekkiego piwa w sam raz. [4]
Opakowanie: Graficznie świetne, ale brak podstawowych danych. [4.5]
Uwagi:
Moja ocena: [3.225]Comment
-
no, ładnie zapakowane, piana jak śmietana, przynajmniej na początku, ale potem to już tylko karmi, karmi, karmi - słodycz nie poparta niczym interesującym. ktoś powie, że to dla kobiet? moja odmówiła wypicia. płyn spłynął do rzeki...veni, emi, bibiComment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ładny, brązowy, taki nawet ciemno brązowy, ale do czarnego to brakuje. [3.5]
Piana: Beżzowa, dość szybko zniknęła. [3]
Zapach: Taki słodkawo, karmelowy, jakiś sztuczny. [3]
Smak: Słdokawo-chemiczny.Ojej co to jest?Niech ci "fachowcy" już przestaną eksperymentować z Karmi, bo to grozi totalną zgagą.Ten sztuczny smak jest masakryczny.Brrr [2]
Wysycenie: Ciężko cokolwiek napisać, jest wyczuwalne, ale Nie ma tego gazu za dużo, według mnie nawet jest troszkę za mało. [3]
Opakowanie: Pucha nawet nieźle zrobiona, ale za brak podstawowych informacji.No i niestety pucha.Więcej nie da rady dać [2.5]
Uwagi: Okocim (Bosman) Palone jest(był)dużo lepszym piwem, choć i tak niezbyt dobrym.
Ale sobie urządzają na nas eksperymenty brrr.
Moja ocena: [2.6]
Prawie jak Piwo
SZCZECINComment
-
Będzie idealne na letnie ożeźwienie, jedno z najlepszych aromatyzowanych jakie piłem, teraz chociaż zawiera odrobine alkoholu, design puszki rewelacja.
z dostępnościa tego piwa w większości sklepów nie będzie problemu, uwielbiam wszystko co słodkie a to piwo daje mi to jednocześnie, cena niewygórowana.
to będzie hit, moze nie jako typowe piwo tylko bardziej słodki napój z dodatkiem odrobiny %Comment
-
Marketing CP?Comment