Piwo gotowe do oceny
Perła, Export
Collapse
X
-
Perła, Export
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Kolor złocisty. Klarowny [4.5]
Piana: Mała drobnoziarnista na początku bardzo szybko opada do zera [2]
Zapach: Słabo wyrazisty, niestety kojarzący się z piwem z "wielkiej" trójki [2]
Smak: Określę to tak - zupełnie nie perłowy, trochę zbliżony do Goolmana Gold. [4]
Wysycenie: Jak dla mnie dobre, drobne bąbelki wyczuwalne do końca, napewno nie przegazowane. [4]
Opakowanie: Zielona butelka, biała etykieta w języku angielskim, na kontrze wstawka po polsku. Kapsel ładny biały [4.5]
Uwagi: Bez rewelacji bardzo podobne do Goolmana Gold.
Moja ocena: [3.15]Lengyel, magyar – két jó barát, együtt harcol, s issza borát
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika unkel Wyświetlenie odpowiedziOby nie było tak, że Perła Export wyprze zwykłą Chmielową. Siakaś taka moda na exporty :/
Comment
-
-
Sorry za offtopa, ale muszę to napisać.
Patrząc na ocenę Gopher'a, to piwo jest piwem przyzwoitym, a artomat sugeruje, jakoby było tylko kiepskie. Jak widzimy jest to spowodowane niską oceną zapachową, która wg. mnie ma zdecydowanie zbyt duży udział procentowy (piana, która również uzyskała dwóję, z tego co pamiętam to tylko 5%, więc można ją pominąć).
Tak więc jeśli jest to możliwe technicznie, to byłbym za zdecydowanym osłabieniem zapachu, a wzmocnieniem np. koloru, który też ma chyba tylko 5%, a jest całkiem ważnym aspektem.
Pozdrawiam.Piwa i pacierza nie odmawiam
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika coldfire Wyświetlenie odpowiedziSorry za offtopa, ale muszę to napisać.
Patrząc na ocenę Gopher'a, to piwo jest piwem przyzwoitym, a artomat sugeruje, jakoby było tylko kiepskie.Last edited by kopyr; 2008-12-06, 23:45.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika supersklep Wyświetlenie odpowiedziKlienci sklepu dobrze oceniają tą nową Perłę jako lepszą od tej w zielonej butelce
Comment
-
-
Jeśli to prawda Yoreck co napisałeś to browar moim zdaniem dobrze zrobił. Przecież nie od dzisiaj wiadomo, że chmielowa w brązowej butelce i w zielonej to zupełnie inne piwa pod względem smaku. Dlatego też uważam, że rozróżnienie było konieczne.
Jak dla mnie większość exportów ma taki inny mało "Polski" smak mam nadzieję, że nie zaobserwuję tego w tej perełce.
Comment
-
-
Potwierdzam. Kupiłem z ciekawości i właśnie popijam.
Nazwał bym to sikami z utrzymującym się cierpko-gorzkawym posmakiem i ..może jeszcze kwasek czuć - pierwsze łyki wywołały uśmiech [politowania].
Piana: Zapieniła się ogromnymi bąblami jak szampon i znikła do zera - myślę że czas można by liczyc w sekundach a nie minutach. Kolor nawet ładny. Gaz mi pasuje, nie za duży - raczej trudno beknąć (taki lubię).
Zapach dla mnie zbyt słaby - nie do określenia (palę papierosy), jak wsadzić nos do kufla to cos tam czuć piwem (koncernowym). Mógłbym je nazwać piwem sesyjnym gdyby kwasota nie wykręcała ... języka. Moja ocena: woda z proszkiem
czus
Comment
-
Comment