Połczyn-Zdrój, Abbé Weizen

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • radom
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2007.10
    • 15

tak jak już ktoś pisał, też uważam że goryczka zbyt nachalna i długo pozostaje w ustach, zapach i piana w porządku, słaby osad w butelce i kolor też jakiś taki
    pod sreberkiem na kapslu napis Abbe
    kupione na pejzażowej w Warszawie za 4,50
    podejmę drugą próbę za jakiś czas, zobaczymy czy coś się zmieni

Comment

• robox
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2002.11
      • 8188

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika metalsrem Wyświetlenie odpowiedzi
      Dostępne w Realu
      W mailu od browaru napisali mi, że to piwo nie będzie dostępne w żadnym z sieci hipermarketow.
      Mozesz dokładnie napisać, w jakiej miejscowości jest ten Real, bo wczoraj byłem w miejscowym i nie zauważyłem tego piwa.

Comment

• metalsrem
        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
        • 2008.09
        • 239

Ja kupilem w poznanskim realu w Centrum Handlowym King Cross, POdobno bylo tez w piotrze i pawle w poznaniu przy eskulapie
        Browar domowy SKOTAR

Comment

• kopyr
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          • 2004.06
          • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika robox Wyświetlenie odpowiedzi
          W mailu od browaru napisali mi, że to piwo nie będzie dostępne w żadnym z sieci hipermarketow.
          Mozesz dokładnie napisać, w jakiej miejscowości jest ten Real, bo wczoraj byłem w miejscowym i nie zauważyłem tego piwa.
          Ja kupilem w poznanskim realu w Centrum Handlowym King Cross, POdobno bylo tez w piotrze i pawle w poznaniu przy eskulapie
          Markety zauważyły, że klienci poszukują ciekawych piw i ich kierownicy na własną rękę podejmują współpracę z małymi specjalistycznymi hurtowniami czy importerami, aby wzbogacić swoja ofertę. Stąd może mieć miejsce taka sytuacja, ze jeden hipermarket w danym mieście będzie miał to piwo w swojej ofercie, a drugi nie. Jest to zaskakująca wolta ze strony handlu nowoczesnego, aczkolwiek pokazuje, że jest popyt na ciekawe niszowe piwa.
          blog.kopyra.com

Comment

• unkel
            • 2008.08
            • 244

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika robox Wyświetlenie odpowiedzi
            A możesz przytoczyć co dokładnie napisali? Tzn w jakich sklepach jest/będzie dostępne?

Comment

• metalsrem
              • 2008.09
              • 239

Moze jest tak ze browar nie podpisuje umow z cala siecia tylko jak ktos ma market na zasadzie franczyzny to sam zamawia piwo z browaru, w koncu niektore piwa ktore widzialem w jednym Realu w drugim ich nie bylo
              Browar domowy SKOTAR

Comment

• kopyr
                • 2004.06
                • 9475

Moze jest tak ze browar nie podpisuje umow z cala siecia tylko jak ktos ma market na zasadzie franczyzny to sam zamawia piwo z browaru, w koncu niektore piwa ktore widzialem w jednym Realu w drugim ich nie bylo
                Real nie prowadzi franczyzy. Bardziej obstawiałbym, że kierownicy mają pewną autonomię.
                blog.kopyra.com

Comment

• sergioP
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2005.09
                  • 1271

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedzi
                  Bardziej obstawiałbym, że kierownicy mają pewną autonomię.
                  O czym, chociażby, mogą świadczyć z kosmosu wzięte ceny Żywego w Carrefour
                  - Wiesz Luciu, co ci powiem?
                  - ???
                  - ...napiłbym się piwa.

------------------------------------------
                  Dzień dobry panu.
                  Poproszę dwa piwa...albo nawet trzy.

Comment

• Maidenowiec
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2004.07
                    • 2287

Abbe pojawił się także na Pasażu Natolińskim w sklepie "Marcin", niestety nie znam ceny.
                    Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl

Thou shallt not spilleth thy beer!

Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.

