Perła, Export

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Javox
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2009.11
    • 6460

    #76
    Do kolekcji dodam wersję nowej grafiki na puszce

    Aromat bez DMS-u na plus.
    Na minus to ogólne wrażenie że piwo jest bardzo cienkie

    Tak samo płyn o nazwie Perła Export ląduje do kategorii ledwo znośne,
    Attached Files

    Comment

    • Obywatel1978
      Porucznik Browarny Tester
      • 2007.09
      • 293

      #77
      Nie jest złe. Aktualnie nie bardzo mam siłę i chęci na piwne eksperymenty - zwłaszcza, że w moim mieście sklep piwny ch... bombki strzelił więc biorę z Biedry to, co najlżej strawne - czyli właśnie Perłę. Pozdrawiam

      Comment

      • Prusak
        Major Piwnych Rewolucji
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2005.07
        • 4485

        #78
        Jeśli podzielić piwa koncernowe na cztery kategorie: 1. coś, co przypomina piwo, 2, coś, co od biedy daje się wypić, 3, coś, po co sięgam tylko w ostateczności, 4. nawet na to nie popatrzę, Perła Export lokuje się w tej trzeciej kategorii, a Perła zwykła ląduje w ostatniej.

        Comment

        • Javox
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2009.11
          • 6460

          #79
          Podszedłem jednak jeszcze raz do tzw Perełki przy okazji małej puszki i było lepiej.

          Po krótce o smaku: słodkawe, owocowość lagerowa, nuty chlebowe i ziołowe, lekka goryczka.

          Awans z poziomu ledwo znośne na znośne awaryjne
          Attached Files

          Comment

          • AaLeX
            Kapitan Lagerowej Marynarki
            🥛🥛🥛
            • 2011.07
            • 676

            #80
            No perła wśród piw to to na pewno nie jest. W sumie smak idealnie określił Javox. Podpisuję się pod tym obiema rękoma. Piwo w ogóle sprawia wrażenie mocno wodnistego. Kupione w Biedrze w wersji puszkowej. Deklarowana zawartość alkoholu 5,2% też wzbudza wątpliwości, gdyż 15min od konsumpcji alkomat policyjny wskazał 0,08 promila. Przy piwie o takim woltażu powinno być co najmniej dwukrotnie więcej.

            Comment

            Przetwarzanie...
            X