Piwo gotowe do oceny
Połczyn-Zdrój, Fuhrmanner
Collapse
X
-
Połczyn-Zdrój, Fuhrmanner
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Tagi: brak
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika skandal Wyświetlenie odpowiedziKolejna dobra nazwa dla piwa-gratuluje marketingowi browaru Połczyn!! Wiśta wio!- Wiesz Luciu, co ci powiem?
- ???
- ...napiłbym się piwa.
------------------------------------------
Dzień dobry panu.
Poproszę dwa piwa...albo nawet trzy.
Comment
-
-
Ależ C. Fuhrmann to przecież tradycyjna nazwa połczyńskiego piwa, stosowana także nie tylko "za Niemca" ale i w PRL-u. Nie widzę tu niczego uwłaczającego dla nikogo, a z nazwisk wyśmiewać się raczej nie wypada. Uważam, że nawiązanie do tradycji to chwalebne posunięcie browaru. A ja choć nie jestem furmanem to chętnie spróbuję tego piwa. "Połczyn" mi smakował, Abbé też, mam nadzieję że to też będzie dobre.
Comment
-
-
No i niech tak sobie będzie i ja też nie widzę TU nic uwłaczającego dla nikogo. A swoje zdanie podtrzymuje-nazwa z tych bardzo wydumanych, powinni o tym coś na etykiecie napisać, skąd się wzieła. A każdy pretekst żeby się pośmiać jest dobry.
Comment
-
-
Od nazwiska założyciela, powinno nazywać się "Fuhrmann", jak ongiś. A "Fuhrmanner" to jakiś pseudoniemiecki dziwoląg językowy...Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)
@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet
Comment
-
-
"A to sorry. Ale kto z ludzi z ulicy będzie o tym wiedział?"
Heheh, wiesz co się liczy ? Szacunek ludzi ulicy ! jak "śpiewał" jeden rapper.
A swoją drogą - jak dla mnie nazwa dobra, poza tym - "ludzie ulicy" wypiją każde piwo, tak jak piją "Alpagę Bramową" czy inne wina o dość nieładnych nazwach.
A po drugie - dziwna/specyficzna nazwa też przyciąga. Oczywiście nie każdego, ale - po pierwsze - wielu ludzi ulicy nie wie co oznacza to słowo, i myślą sobie "o, jakieś niemieckie piwo" a zresztą, czy furman to jakiś gorszy czy co ? Muller oznacza młynarza i co :P
Comment
-
Comment