Comment

• delvish
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2004.11
                      • 3508

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sergioP Wyświetlenie odpowiedzi
                      5 piw 0,5l + szklaneczka 0,33l (nie pszeniczniakowa bynajmniej).
                      Na szklance jest zagadkowy napis "Abbé Drive". Osssochozi?
                      Last edited by delvish; 2009-01-15, 17:42.
                      "You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
                      (Frank Zappa)

"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)

Comment

• robox
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2002.11
                        • 8188

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedzi
                        Markety zauważyły, że klienci poszukują ciekawych piw i ich kierownicy na własną rękę podejmują współpracę z małymi specjalistycznymi hurtowniami czy importerami, aby wzbogacić swoja ofertę.
                        Właśnie taką informację uzyskałem z browaru. Piwo ma trafiać do hurtowni, obsługujących raczej mniejsze sklepy. Na Dolny Śląsk, piwo ma trafić do jednej hurtowni we Wrocławiu. Co do dużych sieci, to pani poinformowała mnie, że raczej tam tego piwa nie spotkam. Dlatego zaskoczyła mnie ta informacja z Realem.

Comment

• Pancernik
                          🥛🥛🥛🥛🥛
                          • 2005.09
                          • 9793

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maidenowiec Wyświetlenie odpowiedzi
                          Samo piwo kupiłem za 4,20 w warszawskim osiedlowym sklepie "U Grubego". Z tego co się dowiedziałem, przyszedł przedstawiciel, zapytał czy byłoby zainteresowanie i testowo wzięto skrzynkę. Jeżeli piwo utrzyma poziom, a nawet może się poprawi to zdecydowanie będę je kupował.
                          Maidenowiec, dzięki za info. Dwie flaszeczki już się chłodzą , jeszcze parę zostało "U Grubego" w lodówce. Nie mogę się doczekać weekendu i degustacji...

Comment

• Maidenowiec
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2004.07
                            • 2287

Nie ma za co, nawet zastanawiałem się czy PW Ci nie wysłać skoro w tych okolicach bywasz

Żeby było na temat, wypiłem jeszcze dwie kolejne buteleczki tego pszeniczniaka i muszę stwierdzić, że to równa warka, którą piję z przyjemnością.
                            Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl

Thou shallt not spilleth thy beer!

Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.

Comment

• Wujcio_Shaggy
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2004.01
                              • 4628

Jak dla mnie, piwo ma dwa mankamenty do poprawienia:
                              - zbyt wyraźna goryczka
                              - drożdży jakoś mało...

No i marnie się pieni; może to ja nie umiem nalewać? Ale taki Cornelius nalewany do tej samej szklanki daje mnóstwo piany, a "ojczulek" ledwo, ledwo...
                              Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)

@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet

Comment

• Pancernik
                                🥛🥛🥛🥛🥛
                                • 2005.09
                                • 9793

Ocena z ARTomatu

Kolor: Słomkowy jasny, dla pszenicy wolałbym choć trochę pomarańczowych odcieni... [3.5]
                                Piana: No, nie tego oczekujemy "w temacie piany" od pszenicy! Biała, drobna, na 1,5 cm, jakaś... ...cherlawa... [2.5]
                                Zapach: Dominują drożdże i goździki, nieco brakuje mi pozostałych nut. [3.5]
                                Smak: W smaku podobnie, jak w zapachu. Tutaj nawet te goździki przytłoczyły wszystko, pojawiły się jakieś nuty piernikowo-korzenne wręcz . Nieco ZA korzenne. [3]
                                Wysycenie: Spore, odpowiednie dla pszenicy, aż dziw, że piana taka słaba. [4]
                                Opakowanie: Brudnozłote złotko wokół szyjki (też za tym nie przepadam ). Na etykiecie mnich z debilnym wyrazem twarzy. Dziwaczna nazwa (może chodziło o Abbę? ). Czepiam się, ale nie rozumiem, czemu na pierwszym miejscu na kontrze jest opis po niemiecku. Przegapiłem coś w "Wiadomościach"? [3]
                                Uwagi: Mimo powyższej krytyki bardzo się cieszę, że pojawia się kolejna pszenica. Spokojnie można ją wypić, choć na razie Bawarczykom bym jej nie serwował... Trzymam kciuki, licząc na kolejne, lepsze warki (i może sensowniejsze etykiety ).

Moja ocena: [3.2]

Comment

Przetwarzanie...
                                X